icon

Máte dieťa s Aspergerovým syndrómom?

zuzanamv
20. jún 2009

Ahojte, nájdu sa tu mamičky, ktoré majú takéto dieťa?
U syna máme podozrenie, tak by som sa rada dozvedela nejaké praktické skúsenosti.
Môžete aj v IP.
Ďakujem!

arena1
28. dec 2017

@sisika A u Vás bola aká noc?

sisika
28. dec 2017

@arena1 ja som tu deku len dnes usila,takze prave pod nou lezi drobec;ale kym sme pozerali rozpravku,bol nou zakryty a prvy krat sa stale nemrvil. Teraz by mal zaspavat,no zvykol si nosit do postele male auticka alebo figurky-tak sa este hra. Povedala som mu,ze je to “objímacia deka”,ktoru moze pouzit ked bude potrebovat objatie. Neprotestoval,iba sa uistil,ci ho aj ja objimem. 🙂.
Takze testujem,skusam-uvidim.
Inak-ta pani je uzasna,ked to poslala vopred,to je skvele ze este niekto veri v cestnost.

arena1
29. dec 2017

@sisika a koľko má rokov? Lebo si písala, že 5 kilovú si šila?

sisika
29. dec 2017

@arena1 6 a pol roka

arena1
29. dec 2017

@sisika a to má koľko kg?

sisika
29. dec 2017

Skoro 30

arena1
29. dec 2017

@sisika aha, lebo môj má 27 kg a my mame 3-kilovú. Že to má byť tak 10% váhy. Že či mu to nebude ťažké. Nevyznám sa, len tak som čítala.

sisika
29. dec 2017

@arena1 ja som tiez citala ze 10%+1kg navyse,no a tak nejak mi to vyslo ze 4,8kg zostala 🙂.
Noc bola pokojna,zaspal sice neskoro ale zda sa mi,ze sa menej mrvil. Sam mi rano povedal,ze ta deka ho tak dobre objimala,ze ani rozpravku nestihol pozriet do konca a zaspal.
Takze ja som zatial nadsena 👍🏼

erinne
31. dec 2017

@sisika ahoj,no to si talent od prirody, ze na prve sitie si to tak rychlo zvladla👍Deka vyzera paradne, budem musiet aj ja nieco take pre nasu vyskusat, lebo takisto sa melie hodinu, kym zaspi. A samozrejme ze musim lezat s nou😉 Plus kedze mame mimino- kojenca👶, bez toho to nejde. Tak sa krutime v posteli tri, no hotova zurka kazdy vecer😂

sisika
31. dec 2017

@erinne jee,dakujem velmi pekne za pochvalu-deka zdaleka nie je dokonala,ale s laskou sita 🙂. Sama som prekvapena ze som zvladla aj celoom rovo sit,aj take veci,ze sa mi uprostred sitia minula spodna nit 🙂. Inak velke problemy neboli-stroj je uzasna vec. Uz mam kopu planov co este usijem 🙂.
Tu deku ti naozaj odporucam -volame ju “dečka objímačka” a uz si ju syncek aj sam vypyta-a naozaj sa menej mrvi,celkovo pokojnejsie zaspava. Vcera som ju zabudla blizko pri radiatore(hned pri posteli),a bola prijemne teplucka,lepsie ako termofor.
A klobuk dolu,ze zvladas fungovat-spanku asi vela nemas-obdivujem ta! Ako mame take nepokojne noci-ja normalne padam dole hubou uz kratko poobede a nie som schopna vacsich “činov” ako vyvalit sa na zem a citat rozpravku alebo stavat lego....
Proste nevladzem 🙂.
Drzim palce a ak sa na to sitie das,posli foto vysledku,dobre?
Pohodoveho Silvestra a krasny Novy rok ti prajem,SF 🙂.

sisika
5. jan 2018

Deka ma uzasne ucinky,uz som si ju pozicala aj ja,a naozaj,spanok bol hlbsi,kvalitnejsi. No a tak som si usila aj ja 🙂.
Predavacky v potravinach si asi mysleli ze mame na navsteve Cinanov,ked som brala 8kg ryze 🙂.

sisika
5. jan 2018

@erinne skusila si uz ?

ella_smella
6. jan 2018

Baby, tie deky vyzeraju skvele...
@sisika ako si tam davala tu ryzu, aby bola rovnomerne rozmiestnena?

