icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

katecameron
2. feb 2016

Tak a caka nas operacia plochej nohy tak son sama zvedava

muska
2. feb 2016

@staninka30 ahoj, mojho syna tak bolievaju, hlavne vecer a v noci, ukazuje, ze ho boli chodidlo. Ako zacal nosit ortop topanky ho menej bolievaju.

staninka30
2. feb 2016

@muska Maly Ma tiez ploche nohy zijeme v anglicku Tu to nikto neriesi poriadim si tiez tie ortop vlozky a topanocky Dakujem

addaa
autor
3. feb 2016

@susika ahojte dlho som tu nebola. Matejko má momentálne 8 rokov (za niekoľko dní) a posledné 2 roky chodíme na kontrolu k ortop. raz za rok. Nohy sa mu nijako nezmenili, ani nezlepšili, ani nezhoršili. Nosíme vložky na mieru a topánky do školy na prezutie, tiež na mieru. S cvičením som to dávno vzdala. Chodíme na plavecký, rád bicykluje, behá. Dr. povedal, pokiaľ je všetko v poriadku a nôžky nebolia, nebudú mu do nich operačne zasahovať.

addaa
autor
3. feb 2016

@3lussik710 knižku máme aj my, aj vytrvalo sme sme cvičili cviky, kým som bola na prvej materskej a rodičovskej....neviem, či pomohli, ale náš stav ostal aspoň stabilizovaný...

susika
4. feb 2016

@addaa .ved aj ja tu enbývam často, to si ma napotešila, tka to sa nemusim asi ani velmi namahať s tým cvičením. ale tie noh ma strašné, ja osm to už davno vzdala s topánkami a čital askupinku tu na konovi "bare foot" a kupial mäkké tenisky, aspon na výlety na leto ich mala ale rozdiel som nevidela. tvrdé topánky už ani nechcem, aj ked odporučali ortopedaky, to dieťa mi vdaka nim nedokaže skakať po špičkách, ked to porovnam s malým, ktréý nenosil ortopedaky, tak je to velký rozdiel. ona odjakživ a v tých drevákoch a uplne akoby tie svaly zleniveli

addaa
autor
4. feb 2016

@susika asi je to u každého individuálne. My ako sme začali chodiť do školy, prestali sme cvičiť. Keď malý má obyčajné plátenaky v lete, ľahučké, tak strašne v nich čapce...tak mu radšej dávam tie sandále na mieru alebo z protetiky, keď je zimšie klasické botasky s vložkou na mieru (tak chodí aj do školy)...na kontrolu ideme v júni 2016...a teraz viac spevnel ako pláva...má riadny plavecký, žiadne šantenie vo vodičke, alebo plávenie pre deti...

addaa
autor
4. feb 2016

@rohacka
@martincanka

dievčatá ako sa máte?

susika
4. feb 2016

@addaa -plavanie je super. malá chodila na plavecký a tam hodinu v kuse plavala riadne, len mi odmietala chodiť, ež je tam studená voda, ešte som aj neopren zhanala a aj zohnala, ale nechcela mi do tej vody, ja osm začala pracovať a časovo to veobec nestíham, palvecký je od 16 a to vôbec nestihame a o 17 to je zasa o držku, kým oboch pozbieram a do 18tej a zasa potom kým prideme domov a ulohy a rychlo spať, v sobotu som tiež uvažovlla, ale azsa ked chcem aa spn v sobotu vypnuť a ešte ymslie na plavecký a stale j eto s tou vodu problém, že jej je v nej zima, ona je stale strašne chudučká, aj ked je samý sval. ale na tie nohy si mylsím, ež by to bolo super.

rohacka
5. feb 2016

Juj, baby, tak my ziadna zmena, ked vidim tie Kubkove nohy, tak mi je do placu. Cvicime stale vojtovku, nosime ort. vlozky na mieru z Protetiky aj sandalky od nich, teraz naposledy az nejake odhlacene. Tie topanky su ale uzke, ja uz mam pocit, ze ma tie nohy znetvorene. Doma ho nechavam naboso v poslednej dobe, len vonku a v skole je obuty. Vela citam o barefoot a normalne mam z toho mis-mas, co je pre tie nase deti s tymi vaznymi prepadnutymi clenkami lepsie....

