Máte dieťa s diagnózou "nystagmus"?
Mám 5 mesačného chlapčeka s diagnozou "nystagmus" - neovladateľné pohyby očí - kmitanie.
Vidím že sa to lepší ale stále to nie je dobré. Neurologička povedala že 90% detí sal lieči okuliarmi.
Ale očná tvrdí že oči má v poriadku.
Je tu niekto kto mi poradí?
@michaela_mk u nás to začala očná riešiť okuliarmi cca keď mala dcérka 2 roky...mne sa zdá že má niekedy lepšie dní čo sa týka ociek a niekedy jej behajú viac...už sme sa s tým viac vžili a už to tak nesledujeme...ale ešte chodí do škôlky, uvidíme ako to bude v škole
@mufa1987 a ak sa smiem opytat, ma aj nejaku inú očnú vadu? Ak bola malička ze do jedného roka ako sa správala? Videla?
@michaela_mk má astigmatizmus, prelepujeme aj očká(je aj tupozraka) na striedačku na 2 hod cca kým majú v škôlke tvorivé hry.
Po pravde keď bola maličká som si ani nevšimla že by zle videla, vôbec sa tak nesprávala. Samozrejme nystagmus bol viditeľný už od tých cca 4 mesiacov. Teraz v októbri bude mať už 6 rokov, funguje úplne normálne, má okuliare samozrejme.
@mufa1987 Dakujem za odpoved 🙏🏻
moj syncek mal nystagmus od narodenia a po par dnoch mu samovolne zmizol
ale albinizmus ostal
@anastacia1103 wow take nieco som este nepocula ze mi nystagmus zmizol.. Asi nebol ani velmi viditelny co? Mna skor u dcerky ale trapi svetloplachost :/
aj my ju mame a v skolke nam nechcu vyjst v ustrety a davat dietatku okuliare slnecne
ani natierat opalovacim kremom...ako ste toto riesili ?
@anastacia1103 To fakt?? tak to som v soku..nasa ma v nedelu 2 rocky zatial cize este nechodi do skolky aj ked odplienkovana uz je ale este ju asi nechcem dat 🙂 No zda sa mi to od skolky velmi neprofesionalne az bezcitne ako moze mat niekto taky pristup ked ma dietatko problem.. mozem sa opytat odkial ste? Po pripade neozvali by ste sa mi na massenger alebo niekde? Mam par otazok.
@anastacia1103 moja dcérka má tiež nystagmus, prelepujeme očká od kedy nastúpila do škôlky až do teraz (už je predškolačka) nikdy nebol problém. Ešte aj dozreli aby mala očká dobre prelepené a v lete ešte samé natierajú deti opaľovacím krémom. Niektoré učiteľky by nemali byť učiteľky v škôlke a zvlášť keď má dieťa problém mali by mu byť nápomocné..

Ahojte, mam 6 mesačného syna, ktorý od 2 mesiacov nefixuje zrak na žiadne predmety, diagnóza nystagmus, nosi okuliare +3 +4. Nemam pocit aby sa to nejako zlepšovalo. Boli sme na vysetreni v Bratislave v nudch.
Kedy ste uvideli zlepšenie? Je to s nim náročné, ťažšie sa uci aj hýbať. Este sa neotoci ani nabok, na brušku dlho nevydrzi kedze nemá ziaden podnet, ktorý by ho zaujal.
Dakujem Vam za odpovede 🙂