Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?
Ahojte,
hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.
Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.
@addaa -je to milé, len fuu. kopec penez🙂 mala je taká tvrdohlavá strašne, že ked me niečo nové orbiť, mam čo robiť, aby osm ju dokopala a teraz mame toho dosť vela, eše, ež nie je krásne teplučko vonku, tak ako tak stihame, ked pride zo školky. ale rada by som sa dostala do pet obhcodu, tam mavaju také tie loptičky s tými vystupkami, no a nejaké lano je musim spraviť, ona ma nejako tie špičky blbo, že ona nie je schopná zobrať nejaký uterák do špičk a zdvihnuť, ako je ten cvik, tak zatial iba robíme špičky a natahujeme ten spodok nohy opačným smerom a tiež prepina prsty...hladam stale nejaké uvolnovacie mazaže a našla som stranku, kde ma nazorné ukažky, ako dieťa cvičí,t ak jej to zapnem, nech sa neciti akože sama, aj ked malý brat to vždy veselo absolvuje s nou
@addaa ak ti mozem poradit navstivte viac ortopedou.my sme boli v olomouci za primarom Kaminkom.ten nam tiez operaciu nedopoeucil a vemi obsirne nam vysvetlil co a ako mame robit a vsetko co sme chceli vediet.napriklad nam aj povedal ze ta operacia ktoru som mala so synom podstupit aj ako darca stepu sa tam nesmie robit a to z dovodu ze moj step by musel prajst prisnou kontrolou v laboratoriu ci by som nahodou nenakazila syna nejakymi prenosnymi chorobami ako su napr.zltacka o ktorej ani nemusis vediet ze si sa nakazila lebo je tam dlha inkubacna doba.no a popluhar to chcel urobit hned,akoze mne odoberu step z panvy a synovi ho nasledne vlozia na vyrovnanie clenku a ze sa mu moja kost najlepsie ujme ze zrastie pekne s jeho.nohu mu nasledne zdrotuju aby ju vyrovnali ako potrebuju.nasledne sadra na 6 tyzdnov potom vyberanie drotu,vie pekne zahnisat mimochodom.samozrejme ani nehovorim o tych narkozach a pri presadrovavani ho zase trosku prifuknu to je uplne super co sa tyka skodlivosti.myslim to ironicky.no a ja?darovanie stepu z panvy je pre darca velmi bolestive,potom nam naplanoval doktor po 6 zyzd.kovacovu na mesic.teraz si predstav ze nam po vsetkych predoperacnych vysetreniach neurologicka operaciu stopla ze je velmi riskantna po kazdej stranke,tak sme si to po konzultacii s viacerymi lekarmi rozmysleli.boli sme v dunajskej luznej na 2 tyzdne aj s jeho dvojcatom ,lebo aj ta ma problemy skolioza,rotacia chodidiel,hypotonia a hypermobilny syndrom,anemia.to len tak naokraj.kaminek nam poradil vyckat aspon dpo 10rokov .zacali sme cvicit denne aspon raz,dvojicky nosia ortop.topanky ,dcera take s obratenou vlozkou lebo chodi capato palcami dovnutra,mame lopty doma na cvicenie aj okruhle aj take ako orech,kupili sme bioptronovu lampu polarizovane svetlo to im davam na chrbatiky a nohy.masirujem im achylovky a cele telo kazdy den .nahrievam im chrbatiky termogelom pred cvicenim aby sa zahriali svaly stuhnute.proste moj nazor je treba makat.a venovat sa detom.na vsetko ostatne co nie az take dolezite sa vykasli.je to drina ale urcite ti deti podakuju ked vyrastu.samozrejme ze je velmi dolezita aj strava.vela zeleza hovadzie masko,susene ovocie.a nepijeme mlieko.nie je az take zdrave ako si vsetci myslia.pijeme zakvas kazdy den jogurty syry.no dufam ze so ti trosku pomohla.ak nieco potrebujes kludne napis.nechodim tu casto bo mam malo casu ale odpisem-papap
Ahojte mamičky, neviete ci ma dietatko narok na nejake prispevky, ked ma ploche nozicky (ortopedicku obuv na mieru, cvicenie, masazne pomocky a tak? Dakujem
Ahojte, všimla som si Vašu diskusiu, pre nás sú ploché nôžky nový, resp. čerstvý problém (nie nový), dcérka má 7 rokov, už dávnejšie som si všimla, že klenbu nemá úplne OK, ale naša detská lekárka to neriešila, ja som jej kúpila vložky s takým podlepením vo vnút. časti a občas som jej ich dávala. Teraz som sa rozhodla, že sa vypýtam na ortopédiu, nech to vidí odborník a doktor nám napísal diagnózu pedes planovalgi, valgozita chodidiel 10 st., jacksonov príznak pozitívny. Predpísal nám ortoped. vložky s mediálnym klinom a pani, ktorá nám merala nožku nad dcérkou vzdychala, že to riešime neskoro, že to sa už nedá zvrátiť, že má kolienka dovnútra a podobne - z nevýrazného problému sa zrazu vyvinul závažný, aspoň podľa jej rečí - je mi ľúto, že som to mala skôr riešiť. Chcem sa opýtať, či mi niekto vie povedať, čo môže znamenať "jacksonov príznak pozitívny", doktor s nami veľa nekomunikoval, ani nám to nevysvetľoval. Hľadala som to aj na internete, ale v súvislosti s plochými nožkami žiadny súvis. Takisto som si "vygooglila", že valgozita nad 10 st. je už patogénna a celkovo by som poprosila o Vaše skúsenosti, či malo Vaše dieťa pdoobnú diagnózu a aké sú prognózy v takom prípade.
