icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

evina1151
20. sep 2016
katecameron
7. okt 2016

Baby ideme na liecenie

luciafed
7. dec 2016

baby ak som to pochopila spravne tak ta cukrova skrutka sa dava iba detom od 8 do 14 rokov? Pretoze moj syn ma 4 roky, ma uz 4 stupen, nosime vlozky a topánky a chcem zacat cvicit aj ked ortoped nam povedal ze cviky su vraj zbytocne ale mne sa to nezda, ved ked namaha svaly tak by sa to mohlo zlepsit... bolesti nema a dufam ze casom ked zacne aj sportovat a bude starsi ze to nebude horsie ....

katecameron
7. dec 2016

Cvičenie nikdy neni zbytočné ja verím a vidím že dcére sa napravila tá druha nozka a vyhneme sa operácii druhej nohy lebontrauma na celý život z operácie jednej nohy už je polroka po a má bolesti 😠

rodinkamm
7. dec 2016

@luciafed presne tak. Operacia sa da az v tom veku. Mne syn sportoval a kazdeho pol roka sme mu davali sit topanky a vlozky, a nam ten pan z protetiky povedal, ze sa mu ta jedna noha zhorsovala. Tak sme sa popytali na operaciu a porozmyslali sme co ako dalej. Je pravda, ze nikto nevie dopredu povedat ako to dopadne, ale mali sme na vyber risknut to a bude mat nohy v pohode alebo nechat to tak a v buducnosti moze mat problemi aj s nohami, ale aj s chrbticou. Pravu nohu ma zoperovanu a ma ju uz super a na lavu ideme buduci rok asi v maji. Uz viem co to obnasa a aj syn je na to pripraveny. A aj sam to chce a to je tiez hlavne.
Drzim palce nech to cvicenie zaberie. Vsak mate este cas 4 roky. Hadam to pomoze 🙂

rodinkamm
7. dec 2016

@katecameron ahoj.. Este stale mate problemi s tou nozickou?

katecameron
8. dec 2016

@rodinkamm no stale ju to bolii do niektorych poloh tu nohu neda hybnost nohy je obmedzena vyzera divne ta noha nedam ju uz operovat trauma na cely zivot pre nu.

rodinkamm
11. dec 2016

@katecameron joooj tak to ma mrzi. No hadam sa to zlepsi 😉

luciafed
12. dec 2016

@rodinkamm dakujem za info, uvidíme ako sa to bude vyvijat. drzim vam palce na dalsej operacii, nech je vsetko v poriadku 🙂

rodinkamm
12. dec 2016

@luciafed za malicko. Ja som tiez zhanala informacie pred operaciou. Nam manzelova znama odporucila prof. Kokavca a sme radi, ze sme posluchli 🙂

katecameron
27. jan 2017

Dievcata konecne sme absolvovali kontrolu po 8 mesiacoch a nieje to dobre.Mame ist este na MR vysetrenie v rajone co som neverila ze skor ako o tri mesiace vybavim ( muz cakal pol roka na MRko) no dnes som rozhodila siet a o tyzden ideme na MRko a potom si zas spravime vylet do Blavy vsak preco nie?

evina1151
27. jan 2017

@katecameron prosim vas kto a kde vas operoval? my sme mali odlozenu operaciu , teraz mame termin na kramaru ku pof.Kokavcovi 14marca :O

katecameron
27. jan 2017

@evina1151 tak to vam drzim palce a ono je jedno kto operuje kedze su tam vsetci team myslim ze sme spolu o tom volali😉

olivia282
29. jan 2017

Co mi k tomu poviete?

evina1151
30. jan 2017

@olivia282 aj u mojej to takto zacinalo... :( a teraz ideme operovat zrejme ploche nozky ktore sa zacinaju deormovat :(

katecameron
30. jan 2017

@olivia282 niesom dr.to dietatko vyzera ze je malicke ale tie nozky nema dobre podla mna a este cim je tucnejsie tym to ma horsi dopad na nozky.nech chodi po spickach vela ked bude vacsie tak treba dat na gymnastiku alebo balet cvicit,plavat treba.

kikushaa
30. jan 2017

caute baby protetika vs protea, kde odporucate dat urobit sandalky a vlozky? lekar mi dal do ruk vizitku protei ale mne sa vizualne viac pacia tie ortosandalky od protetiky. nech to aj ako tak vyzera 🙂 je medzi tym nejaky rozdiel? naco si mam davat pozor ked mu tam budu uz merat nozku. privitam vsetky rady a vychytavky. dakujem

doodka
31. jan 2017

@olivia282 s tymto uz urcite k lekarovi, a nedajte sa odbyt, ako nas jeden ortoped u nas v meste odbyl, ze do 3r to nemam riesit, ze tam ma tukove vankusiki :/....chcela som od neho aspon vlozky, nic viac, v ten den som nas obiednala do BB ortotechu, este somnmu len topanku dala dole a dr ze sme mali prist skor :/...maly nafasoval, vlozky, orto topanky a este aj ortezky... uz chodi do skolky takze ma orto sandalky, vlozky v zimnych topankach, kt nie je lahke kupit, aby mali pevnu petu a aby sa tam vlozka s jeho nohou zmestila, este zimne alo tak, no v lete bude zasa problem :/ a stale mam ortezky na obe nozky. 🙂