rodinkamm
22. feb 2016

Ahojte baby. Citam Vase prispevky na temu ploche nohy a rozhodla som sa, ze tiez prispejem. So synom chodim uz roky na ortopediu s plochymi nohami. Zacal chodit po spickach tak nas tam nasa pani doktorka poslala. Zistili, ze ma ploche nohy 3. stupna a viac a skratene svaly a slachy. Zacal sa kolotoc rehabilitacii, kontrol a kazdeho pol roka topanky site na mieru a aj vlozky. Kedze syn ma uz 10 rokov a zlepsenie ziadne (skor zhorsenie) bola nam odporucana operacia. Vykonava sa do 13-nasteho veku dietata. Takze uz len zostavalo sa rozhodnut. Spravili sme si "vylet" do BA k panovi prof. Kokavcovi. Operacia bola potvrdena. Ak nechce syn v dospelosti trpiet bolestami noh a chrbtice (aktivne hrava basketbal) a chce dalej hrat, mali by sme mu nejako pomoct. Takze zmenili sme poistovnu a opatovny "vylet" do BA. Datum operacie mame za mesiac, t.j. 23.3. , na synove meniny 😒 . Budu mu aj slachy nadrezavat, nakolko rehabilitacie a cvicenia mu nepomohli (aj napriek plavaniu a bicyklovaniu, co mu bolo odporucane).
Takze nam neostava nic ine len verit, ze to dobre dopadne a navrat k jeho oblubenemu basketbalu nebude trvat dlho.

parker36
22. feb 2016

@rodinkamm Ak mozem, moja dcera bola operovana teraz v septembri, operovali ju v Ke, ale keby som tomala absolvovat znova, asi sa na to nedam. Dcera ma tiez 10 rokov. Je uz cca 1/2 roka po operacii, stale kryva a ten vysledok vobec nie je taky, aky som cakala. Kludne piste Ip, rada odpoviem.

katecameron
28. feb 2016

@rodinkamm toto iste caka aj nas ale termin mame prelozeny v aprili lebo tento februarovy sme ochoreli kto vas bude operovat?

katecameron
28. feb 2016

@parker36 a budu jej aj druhu nohu operovat?

parker36
28. feb 2016

@katecameron ten nalez na druhej nohe nie je az taky zly, ako mala na tej operovanej. Momentalne ten vysledok operacie pre mna nie je taky, ako som cakala, je to celkovo velmi narocna a dlha cesta ako pre dieta, tak aj pre rodica. Preto som rozhodnuta druhu nohu nepodstupovat a popravde po tom, co si dcera vytrpela ( nemyslim bolest, ale tie obmedzenia, rehabilitacie...) obavam sa, ze uz ju na druhu nohu ani nepresvedcim 😒

katecameron
28. feb 2016

@parker36 a co sa tyka bolesti po operacii mnozes mi napisat viac k tomu? pls. aj do IP ked chces

rodinkamm
28. feb 2016

@katecameron nas bude operovat prof. Kokavec a dufam, ze my neochorieme 🙂

parker36
28. feb 2016

@katecameron co sa tyka samotnej operaciu a obdobia po tom, tak to bolo uplne v pohode. Samozrejme velky strach a aj plac bol pred operaciou, ale myslim, ze to je normalne. Po operacii sa dcerka nestazovala, nepytali sme si nikdy lieky od bolesti. Myslim, ze po operacii jej ich automaticky dali v infuzii, zakazdym sa chodil personal pytat, ci nepotrebuje od bolesti nieco, takze v tomto smere som bola velmi prijemne prekvapena a dost som sa toho obavala. V nemocnici som bola spolu s dcerou, boli sme od stredy do pondelka. Operovali ju vo stvrtok. Problematickejsie bolo naucit sa pohybovat, take bezne cinnosti ako sprcha, wc... Celkovo to vnimam tak, ze ten pobyt v nemocnici bol iba take zrnko celeho procesu, tiez som sa toho bala, ale kedze to bolo ozaj bezbolestne v ramci moznosti, nevnimam to ako najtazsie v celom tom vsetkom. Ako narocne vnimam celkovy ten bezny zivot po tom, ktory je este doteraz narocny. Popravde tu rekonvalescenciu som si predstavovala inak a tiez vysledok operacie som cakala asi hned. 🙂 Ked chcete, kludne sa pytajte. Mozete aj ip. Drzim palce.

