Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?
Ahojte,
hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.
Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.
Tak MR ko mame za sebou uvidime co nato povie Blava
To su tie nase ortezky, prve boli aj zo zachytenim clenka, cize bolo vyformovane aj s klenbou, no po poslednej kontrole, bolo zlepsenie, tak mu dali iba zo zachtenum kolena, lebo nozky mu idu do X
@narayan banska bystrica vedla roosveltky, je budova ortotech, my mame pani dr Kovanicovu, ale aj pa dr Hudec je dobry. Ten mu na posledy kontroloval ortezky a vysvetloval ako maju byt zalozene, vtady tam nasa nebola. Aj technici aj lekari ci sestricky alebo na recepci, vsetci su tam prijemny.
Dobrý deň. Môj 11 ročný syn je po operácií plochéj nohy ktorú nám robili 6.7.2016. v Bratislave.Po operácii 6 týždňov sadra,4 týždne orteza,2 mesiace rehabilitácie a čakali sme že syn bude na tom lepšie.No noha boli a kríva na ňu.Nepomohli ani cvičenia.Dnes sa dozvieme na kontrole po 7 mesiacoch od operacie a trápenia že mliečna skrutka je prasknutá.Dostali sme nový termin operácie na apríl.Neviem ako sa môže niečo také stať.Chcem poprosiť mamičky či ste mali niekto takéto problémy napíšte ďakujem ☹
@katecameron dobrý večer.Chcela by som sa vas opýtať ako je na tom vaša dcéra teraz.Máte za sebou jednu operáciu akú vám davali skrutku/ mliečnu alebo tú ocelovu/po akom čase začala chodiť bez problemov. Dnes som sem pridala prispevok máme problemy po tejto operacii.Velmi vas prosim o odpoved dakujem majka 1310
@majka1310 odpisala som vam aj mojacma problemy je 9 mesiacov od operacie nedokaze hybat nohou kruzit noha ju velmi boli kriva do blavy som volavala kaxdi mesiac stale som opakovala ze aky je stav 8 mesiacov nas odbijali proste pripad pre presetrenie vyssim uradom
@katecameron nevideli sme ziadne zmeny na nohe nepomohli RHB. Poslali na CT. Na kontrole s vysledkom ct -prasknuta skrutka,syn sústavne kríva.
@majka1310 kto vas ma na starosti kto ho operoval?
Baby tak dnes predbeznevolala som s doktorkou kedze nema fotodokumentaciu nemoze uplne posudit stav ale jedna z moznosti je ze telo neprijako skrutku a to by znamenalo dalsia operacia pretoze by jej ju kuseli vybrat von neviem co nas caka este ale toto je vazne sces ked som im tvrdila ze zrejme tie komplikacie po operacii sposobil drot dvaja sa zaprisahavali ze to neni mozne
@katecameron fuha drzime palce boze kolko si tie deticky musia vytrpiet 😢😢😢
@evina1151 evi vsak gies ze po operacii bola 6 tyzdnov v kriticklm stave horucky 40 stupnove nevladala sa ani postavit nic v BB ju davali akotak dokopy co toto je? Akoze si prdel robia vsak toto mi pride ako zanedbanie starostlivosti
@katecameron zlatko ja by som to riesila ...kazdy rodic ide s dietatom na operaciu preto aby mu pomohol a nie ublizil..ze telo neprijalo skrutku...no neviem nejak sa mi to nevidi 😟
No ono je to len jedna z moznosti kym neuvidi foto tak to nevie presne povedat ze potrebuje vidiet tu skrutku ci neni prasknuta ako u majinho syna lenze naco cakaki 9 mesiacov nechapem preco nas odbijali a nemali zaujem ju vidiet. Proste cele divne
baby uz mame topajzne aj vlozky 1ho sme boli na merani a vcera uz volali ze su. moja otazka je dokedy bude chodit jak dement? dnes ich ma na nohach prvy den a vobec sa mi nepaci ako chodi v nich.
