Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?
Ahojte,
hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.
Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.
My ideme dat operovat druhu nozku .prva co je operivana pred tromi mesiacmi je super 😊😊😊
@jelus dobry, no ak chcete prestupit do BB tak predpokladma ze asi aj k doktore chcete ist nie? tam dr da recept na obuv a rovna tam si ju aj vberete a vyskusate, no myslim ze s receptom by ste mohli ist aj do neopretu,,,,neviem ako to funguje,,,my si davame predpisovat topanocky od dr z bb a tam si ich rovno aj vbereme a vyskusame 🙂
@jelus vyber celkom dobry, len s pytajte katalok a nejae ine typy,lebo oni vam ponuktu hned tie ich to su tuom ryko,,,no strasne bagandze :D my sme mali 2x za sebou z podotechu to mi dali katalok a ybrala som si aj farby a na suchy zips lebo boli na ramienka,,,a teraz sme tiez skusili nieco nove, su nizzsie nie su tak vysoke 🙂 no caklai sme 6tyzdnov,,ale ak si vyberte tie oc maju na sklade tak cakate len 1tyzden na vlokzky,,,,ja si to davam poslat postou
@marketka1 ahoj ako sa vám darí?
Prosim vas,kde este na slovensku operuju ploche nohy,teda vkladaju mliecnu skrutku,okrem bratislavy. Tam bol syn operovany,zial aj 1,5 roka po operácii má neustále bolesti(alergia na skrutku)
@margareta147 v Košiciach
@katecameron ahoj, tesne pred Vianocami sme boli operovať druhú nohu... momentálne odrátavame dni - vo štvrtok ide sádra konečne dole 🙂 budeme sa učiť chodiť jupííí
Ahoj ja ako dieta mala hrozne ploche nohy aj maam...posielali ma na operaciu KTORA ALE by nemusel vyjsť...byt tebou nejdem!!! Este viac sa moze pokazit
Moj maly mal pes equinovarus aj ma operovany Vo Viedni tu by som jo nedala!!!krasne chofi beha..nosi stsle dlahy na noc ale to je ine to sa mudi operovat noha chodidlo je stočene dovnútra
Odporucam ti ist na konzultáciu do Viedne k odbornikovi DrRadlerovi aspon konzultáciu zdravie tvojho dietsts je prednejšie teda najprednejsie...kozultavia vysetrenie 120e ale stoji zato!! On je PAN doktor prístup a vsetko...mt k nemu chodíme na kontroly sk nieco napis mi správu tu doktorom ohladom noziciek deti neverim
@maminka1986 ahoj viem ze k nemu chodia maminky s babatkami kvôli pes equi. ale chodieva sa k nemu aj na konzultácie napr. so 4r synom kvôli valgozita členkov? Ako sa k nemu objednáva?
Konečne prestala noha bolieť. 2,5 roka po operácii plochej nohy, skrutka sa zrejme vstrebala.
@sunshine85 skus mu napísať mail urcite áno je ortoped tak ze urcite
Moja je už zachvilu 3roky a problémy máme stále už aj s kolenami otras
@katecameron alebo aj ine, ako ste na tom s velkymi palcami na nohe po operaciach ? Su tak isto pohyblive ako pred operaciami? My nie, cela stabilita je v haji.....
@evina1151 ahoj, prosím ťa, operovali vás na kramároch? my ideme v máji, len chcem vedieť či tam môžem s dcérou zostať... ona má 11 rokov, ale ak by som tam nebola tak by som ju tam asi nedostala... Samozrejme rátam, že si to zaplatím, len chcem vedieť, či si to dopredu nahlasovala že tam s ňou zostaneš? ďakujem
@kejtie21 ja som tam bola s 13ročným.🙂
@margareta147 a nebol s tým problém? povedala si im to popredu? nevedela som, či to mám povedať keď som objednávala termín....
@kejtie21 vobec s tým nebol problém,myslim kramare. Bud si s dietatom na izbe,alebo je tam izba matiek.asi treba dat vediet dopredu
@margareta147 ahoj a ako dlho po operacii ste ostali? Syn ma nohy v poriadku?
@majka99999 my sme boli v roku 2016,ležali sme tam tyzden po operácii. Davali mu mliecnu skratku. Uz som to tu pisala.... syn ma zrejme alergiu na tu skrutku,pretoze noha ho bolela viac ako dva roky po operácii. Mal tam zápal,dostal dve injekcie dipropos,tie pomohli na chvilu. Teraz uz bol bez bolesti asi pol roka,aznovu pred tyzdnom mu puklo v nohe a znova bolesti a opuch.Vraj sa mu ulomilo zo skrutky a drazdi to nejaky nerv.Doktor predpisal ortezu barle a dva tyzdne kludovy rezim.Inak navrhuju reoperaciu,co odmietame pre ine problémy. Toto vediet,tak mu ploche nohy nedam operovat.
@margareta147 ake ešte mate problemy po mliečnej skrutke? My mame obe nohy zoperovane prva celkom fajnaj ked mam pocit ze mu klenba znovu pada okrem toho mu na velkom palci slabo funguje nerv...druha noha opucha, puka mu v nej, kryva na nu horsie ako pred operaciou a nerv mu do istoty nefunguje vobec....
No dievčatá to sme dopadli my už 3roky po a stále problémy ale u nás sa to prenieslo už aj na kolená celkovo život po operácii sa zhoršil Nikdy viac
@katecameron Dakujem tiez mam podobny nazor nikdy viac...inac od veci ale viete o tom ze sa da detom na tuto dg. vybavit ZTP prispevok na benzin + parkovacka....to len ze ked sa uz trapime vieme si to ulahcit aj ked najradsej je mat labky zdrave😥

A pridam foto operovana bola lava labka