narayan
31. jan 2017

... práve toto isté riešime aj my, malý 2r., je hypotonický a hypermobilný, čiže slabšie svalové napätie plus kĺbky má viac povolené... s padajúcimi členkami sme boli u ortopéda v roku, ten mi povedal tiež že do troch rokov je to ok a to aj keď som mu oznámila, źe malý to má na neurologickom základe, neriešil.... tak sme to len občas pocvičili na rehábkach, no stále žiadne zlepšenie, tak nám to naša fyzio už 3mesiace tejpje a venujeme sa tomu viacej na cvičení. Min týždeň sme boľi na kontrole u neurológa a ten kázal to začať riešiť už aj s orto pomôckami, že jemu sa tá klemba už nevytvorí a že máme zmeniť ortopéda, takže tak 😔 .... baby preto prosím ak viete o nejakom super detskom ortopédovi na západnom sk, dajte vedieť 😉

rutie
31. jan 2017

Kocky, mozno uplne odveci, ale mojej dcere pomohol tanec. Mala ploche nohy 2-3 stupen, ako skolkarka nosila topanky, sandale, vlozky, ziadne zlepsenie. Potom sme sa na to vyflakli, lebo uz som to nestihala riesit pri viacerych detoch a nevidela som ziadne zlepsenie. Dcera zacala tancovat, kemy tancovala len ludovky tak sa to nezhorsovalo, ani nezlepsovalo. Pred rokom zacala s baletom 2x do tyzdna 1,5 hodiny (netancuju zatial na baletnych spickach, len stoja a krutia sa celu hodinu na normalnych spickach pri tyci). Cuduj sa svete, nozku ma uplne ako ukazkovu, slapa ako z ucebnice. Asi sa jej vyrazne posilnili svaly a drzia tu klenbu, neviem si to vysvetlit. Dokopy aj s ludovkami, kde sa tiez vela prechadza na spicky tancuje 8 hodin do tyzdna. Synovi hrozi operacia na ploche nohy, ale ten mi baletit nebude ☹. Ak mate dievcata, nic za to nedate, ak skusite ten balet, prinajhorsom sa deti naucia pekne stat a chodit a drzat telo, to pri plochacoch tiez nie je na zahodenie 🙂

narayan
31. jan 2017

@rutie môj asi tiež baletiť nebude, ale nejako ho hádam donútim časom behať po špičkách. Teraz, v 2.r sa mu ešte nedá prikázať.

rutie
31. jan 2017

@narayan Ved prave v tom vidim tu vyhodu baletu. Ja si neviem predstavit, ze by som dieta donutila tolko stat na spickach pri nejakom cviceni. Takto to ide uplne samo, este ju to aj bavi a citi sa krasna 🙂 S chlapcami je to hrosie, mozno basketbal casom 🙂

narayan
31. jan 2017

@rutie my už basket hráme 😄 a koš má v takej výške, aby na tie špičky musel, keď chce dať koš 😉

olivia282
31. jan 2017

@katecameron ona nie je tucna,nema ani 10 kg..

olivia282
31. jan 2017

@doodka ja nechcem vlozky,radsej s nou budem cvicit...kazdy koho sa opytam na vlozky tak mi povie "len to nie"

olivia282
31. jan 2017

@janinah co povie brat na taketo nozicky...

doodka
31. jan 2017

Ja zas vidim zlepsenie u syna, a to netancuje, najviac mu pomohlo to ze sme do skolky dali orto sandalky, aj na kontrole bolo zlepsenie, on ma nohy do X preto tie ortezky, i to sa mu o 0.5cm zlepsilo.....ako v skolke sa vyzuju a behaju po kadejakych predmetoch aj po spickach 🙂 ale na tanec ho chcem dat 🙂 bech sa trisku rozhybe, a jed byde skolak tak isto plavanie, touto jar sa ideme zamerat na bajk, vraj aj to pomaha 🙂

luciafed
1. feb 2017

@doodka Ahoj, prosim ta ake ortezky ste dostali? nemozes mi odfotit ako to vyzera? Nas ma 4 roky, ma ploche nohy 3.stupna, ortoped nas tiez odbil, sama som ho prosila nech mi da listok na rehabilitacie, vlozky nosime, doma cvicime, ale nam pocit, ze sa to lepsi. preto sa pytam na tie ortezy. dakujem pekne.

kikushaa
1. feb 2017

@rohacka ahoj chcem sa len opytat ci vam to tejpovanie pomohlo,aspon trosicku. moj sym ma rovnaky problem predcasne naredeny stredne tazka hypotonia plus hypermobilita. ortoped sa vyjadril ze u hypotonickych deti je len miziva sanca na zlepsenie nieto na vyliecenie kedze to maju neurologicky..

rohacka
1. feb 2017

@kikushaa ahoj,nie, tejpy nepomohli, teda na cas, ked mal zalepene, tak to nozku drzalo..ale po dvoch rokoch tejpovania mal taku vydrazdenu kozu z toho, ze sme museli prestat. Ma to hrozne, 4. stupen, nepomaha nic, ani orto topanky, cvicenie, nic.