doodka
6. mar 2016

och mamule, v maji sme mali ist na kontrolu, no po 3m som vydela zhorsenie, tak som volala a na druhy den nas obiednali, minule mal napisane ze padnute 1,5cm, teraz uz ma 4cm, topanky nosit od rana do vecera, ako? ked si ich sam da dole, ze necem, boo....a ku vsetkemu mu idu nozky do X tak mame predpisne ortezky....hrdinsky zvladol sadrovanie.....no ortezky budu az po stehno :/ mame predpisna aj rehabilitacie....neviem ako to celel zvladneme, ma 2,5r a ked sa zatne, tak ani kilo cokolady a vrece aut nepomoze 😖

sy_13
6. mar 2016

@doodka ahoj, presne viem o čom hovoríš. tiež máme nožky do X. rehabilitujeme a nosíme ortézy na striedačku. malý má 3,5 roka a trápime sa takto už 1,5 roka. s tým cvičením je to najhoršie. niekedy som z toho na nervy, ale v poslednej dobe u nás funguje kuchynský budík. nastavím budík na 10 min a musí cvičiť jeden cvik, keď zazvoní ideme na druhý.... medzi tým mu dovolím niečo čo ho baví. napr. na rehabilitácii nám odporúčali kúpiť takú "piškótu loptu" (ako dve fit lopty spolu) a po tom sa rád šúľa na bruchu. nedonútim ho cvičiť dlhšie ako 20 - 25 min. treba vydržať a isť na neho v tomto tvrdo. robíme to pre nich. u nás zlepšenie s tým cvičením prišlo asi po roku, predtým sme cvičili stále s revom. čo sa topánok týka, tiež mám z toho nervy. už neviem aké topánky by som mu kúpila a sandále tiež. už máme väčšiu nôžku a protetika má toho už menej na výber (aspoň sa mi zdá).

doodka
6. mar 2016

@sy_13 jooj,,,:/ nestastna som, no budeme musiet aj mi nieco vymysliet, a na rehabkach sa len cvici? ci su aj nejake ine proceduri? maly ma take vysoke sandale nad clenok, dr som vravela ze jej v nich taky netrebny, nevie si ti nozky tak ohnut a sadnut si ako potrebuje, tak mi povedala ze mozem teda pohlada aj sandale pod celnok len aby sa mu ta vlozka tam zmestila,,,no uvidime,,tazko aj z netu nieco kpit, teraz musim merat aj s vlozku´aj s jeho nohou

juliakocka
21. mar 2016

@rodinkamm ....prosim ta daj vediet ako si dopadla..aj operacia a tak.......ja mam tiez 6 rocnu dceru a chcem s nou ist do blavy na operáciu plochých nôh...je aktívna gymnastka a ani to nám nepomohlo aby sa jej nôžky zlepšili...preto uvažujem v lete nad operáciou

rodinkamm
21. mar 2016

@juliakocka
no takže sme nešli nikam. Syn mal nádchu a musíme byť aspoň 2 týždne čistý. Tak sa musíme doliečiť a volať na nový termín. Ale určite sa ozveme keď budeme mať nový termín a aj keď budeme mať po tom

katecameron
22. mar 2016

@juliakocka pokial viem 6 rocne dieta sa neoperuje neviem teda aky presne mate problem ale ploche nozky urcite nie

juliakocka
10. máj 2016

@katecameron a kedy sa operuje

katecameron
10. máj 2016

Vacsinou okolo 10 az 12 rokov je idealny cas

rodinkamm
10. máj 2016

Da sa operovat od 8 rokov az do 14 rokov.
A my sme dostali novy termin a zajtra rano ide syn na operaciu...

katecameron
11. máj 2016

Hej idete my mame ist buduci tyzden
@rodinkamm

rodinkamm
15. máj 2016

No baby tak nás pustili v piatok domov. Operácia dopadla dobre a za 2 týždne ideme dávať sadru dole. Operoval nás pán profesor Kokavec. A teraz syn len oddychuje a nenamáha nohu.

katecameron
16. máj 2016

@rodinkamm tak ako dlho ste boli v nemocke rataj aj den prichodu a odchodu