ďakujem za odpoveď
Baby viete mi prosim poradit cviky na ploche nohy a nohy do X? Dakujem
@saemi toto by zaujmalo aj mna... pretoze dnes ma ortoped odbil s tym ze nech si to najdem na nete lebo on mi nema cas vysvetlovat ako cvicit 😲 😝
baby je dobre dat spravit klasicke zimne? alebo tradsej celorocne?my sme doteraz vzdy 2x rocne len sandalky(travi viac casu v nich skolka, doma) a na zimu sme davali vlozky na mieru do normalnych ciziem ale dr. trva na zimnych no ale ved viete ze v zime sa travi aj menej vonku casu ze ci ich ozaj teda aj nejak znosime 😝 co poradite?
@saemi to ako pomerali???.... odpadnem.... ja som sa prvy krat tak poucila... odvtedy vzdy beriem sandale co nosil musia premerat vnutro a pridat do rezervy cca 2cm od starych..... ja som chela vediet ci zimne sa ozaj vyuziju ci nie je lepsie len vlozky a zadsej sandale miesto zimnych... papuce nedavavam nikdy robit nosi sandalky...
@saemi my sme zacali protetikou a presli cez neoprot ale zase chcem teraz protetiku koli tomu ze od neoprotu musim sama si upravovat tie lepky hore uz som ich na to upozornila nech to poznacia a dalsi krat to iste.....vnutorna vlozka sa neustale odlepuje su sice od neoprotu take stabilnejsie pevnejsie aj kleba vystuplejsia ako protetika(tie mi pevnostou ani ako ortopedicke nepripadaju 😝 ) ale asi to chce zatial zmenu
ahojte baby, dnes sme boli s malým u ortopéda a ten nám povedal, že máme pedes plani gr. II - III. dal nám urobiť ortopedické vložky a budeme nosiť ortézu (zatiaľ) na jednej nohe. chcem sa opýtať, či na túto diagnózu ma malý nárok na ortopedické topánočky na mieru? ďakujem
@ajka30 uf, tak to máme teda hádam aj my. som z toho trošku v šoku, dnes som bola s dcérou u ortopéda a ukázala som mu synove nohy. len tak, chodíme síce na rehabilitáciu, tam sme začali úplne s niečím iným. mali sme odporúčanie od neurológa ísť na ortopédiu až v 3 rokoch (malý má 2 roky). keď sme odišli od neho, tak sa mi to nezdalo až také aké teraz čítam na nete. prosím ťa poraď mi aké topánky na zimu mám kúpiť? vďaka
@zelmirka1 Ahoj, chcela by som sa ťa spýtať, či už u Vás nastalo zlepšenie pri nosení spomínaných vložiek od Hanáka. Môj syn má na jednej nôžke padnutú klenbu, zároveň ju má dosť do X a ešte nám aj diagnostikovali, že ju má aj kratšiu. Tiež zvažujem tieto vložky a chcela by som poznať názor niekoho, kto ich nosil. Vopred ďakujem za tvoju odpoveď.