sisika
6. jan 2018

@ella_smella pozerala som kopu videi na youtube,podla navodu...
Najprv som obsila tri strany po obvode,dve dlhe a jednu kratku. Vrchnu stranu kratku treba nechat nezasitu.
Potom po dlzke spravit take “tunely”,akoby priehradky.
Vypocitat si kolko stvorcov vyjde,potom nasypat odmerane mnozstvo ryze do kazdeho “tunela”,zasit riadok,vytvorit stvorec.
A pokracovat kazdy riadok zvlast az do konca. Najhorsie sa sije posledny,deka je tazka,taha to na stranu-a treba davat pozor na zrnka ryze aby nezasiahli ihlu.
Napr.tato druha deka ma 8x8 stvorcov,v kazdom je 80g ryze. Chcela som aby vazila okolo 5kg.
Tym ze zasijes kazdy stvorec,ryza zostane iba v nom. Pekne sa rozlozi. Treba ich spravit ale dost velke,cca na sirku dlane,inak sa to zle plni.
Pri zltej deke som si stvorce kreslila kriedou podla pravitka,tuto druhu som robila tak,ze som si rovnomerne prekladala latku a zazehlila tie hrany,bolo to pekne vidno.
Tiez podla navodu na vacsie deky.
Tu je link:

https://www.youtube.com/watch?v=4vlqDmHfrsE
kvojtanikova
6. jan 2018

A ako potom tie ryzove deky treba cistit? Do pracky to asi nepojde. Ci treba ryzu preplachnut ususit a potom plnit a potom by uz do pracky ist mohlo?

arena1
6. jan 2018

@sisika táto je fakt krásna! A že 8 kg ryže a Číňania, xi-xi 🙂 Neviem, koľko stál stroj ale hádam sa Ti po dvoch dekách aj pomaly vrátil?

arena1
6. jan 2018

@kvojtanikova moja -ja mám z nejakej obilniny - sa prať nesmie. Existujú v obchodoch syntetické náplne, tie sa môžu prať. Musí sa to obliecť do obliečky ☹

arena1
6. jan 2018

@kvojtanikova moja -ja mám z nejakej obilniny - sa prať nesmie. Existujú v obchodoch syntetické náplne, tie sa môžu prať. Musí sa to obliecť do obliečky ☹

sisika
6. jan 2018

@kvojtanikova praveze,asi sa prat nedaju,ani nijako inak cistit-ta ryza je tam pevne zasita. Neratam s cistenim,deku davam navrch na beznu deku ktorou je drobec zakryty.

sisika
6. jan 2018

@arena1 hihi-dakujem,sama som sa bavila ake boli vykulene ze co tolko ryze... normalne jedna pani ako videla kolko nakladam,tiez si nalozila 2kg do kosika.
Asi sa bala dalsej afery alá maslo,vajcia..
Este sposobim celostatnu paniku 😉.

No stroj mi nielenze urobil velikansku radost,ze dokazem nieco vytvorit aj ja sama-no myslim ze sa to fakt oplatilo.
Stroj stal 139€,nite cca 5€,latka cca 10€ dokopy a ryza zaokruhlim 5€.
Este som si aj usila vselijake kosicky,len tak aby som sa pocvicila. Vsetko podla navodov z netu.
A je to relax. Syncekovi vadi zvuk stroja,takze mam zarucenu hodinku kludu v kuchyni 🙂.

erinne
8. jan 2018

@sisika kdezeee, ja momentalne kvoli miminu nestiham ani spat😣

erinne
Autor odpoveď zmazal
erinne
9. jan 2018

Je podla vas normalne dat dietatu poznamku, ze “velmi nahlas a neustale rozpravala pri obede”??!! Sto chuti mam nieco odpisat, ale neviem ci som rozculena pravom, alebo su to tie prebdene noci..

sedem
12. jan 2018

@erinne
A dcerka ti co k tomu povedala? Asi by som odpisala- Dakujem za informaciu, ako rodic v tom nevidim problem 😀

erinne
12. jan 2018

@sedem prezentovala mi to takym dramatickym stylom, ona ma vseobecne taky dost dramaticky prejav😂ale neviem,ci to tak aj citi, alebo to ma tak nejak naucene, rsp.si mysli,ze by to tak mala podat.
Odpisala som ze dakujem za rozsirenie obzoru,nevedela som ze aj toto moze byt dovodom na poznamku😑

Este mala aj trest napisat 100xna papier,ale to som jej povedala,ze nema robit.

sedem
12. jan 2018

@erinne 👍ako ja chapem, ze keby vsetci pri obede hulakali, tak by to bola asi divocina, ale to, ze si ucitelka nevie s tym poradit, je jej vizitka...teda ze to nevie riesit inak, ako poznamkou a trestom...

denisocka
21. jan 2018

@sisika tak ta prikrývka je mega ! Asi sa do toho pustim aj ja 🙂 . Ty máš obe strany bavlnu, či si dala z jednej flís ?

sisika
21. jan 2018

@denisocka dakujem za pochvalu,uz sijem piatu deku... kazdy kto ju vyskusa,chce tiez 😉. Aj ja ju pouzivam-naozaj pomaha.
Prva bola len bavlna obojstranne,je to tiez dobre.
Teraz som ale kupila take lacne flisove deky,a robim jednu stranu bavlna,jednu ta deka. Je to fajn rozmer,zvladnem to presit a ta deka je taka krajsia...

sisika
21. jan 2018
sisika
21. jan 2018

@denisocka tato je v procese vyroby