icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

petusko
17. feb 2012

@zuzu_la inak moji chalani nosia v skolke ortopedicke sandalky, su v nich takmer cely den, takze doma uz potom povolim a dovolim im aj bosym trochu behat. Ja viem, ze by sa nemalo, ale tak od rana do tej tretej su v tvrdych papuckach, castokrat maju nozky dotlacene 😒

zuzu_la
17. feb 2012

@petusko dam zajtra, uz v nich spinkame, su to take cizmicky

petusko
17. feb 2012

@zuzu_la a boli ste v tej Medifere?

zuzu_la
17. feb 2012

@petusko áno,boli sme. a ake sandalky? protetika? lebo tie nam nie su vhodne,kedze jurko zacal chodit len pred mesiacom. neviem ake papucky mu mam dat na doma. maju mat makku podrazku, jedny ma, ale nemaju pevnu celu patu, a topanky, z toho som tiez jelen. a vlozky do topanok vam vyrobili na konkretne topanky? alebo univerzalne a mozte ich pouzivat do ktorychkolvek topanociek?

petusko
17. feb 2012

@zuzu_la ano z Protetiky sandalky maju. Nam praveze vzdy odporucali pevnu obuv. Neviem si predstavit pevnu patu a makku podrazku 😕 vacsinou maju ortopedicke topanky aj tvrdsiu podrazku.
Vlozky nam sili na mieru podla nožičiek, ale vhodne su do hociktorych topanok.

zuzu_la
17. feb 2012

no ved to, ze mame mat teraz na zaciatku makku podrazku a pevnu patu, hotovy problem. s tymi vlozkami do topanok si ma potesila. a este mame kupit travovy koberec a chodit bosy. a nemame chodit, lenze juraj sa len nedavno rozbehol a teraz nie a nie ho zastavit 🙂

mimi
18. feb 2012

ahojte, moj maly ma tiez ploche nozky. Lekarka nam doporucila topanocky z protetiky plus ortopedicke vlozky. Zacali sme chodit aj na rehabilitacie, tak som zvedava ako mu to pomoze.
@zuzu_la to kde sa da kupit travovy koberec?

zuzu_la
18. feb 2012

vraj v baumaxe alebo hornbachu. to je také tvrdé, do exterieru sa to dava

zuzu_la
18. feb 2012

@petusko tak toto su nase ortezky, jurko to ma po kolienka

petusko
18. feb 2012

@zuzu_la aha, este som take nevidela.
Podobne nosi kamaratka, ale ta ma iny problem, ona nema vyvinute slachy, takze je nohy "padaju". Ona to nosi stale, aj do topanok
Aky presne problem ma Jurko? Len plochonozie, ci aj nieco ine?

zuzu_la
18. feb 2012

@petusko plochonozie, a pätičky mu idú od seba, ortezy ma hlavne kvoli pätám

petusko
28. feb 2012

ahojte, pridavam foto nasich novych topanociek od Protetiky 🙂 Tieto su Peťkove, Marcel bude mat take iste, len na suchy zips. Tie pridu neskor, kvoli zvysenej podrazke to trva dlhsie.

magimary
28. feb 2012

@petusko a stačia takéto nízke (pod kotníky)? 😕

petusko
28. feb 2012

@magimary ano stacia, pytala som sa aj dr., ci musia mat tie vysoke, kedze som chcela viacmenej na jar a leto, a vraj nie. Tu su paty pevne, aj snurovanim sa to stiahne, takze tie clenky velmi nemaju kam utekat, klenby su tiez poriadne vydvihnute.

magimary
28. feb 2012

@petusko ahá, OK, keď povedali 😅 😉
náš dr. vždy povie vysoké, pevné päta, uzavretá špica 😅
asi je to zase vec názoru lekára 🙂

ale sú pekné 😉
ja dávam vždy robiť z Protetiky "vysoké" sandále, kvôli tomu, že tie nosí celý rok (10mesiacov ako prezúvky v škole a 2 mesiace-na dorazenie-ako sandále na von cez prázdniny), viď foto vyššie

petusko
28. feb 2012

tak nam dr. chcel najprv iba vlozky predpisat 😠 ale som si vydupala topanky. Ze chcem jarne, prip. letne.
Aj ked sme boli ich dat merat, tak si tam citali spravu od dr., tak by hadam namietali, ked videli dg.
Dali nam na vyber z tych klasickych a tieto. Tak nech maju fešacke aspon raz 🙂

magimary
28. feb 2012

@petusko , však jasne 🙂
náš už mal asi dvakrát aj topánky na von, ale využívali sme ich tak málo, že som to potom zrušila a robíme to takto

petusko
28. feb 2012

to ja musim kazdemu aspon jedny este kupit. nemozu mat tieto aj do skolky aj na dvor 🙄
za topanky dam pomaly pol vyplaty...