@monika7, neviem to presne posúdiť, nosí ich a chodí sa mu dobre, na nôžky sa nesťažuje. Ja si fotím nožičky a porovnávala som po roku a zdalo sa mi to trochu lepšie, ale nie som lekár a nechodíme na kontroly. Žiadnu zmenu som nezaznamenala keď nosil tie ortopedické vložky s klenbou, tak preto sme prešli na tie od Hanáka. Nosí sandálky v škôlke a doma, do topánok kupujem vložky. A samozrejme dávam pozor na pevnú kvalitnú obuv celkove. Chystám sa že pôjdeme na ortopediu keď sa podarí.
prajem všetkým pekný deň čo by som chcel napísať sem nemôžem ale hádam ked to mám v profile to nevadí tak ak by ste potrebovali niekto radu popr.pomoc som tu pekný deň ešte 🙂
Ahojte mamičky. Môj mladší syn má tiež problémy s plochými nohami a tiež má skrátené šľachy. Nosíme ortopedické topánky na mieru, zatiaľ sme mali sandálky z Neoprotu a potom topánky a sandálky z Ortopro. Sandálky sme celkom vynosili aj keď som nebola úplne spokojná, ale topánky veľmi nie lebo boli dosť mohutné a ťažké, synovi sa v nich zle chodilo a potkýnal sa. Môžte mi poradiť kde dávate šiť topánky vy a či ste spokojné?
@danielami Ahoj, ja som sa tiež teraz rozhodovala, kde dám pre syna ušiť sandálky na mieru. Prečítala som všetky články vo fórach, nielen tu na MK, či už k plochým nohám, skráteným končatinám... a podľa toho, čo písali mamičky, kde boli spokojné a kde nespokojné, som sa rozhodla pre spoločnosť Podotech. Mali podľa mňa najkrajší výber topánok. V katalógu majú veľa nádherných modelov farebne skôr pre dievčatá, ale ja mám chlapca. Ponúkajú však možnosť nakombinovať si farebne ktorýkoľvek model topánky z katalógu podľa tvojich predstáv. Majú na výber niekoľko farieb koží. Musí sa teda dodržať strih, ale farebné prevedenie je na tebe. Dokonca dokážu prispôsobiť výšku topánky, pokiaľ by si ju chcela nižšiu, ako je vybratý model. Tam, kde majú na zapínanie klasické pracky, môžeš požiadať o výmenu za modernejšie suché zipsy. Môžeš si vybrať aj tri farby podrážky. Podrážka vôbec nie je hrubá a ťažká. Sandálky už máme, takže môžem povedať, že vôbec nie sú ťažké, ale samozrejme, že keďže sú trošku tvrdšie a vyššie ako bežné papučky a sú to naše prvé ortopedické sandálky, prvá chôdza syna v nich bola usmevná. Má len 2,5 roka. Ale myslím, že si zvykne. Topánky boli hotové do dvoch týždňov. Prikladám foto, aby si sama mohla posúdiť, či by sa ti niečo podobné pozdávalo.
@danielami A ešte som ti chcela hodiť link na ich merné miesta: http://www.podotech.sk/?page_id=1452
@monika7 Ďakujem.Už som pozerala ich stránku, ale merné miesta sú dosť ďaleko od nás ☹ čo je škoda určite by som teraz vyskúšala topánky od nich. Vyzerajú celkom dobre. Písala som aj @gbaguidi213 , ktorá v inej téme písala, že je ortopedický technik a odporúčala práve tieto topánky z Podotech-u. Spomínala, že ich technici chodia po Slovensku, ale neviem či len v tých mestách, ktoré sú označené na tej stránke, alebo sa dá dohodnúť aj niekde inde. Zatiaľ mi neodpísala.
@danielami Ak sa neozve, napíš alebo zavolaj priamo na jeden z kontaktov, ktoré majú na stránke. Tiež som tam volala a pani bola veľmi milá. Za opytanie nič nedáš a možno to pôjde. Viem, že niektoré spoločnosti robia výjazdy, pokiaľ sa jedná napr. o hospitalizovaných pacientov. Dúfam, že sa dohodnete. Držím palce, aby ste tentokrát vybrali k vašej spokojnosti.
ahojte, uz ked sa mali narodil a v 2m sme robili otlacok do knizky som mala pocit ze bude at ploche nozky,,,vtedy som hladala na nete co to o tom, a sade ma odpinkali ze do 3r sa to neriesi..tak som to neriesila ani ja, cez leto som si vsimla ze ine deti v jeho veku maju uplne inu nozu ako on :/ ani neuteka tak rychlo ako ine deti, a vebec nie je tak ohybny v nozkach, tak som znova porela na nete o plochych nozkach a dostala som sa sem, videl som fotky so su tu, hned som aj ja malemu spravila fotku a je to tam, :/ ma ploche nohy, teda si myslim :D v pondelok volam na ortopediu a ideme to riesit, zatial aspon vlozkami alebo topanockami. Az teraz, ked som si tu vsetko precitala, mi vsetko zapada,,,,este ze som necakala dalsi rok...
