Máte hypotonické detičky?
Ahojte mamicky. Tie ktore mate hypotonicke deticky mohli by sme si tu spolu popisat.Vymenit si rady postrehy podporovat sa povzbudzovat sa, postazovat sa a vymenit si svoje skusenosti. Co vy na to? Same vieme ze je to ine sa o tom bavit s mamickou co nema o tom potuchy a nezaziva to co ty ako s takou co presne vie co prezivas. Tak preto by som bola rada ak by ste popisali. Pekny vecer
Moja dcera sa narodila predcasne a ma lahku hypotoniu. Pediatricka mi vravela ze nech sa nestresujem ze to nieje také hrozné a hlavne nech nepatrat po nete 🙂. ( Ale aj tak si vzdy nieco najde a samozrejme ze stresujem ). Chodime raz tyzdenne na rehabilitacie a doma sa snazime cvicit 2 az 3 x denne. Necvicime Vojtovku tak sa nam to dari odcvicit bez velkeho placu. Mala ma 5 mesiacov bio a 3,5 mesiaca korigo. a cvicime len 2 mesiace, takze vela skusenosti nemam ale dufam ze to spolu zvladneme ked uz sa rozhodla prist na tento svet skor a nedala si to nijak vyhovorit.
Nasej zistili hypotoniu ked mala 11 mesiacov a ajked som uz davno pred tym asi od 4-5 mesiacov tvrdila pediatricke ze mala ma problem.Odbila ma ze je ok.Od 11 mesiacov jej diagnostikovala pediatricka globalnu hypotoniu.Neskorsie zacala sedie kolienkovat a vhodit.Cvicili sme vojtovku.Ktoru znasala zle bo mala problem s jedenim a na mojich rukach vzdy plakala prehynala sa nakolko som snou cvicila 4 krat denne.Nakoniec esteze tak sme zacali bobsth cvicenie ktore mala mala rada a zrazu sa zacali veci lepsit a davali do pobybu.Ale trochu zaostava v jrmnej motorike a rozpravani.Takze ajked jej fyzioterapeutka bobsth ukoncila kedze chodi jej ho zas nakazali v nemicnici a k tomu psychologa zatoze 20 mesacne babo nerozprava.Takze stale cosi.
@zuska2001
@zuska2001
@zuska2001
@zuska2001
Ano maju specializovane pracovisko chvalia si to to ano.Malej sa zlepsila hlglobalna hypotonia na lahku ale doktorka na fyzio vymysla malej cviky ajked povedala ze je este mala a ze to nezvladne alebo nebude chciet cvicit.Mala moc nespolupracuje vzdy len po svojom.Neurologicka povedala ze je ok ze ju ntereba nasilu nutit cvikmi ale len cvikmi hrou kedze chidi a je tvrdohlava.Mali sme koli cviceniam na silu problem s papanim.Mala nechcela varene jedlo tak som musela kupovat aby aspon cosi zjedla.Konecne som ju naucila jest varene a zas vymyslaju v nemocnici s cvicenim.Kazdy doktor inak povie. Robim veci tak aby bolo co najlepsie pre malu nenutim ju robit to co nechce bo potom to robit odmieta a vsetko je horsie.Ano vojtovka urcite pomaha nespochybnujem ale nieje pre kazde dieta.Ja som sa natrapila s malou pri vojtovke.A chuda bolo vynervovane az nic poriadne nejedlo.Myslim si ze kazdemu dietatu vyhovuje ine.
https://www.facebook.com/Hypotonia-392405071155... mamicky pridajte sa do komunity
maminky pozrite si skupiny - je tu skupina : Deti s DMO...tam maminky dávali rady, skúsenosti, kde im cvičenie pomohlo....
ja som mala tiez syna hypotonika, predcasne narodeny so srdcovou vadou a operovany ako 7 dnovy. Kedze sme nemohli velmi kvoli srdiecku dvicit Vojtovku, tak som proste to nechala na neho... 🙂 posadil sa ako 12 mes, chodil ako 18 mes, rozpravat zacal az 2roky a 3 mesiace... a teraz je z neho taky neposedny, hyperaktivny 7 rocny chlapcisko 🙂 je trosku nemotornejsi v sportoch, ma problem s jemnou motorikou (skaredo pise a kresli), nepovie este r, ale inac je uplne ze v pohode, ortoped je spokojny 🙂
@sandey
Jej tak to je super.Na to ze mal operaciu srdiecka a necvicili ste aky je sikovny. Nasa ma ploche nohy a hypermobilitu noh a kyfoznu chrbticu. Ma 20 mesiacov a nevie sa sama napit s flase.Ucim ju stale ale nema rada ked jej drzim rucicky.V 18 mesiacoch zacala chodit, este toho nenahovori len mama tata papa baba a ta jemna motorika je slabsia. Ale kazdym dnom robi pokroky.
Mamicky zazili ste s dietatkom detskeho psychologa? Ak ano ako to prebiehalo a ake ste mali pocity?
to mi povedala doktorka na rehabilitáciách že moc zaťažuje vnutornú čast chodidiel a dokonca aj neurologička povedala že ma ploché nohy a odporučili malej ortopedicku obuv. Na rehabilitaciach povedala doktorka že keby ju nemala tak sa jej možu deformovať nožky a td... takže toľko. Tiež som sa čudovala že čo tak zavčasu.
Aj ja to mam moj syn teda a uz ma2 roky aj ked ja nanm praveze nic nevidim a dr ze ma slabe svaly vi co pritom je sikovny beha lieta nechapem..
Chcem sa spýtať nezdalo sa Vám ze Vaše hypotonicke detičky sa skôr unavia? Nás malý mal vrodeny zapal pľúc a následok hypotonia šije a chrbta... Snaží sa, polohujeme na bruško a pekne dvíha hlávku len sa rýchlejšie unaví a je strašne spavý. Teraz ma 10 týždňov.
tak nas malicky uz ma 15m uz sa pusta chodit 🙂 este taky tyzden - dva, a mozno uz bude aj behat 🙂
@dzubo ahoj a prosim ake cvicenia mate? Nam najprv predpísali vojta ale kedze maly ma uz 15 mes tak nam ho ani nezacali robit zevraj lebo ne uz velky... Tak teraz sme zacali chodit na bobatha... Baby viete mi poradiť nejake cviky z bobatha? Maly sa len plazi, sedi... Obcas sa postavi v ohradke...
@jenny333
mame 16 mesiacov, Jurko uz krasne chodi, sice este niekedy pada, no uz nie tak vea, dufam, ze sa mu zacne zlepsovat aj jemna motorika.

Ahoj - mám (mala som) hypotonického syna, Sedel až v 14 mesiacoch, chodil v 20, velmi neskoro, ale dnes 2.5 roka je to riadny čert. Behá ako dábel. Pre mňa to nebolo také strašné, lebo ja sama som bola hypotonické dieťa, ale manželova rodina velmi ťažko niesla, že ešte nesedí- nechodí. Cvičili sme Vojtovku, predtým aj jednoduchšie cviky, ale nezaberali, strávili sme 7 dní v martine v nemocnici - je tam špecializované pracovisko na tieto veci. Myslím, že sa to dá zvládnuť, ale treba cvičiť - cvičiť, aj ked dieťa plače a bráni sa....