Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?
Ahojte,
hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.
Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.
Tak dievcata dnes nas operovala dr.Fristakova strasne zlata mlada doktorka na treti termin sme to dali aj s aftami v puse
@jankaolsavska dobry den aj nas caka tato operacia na Kramaroch prosim poslete mi blizsie info do spravy? Neviem co nas caka 😢dakujem moc
@evina1151 a kto vas ide operovat? my sme prave 11 den po operacii
@katecameron prof.Kokavec a nikoho nemozem najst kto absolvoval takuto operaciu 😢
@evina1151 nas operovala dr.Fristakova
Kocky kolko trvala operacia.kolko bola sadra a robili vam obe nozky naraz ???
@katecameron na Kramaroch??
@evina1151 ano na kramaroch 3 poschodie ork
@rodinkamm Ahoj prosim ta ako vas operovali? davali vam tu cukrovu skrutku ze vas pustili tak skoro z nemocnice? pomohlo vam to? moj syn ma 4 roky, ploche nohy III.stupna, dnes sme boli na kontrole, zas nam predpisal vlozky, tie nosime stale aj v skolke v prezuvkach, aj doma, aj vonku, on nema bolesti vôbec, ale tie nozky ma strasne ploche, uz len na pohlad vidiet ze je to zle, clenky mu uz padaju dole a bojim sa aby nemal problemy aj s kolenami. tiez nam vravel aby sme porozmyslali o operacii. dakujem
@luciafed Ahoj. Nam davali tu cukrovu skrutku a nadrezali slachu na lytku (mal ju skratenu). Aj my sme nosili ort. vlozky aj topanky. Vzdy ked mal narok na ne, tak sme mu ich davali robit a tam sme videli ako sa mu to zhorsuje postupne. Teraz ma peknu klenbu na pravej nohe. Sice ho este pobolieva, ked ju moc pretazi, ale hadam sa to upravi. Teraz by sme aj mali ist na kontrolu po 3 mesiacoch tak uvidime. Nam vraveli, ze bude mat v dospelosti problem s chrbticou. Ani syn nemaval bolesti, ale tie sa dostavili ked zacal trenovat basketbal. Ale na koniec mozem dodat, ze syn je s operaciou spokojny a rozhoduje sa, ze pojde aj na operaciu lavej nohy 🙂 Ak mas dalsie otazky kludne sa opytaj rada odpoviem.
@rodinkamm a musite ist aj na druhu nozku? vraveli vam aj kedy asi hm?
@katecameron nemusime ist lebo to nema az take ako tu pravu nohu. Tu mal horsiu. A mozeme ist po troch mesiacoch od vybratia stehov z tej pravej.
My tiez mame ploche nozicky.mame vlozky,ortopedicke topanky,teraz sme zacali chodit cvicit.pomohlo toto vasim detickam?zlepsili sa im nozicky?ploche nohy sa deia alebo je to jedno ci rodic ma alebo nema plochu nohu?
@evina1151 no nas syn mal sadru 2 tyzdne. Operovali ho 10.5. a do skoly pojde az teraz v septembri. Triedu mal na poschodi, takze by sa m zle liezlo hore. A aj ked mu dali dole sadru tak ked mal nohu dlho dole alebo ju namahal, tak mu puchla. Ale uz je dobre. Len ho sem tam este pobolieva, ked dlho chodi.
@evina1151 no my sme boli v januari na kontrole a dostali sme termin na april. Kedze syn ochorel, tak nas preobjednali na maj. Tak som zasla do skoly, povedala som co je vo veci a poprosila som ucitelov, nech ho skusaju co najviac. Nech nachyta znamky. Jedine co nam v juni poposielali koncorocne z matiky a slovenciny. Inac mu vsetko bez problemov uzavreli. Tak ak sa da treba poprosit ucitelov a predsa len to je polrok 😉
ahojte, my sme boli v piatok s obidvomi deťmi na kramároch na ortopédii, majú vybočené päty, padnuté členky ale klenby majú pekné... majú to obidvaja... bolesti nemajú žiadne a povedali, že ak nebudú mať, tak na operáciu neposielajú... len neviem, lebo na pohľad ich majú nepekné... bol tam dr. Trepáč, máte s ním niekto skúsenosti?
@evina1151 no tak moja dcera mala sadru 6 tyzdnov operovana bola 22.5. a do skoly uz nesla az teraz pojde aj to nevieme kedy ju daju na liecenie cize mozno az v oktobri pojde do skoly
@kejtie21 skoda ze ste neboli u Fristakovej alebo Kokavca
@katecameron no ja som sa telefonicky objednala a nevedela som kto bude ordinovať.. oni majú rozdelené kto je ktorý deň? nevieš kedy ordinujú oni? alebo akým spôsobom sa dostanem k týmto dvom lekárom?
@kejtie21 v stvrtok ona robi a Kokavec neviem
@katecameron OK, ďakujem, skúsim nabudúce ju 🙂
Dobry den, prosim, neviete mi niekto porqdit? Mam dcerky, ktore maju obe ploche nohy, starsia ma uz nepekne valgozne clenky, pqdaju jej do vnutra. Nozky do x. Boli sme uz u tretieho ortoped, prvy sa vyjadril, ze nevidi ziaden ortopedicky problem. Druhy predpisal ortopedicke vlozky. Sama som od neho vymamila recept na topanky, kvoli tym clenkom. Tak teraz nosi aj tie. Teraz sme boli u tretej ortopedicky a za tvrdi, ze problem nevidi, hoci do spravy napisala ze clenky su valgoane, nohy do zx a ploche. Odporucila chodit dnu v ortopedislckych topankach a von na boso tak casto ako sa len da. Mne sa to ale nezda dost na riese ie takhoto problwmu. Prowim poradte. Kedy sa vlastne odporuca operacia??? Moc dakujem za kazdu odpoved
Prosim a poradite do reho ortopeda v BA, ktory nas s vpadnutymi clenkami a plochymi nozkqmi neodbije a bude to riesit? Moc moc dakujem!

@katecameron no prisli sme v utorok, v stredu rano ho operovali (o osmej rano ho zobrali a doviezli ho o cca 10,15) a v piatok nas pustili. Ak nema problemy ako su napr. : teplota, puchnutie prstov, zmena farby prstov alebo trpnutie, tak v piatok sa ide domov.