Ahojte mamicky, necitala som vsetko, ae my mame tiez tak ploche nozky, malý ma 4 ročky a uz 2roky cvicime a vsetkým Vám chcem dat nádej k tomu, ze sa to zlepsilo, naozaj 🙂 len je to dlhá cesta a hlavne trpezlivost, ja som si kupila aj tuto knizku a aj z nej som vela cerpala...
http://www.martinus.sk/?uItem=62484&gclid=CjwKE...
a tiez si davame robit topánocky v Bratislave http://www.neoprot.sk/
a http://www.neoprot.sk/obuv/ maju katalogy obuv detská mozete si pozriet.
Vsetko dobré Vám prajem.
zdravim vsetky mamicky ktore riesia ploche nohy u deti necitala som celu diskusiu ale boli sme odporucenz objednat dceru ku doktorovi Krokavcovi mate s nim niektora skusenosti? boli ste uz niektore u neho s deckami? dakujem za odpoved
Tak som nas na druhy den obiednala k ortopedovi u nas v meste. Povedal ze ma ploche nohy ale este tam ma tukovy vankusik, takze mu nejde predpisat nic! a na doma ma chodit na boso! Este mu vravim ze za posledny mesiac sa to zhorsilo....nic na to, tak som nas este v ten den obiednla do bb, boli sme tam 4.12. Predpisane topanky aj vlozky, na doma ma byt v sandalkach,,,,po tovnej, tvtdej zemi urcite nie na boso, ked som im povedsla co nam vravel ten prvy, prevratila oci a ani necitala od neho spravu...inak s prustupom som bola spokojna 🙂 sice sme sa nacakali ale hadam sa oplatilo 🙂 tak sme dali topanky ake mali prave na sklade aby uz mal hned, kedze je december, nech este vyuzijeme to ze ma narok, a od januara ma narok na 3veci 🙂 a inak, aj ostatne ste spokojne s ortotechom v bb?
@zelmirka1
@rohacka
@addaa -babule, neviem, ktorej skor z vas napisať, tak pišem naraz všetkým, čo sme tu kedysi písali, ani neviem či semchodíte, lebo ja strašne málo, prave sa zasa riešia nohy mojej malej a chodíme na rehabku ešte pojdeme asi 3x a riešia sa cviky, ktoré už hadam bude cvičiť, ked pri mne nechcela a som tma psomenula tejpovanie. tak neviem , či to ma vyznam, či by som to zvladdla aj doma, a tie pasky, či musim len cez net, či....od pondleka mam začať konečne pracovať, tak už nebudem mocť takto behať po lekaroch a skušať, a keby, tak 1 tejpovanie by aj tak nestačilo. mate s tým skusneosti? niečo som tu preletela, ale je toho vela a nemámm čas všetko čítať. pomohlo? ma to vobec význam? či sa ma na to vykašlať a davat len vložky, už osm študovala davnejšie aj skupinku o "bare foot" tak som na leto zrušila vložky, kupila mäkké tenisky, som mylsela, že to bude lepšie, ale asi nie. moja mala ma stale tendenciu doskakovať na cleu plochu nohy a nie na špičky, to ma z tých tvrdých topanok korkových, čo celý čas nosila
Mamicky mozu z plochych nozickek boliet nozky vecer a dieta sa budi Na bolest raz do tyzdna?

@susika nie nepomôže to ani nevylieči, je to len taká barlička na cvičenie a spevňovanie a masáž nôh...
je to pekné a farebné... dobre sa po tom chodí...
deťom sa to páči, keď máme návštevu, tak vždy to vyťahujú a behajú po tom
kombinujem tie cviky, nielen behá po tom, trebárs na jednom musí urobiť 5 drepov, na ďalšom stáť na jednej nohe, na treťom sa otočiť dupkaním okolo svojej osi, na štvrtom ide zo špičiek na päty a opačne
takže sme to aj dosť využívali neboli to vyhodené peniaze, ale šikovným praje svet a úplne stačia na masáž a podporu nožičiek aj jednoduchšie predmety