magimary
28. feb 2012

@petusko no, naši práve mali napokon úplne iné topánky, lebo tie vysoké kotníkové fakt nevyužívali často... na jar, krátko po zime, v nich bolo ešte zima a potom sa to rýchlo preklopilo a už bolo zase moc teplo, takže ich všehovšude nosil asi mesiac (trochu málo na výrobnú cenu 6000 😝) a na jeseň už mu boli zase malé...
takže sandále, v ktorých je celý deň v škole vykrývajú vlastne 100% času z roka 😉
ostatných topánok okrem nich majú-samozrejme- tiež "kopu" 😝
však ako chalani

petusko
28. feb 2012

@magimary ved aj preto sme sa rozhodli pre take teniskove, aby ich vynosili na jar aj v lete.

zuzu_la
6. mar 2012

od dnes mame uz aj korytkove vlozky, maly vobec nepostrehol tu zmenu. 🙂

zelmirka1
24. sep 2012

Ahojte, máte niekto skúsenosť alebo ste počuli o takýchto vložkách na ploché nôžky:
http://www.botyhanak.cz/katalog-zbozi/stelky-do...
http://www.botyhanak.cz/vase-zkusenosti/ploche-...
Môj malý (4 roky) má ploché nôžky III. stupeň, nosíme sandálky na mieru, vložky do topánok, ale má to stále rovnaké a teraz mi jedna lekárka v ČR odporučila iné vložky, vraj tie s tvrdou klenbou nepomôžu, aby sme skúsili toto.

doda242
17. nov 2012

Milé mamicky prosim Vás neviete mi niektorá pomoct? Taktiez mame vbocenu plochu nozicku, a prave sme dostali na mieru robene vlozky. Len mam taky problem, do akych boticiek ich mam davat? Ake kupit? Ake ste mali vy topanocky pre tieto vlozky? Vlozky mame len na domace nosenie. Od narodenia sme nosili len Superfity, ale teraz neviem ci mozu byt staletieto a len vlozku vybrat alebo kupit ine. Ci je to uplne jedno ake budu boticky? Dakujem pekne za odpovede.

lubako
22. nov 2012

Ahojte mamičky. Dcérka 2 roky a 2 mesiace má tiež ploché nôžky, jednu viac ako druhú a myslím aj kolienka do x. Chystáme sa na ortopédiu, len riešim otázku, kam vlastne ísť. Či k obyčajnému ortopédovi dospeláckemu, alebo niekam na kliniku. Špecializujú sa niekde na detskú plochú nohu? Poraďte mi, prosím. Kde ste mali najlepšie skúsenosti s riešením a liečbou plochej nohy u vašich detičiek. Nechcem aby to odflákli a pozreli sa na ňu len z diaľky, ako sa to veľakrát stáva (a u ortopédov pbzvlášť). My sme z okolia Púchova.Budem rada za každú skúsenosť. veľmi pekne ďakujem.

doda242
26. nov 2012

@lubako Najlepsii detsky ortoped na Slovensku je Dr Popluhar v Ziline, my sme boli aj v Bratislave na konzultaciu, ale bolo nam povedane aj tam aj tam inak. Ale naozaj jednoznacne odporucam Dr. Popluhara, vynikajuci lekar, malemu sa len pozrel na chodzu a hned vedel povedat, urcite navstevu neolutujete ma pacientov z celeho Slovenska.

addaa
autor
6. dec 2012

@doda242 ja kupujem len protetiky topánočky vyššie, musí byť pevná päta. Protetickú vložku vytrhnem a dám tam vložku na mieru. Botičky kúpime vždy väčšie, aby sa tam nožička zmestila. Teraz máme zimné botky z ecca a praktizujeme takisto ako u protetík.

addaa
autor
6. dec 2012

@lubako ja si myslím, že hociktorý aj obyčajný ortopéd, keď sa pozrie na malú určí jej stupeň plochonožia. Až potom by som riešila nejaké odborné vyšetrenia u odborníkov. Lebo nie sú ploché nohy ako ploché nohy. Neviem už sa dlhšie zaoberám touto problematikou a nik mi nepovedal ako sa to lieči. Resp. iba ukázal cviky na nezhoršenie stavu. Dievčatá v téme skúšali aj tejping. Neviem do akej miery to pomohlo.

addaa
autor
6. dec 2012

@zelmirka1 skúsili ste vložky? Ako sa Ti podávajú?

addaa
autor
6. dec 2012

@magimary a Vy ako s nožičkami máte nejaké zmeny? U nás nič nové, ideme 09.01. po pol roku na preventívku, ale myslím si že zase povedia to isté. Teda dúfam, že nič horšie 😖

magimary
6. dec 2012

@addaa u nás tiež nič nové...ani zlepšenie, ale ani zhoršenie 😉
naposledy sme tam boli v auguste, tak niekedy na konci roka/začiatkom nového roka nás to čaká znovu 😉