@evina1151 babule tak vcera som sa dozvedela ze dcera ma alergiu na tu skrutku😢 ona jej to chce dat prec odtial 😨
ty kokos to fakt? volam ti :(
Ahojte.Pisala mi jedna mamička o operacii plochej nohy.Chcem sa podeliť o ich skúsenosti z operacie.My sme začali s operáciami, keď mal syn 6 rokov. MUDr. Gajdoš nám na vyšetrení vysvetlil v čom spočíva operácia (lebo mi nebolo jasné, čo mu vlastne chcú robiť). Takže mali mu natiahnuť šľachy a druhý úkon mal byť vstrebateľná skrutka do členku. Tá by mala fixovať nohu 2 roky a do 4 rokov by sa skrutka vstrebala. Operáciu sme podstúpili, operovala ho MUDr. Gerincová. 6 týždňov sadra a potom príjem s tým, že mu mali nohu presadrovať na ďalších 6 týždňov. Na vizite sa primárovi nepáčila noha, nevyzerala vôbec dobre, skôr naopak a rázne sa jej spýtal, prečo nedala skrutku. Vraj si myslela, že to bude dobré. Asi po trištvrte roku sme absolvovali znova operáciu s tým, že mu tam vloží Gerincová skrutku, ale vraj musím jej podpísať papiere, že súhlasím, lebo dovtedy tie skrutky boli určené do kolien a teraz to chceli dať do členku. Zdalo sa mi to pritiahnuté za vlasy, veď pri pôvodnom plánovaní operácie tam tá skrutka mala byť. Aby som to zbytočne nerozvádzala, s tou prvou nohou sme boli na operácii 4 krát a stále to nebolo ono. Pravú nohu mu operoval MUDr. Gajdoš - natiahol a prišil šľachy a vložil skrutku a po 6 týždňoch pri zložení prvej sadry som neverila vlastným očiam. Tá noha bola nádherná.Čiže už pred vyše rokom použili tú skrutku no až teraz to prezentovali ako novinku. Musí nosiť ortopedické topánky, ktoré mu nohu fixujú v správnej polohe, no on si pracky poriadne neuťahuje, má to navolno, alebo ich nenosí a to nie je dobre. Mal by cvičiť. Treba, aby aj dieťa chcelo, stále napomínať, že treba pri chôdzi váhu tela prenášať na vonkajšiu hranu (synovii sa stále tie členky nakláňajú dolu k zemi a je veľmi tvrdohlavý a nechce si dať povedať, stále si robí po svojom). Čiže, operácia ak ju urobí doktor, ktorý tomu naozaj rozumie a je dobrý je určite dobrá, len potom treba aby to dieťa aj spolupracovalo a bude to fajn.
Akoze 4krat operovali tu nohu?to mi pride sko zly sen
Dobrý deň. Syn teraz 13ročny,problémy s plochymi nohami od malička. Ľavú nohu mu operovali ako 3ročnemu. Tri mesiace sadra,potom začal chodiť hneď bez problémov. Pravá noha operovaná na kramarocjhh v Ba 6.7.2016 , iným spôsobom,teda vložená mliečna skrutka,6týždňov sadra 4týždne ortéza.Stále bolesti od operácie. Na naliehanie poslany na magneticku rezonanciu. Tam zistený zápal v oblasti skrutky.plus niečo s achilovou šľachou,... Buduci týždeň ideme na injekcie,ak to nepomôže revizia operacie.
Keď tu čítam tieto všetky komplikácie, tak som šťastná, že som dcéru operovať nedala ...
Tak a sme po konzultaciach na Kramaroch pani doktorka sa nam venovala na 100 percent spokojnost max.vsetkp sme prebrali na otazku kolko pripadov alergie pocas svpjej praxe mala povedala ze od vtedy co operuju touto metodou tak 5 cize moje dietko je ta problemova vynimka

@rohacka dakujem za odpoved, moj ma 3ti stupen ach najviac ma mrzi ze ho to bude trapit v dospelosti vpodobe roznych bolesti