icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

majka99999
6. máj 2019

@margareta147
@marketka1
@katecameron zle sa to cita, maly by tu operaciu potreboval, ale ak mi to ma urobit z neho invalida... radsej nech nosi vlozky a specialnu obuv dozivotne.

margareta147
6. máj 2019

@marketka1 tiez sa mi zda ze klenba pada,noha je stale opuchnuta v clenku, a boli. Tiež som pocula taky názor,ze lekari by svojim detom nedali operovat ploche nohy !

katecameron
7. máj 2019

@majka99999 no ja som už múdrejšia žiaľbohu po boji je každý generál viem že kvalitné rehabilitácie a dennodenne cvičenie plochu nohu napraví a ešte dieťa môže ísť na liečenie s touto diagnózou má nárok na liečenie moja bola ale asi by potrebovala každý rok a to sa moc nedá .

katecameron
7. máj 2019

@marketka1 nie netuším že ZTP aký je postup?

marketka1
13. máj 2019

@katecameron treba ist na UPSVaR odd. ZTP tlaciva su na tejto stranke...potrebujete k tomu lekarske spravy + vypisane tlacivo z upsvaru u obvodneho lekara
Proces trosku dlhsi najprv dieta ohodnoti posudkovy lekar potom vydaju preukaz ZTP aj na auto a tak pride rozhodnutie o naroku na prispevok na benzin...

koniarova
6. júl 2019

Baby, niečo nové? Ako hodnotíte z odstupom času operáciu? Aj nám ju navrhujú, ale som nerozhodná.😕

evina1151
6. júl 2019

@marketka1 nam dali iba ztp ziaden prispevok ani bemzin ani opatrovak ani na auto nic...vraj je nasou povonostou sa o dieta starat a zlepsovat mu zivot...vzdali sme to vsrtko financujeme z vlastneho vrecka.nas stat je jeden skorupovany kurnik👌

evina1151
6. júl 2019

@koniarova operacia nozku narovnala no mi mame hypotoniu a dcera v puberte pribera na vahe nozka sa opat vykrivuje lebo svaly su slabe teda v dospelosti budeme musiet dat titanove sroby😥😭drzim vam palce 💪💪💪

kejtie21
7. júl 2019

@koniarova no my sme boli koncom júna, máme sadru na 6 týždňov, tak sa uvidí potom... ale dcéra to znáša dobre, bolesti mala len pár dní. dávali jej skrutku a robili aj plastiku šľachy, tak sa modlím aby k niečomu bolo, bolo to veľmi ťažké rozhodnutie...

koniarova
7. júl 2019

@kejtie21 Ďakujem za info. A kde vám to robili?

koniarova
7. júl 2019

@evina1151 Držte sa. Kde vám to robili?

evina1151
7. júl 2019

@koniarova na kramaroch inak operacia super aj splnila ucel problem je ze dcera ma slabe svalstvo a velmi zly stereotyp chodze 😥sama si tié nozky krivi😥

koniarova
7. júl 2019

@evina1151 držte sa 🙂

kejtie21
8. júl 2019

@koniarova na Kramaroch, operoval Prof. Kokavec

koniarova
9. júl 2019

@kejtie21 držte sa 🙂

katecameron
1. aug 2019

@koniarova z odstupom casu mase problemy operaciou este len zacali znehodnoteny zivot mladeho cloveka a co bude dalej?to netusim asi mi ostava sa len modlit

koniarova
2. aug 2019

@katecameron Ach jaj. To mi je ľúto. Ja sa tomu v povedomí tiež bránim. V januári máme ísť na kontrolu. Cvičíme intenzívne, ale neverím, že sa to dá cvičením doporiadku. Ma doktor nastrašil, že sa mu postupne vykrúti celá noha aj kolená. Fakt neviem, čo robiť. Ale on inak bolesti nôh nemá.

majka99999
2. aug 2019

@kejtie21 ako sa ma dcerka?

kejtie21
2. aug 2019

@majka99999 zatiaľ fajn, ešte máme sadru, budú nám ju dávať dolu 7.8. tak som zvedavá... občas ju tam pichne, ale bolesti nemá. Uvidíme čo nás čaká potom, keď začne chodiť, dám priebežné info 🙂 zvažujete aj vy?

majka99999
2. aug 2019

@kejtie21 moj ma len 7, tak zatial len citam a skumam. Parkrat ho boleli nohy v noci, neviem, ako velmi, on ma nizky prah bolesti (po mne 🙂 ), fnuka za vsetko, zatial paralen mu zabral. Doktorka povedala, ze este dava sancu, aj ked podla mna sa to uz nezlepsi. Rada by som si precitala uz aj nejaky pozitivny ohlas. Zatial ma tesi, ze uz mu viac rastu do dlzky, lebo mal ich dost siroke a to bola hroza kupovat topanky, ked si este nevedel zaviazat snurky v skolke.

maartinkaa
6. aug 2019

Ahojte, moje dvojcata caka operacia plochych noh, vybavujeme vysetrenia, ak niektora viete kontakt na dobreho detskeho neurologa, prosim napiste mi meno a telefon, aby sme sa mohli objednat. Pravdepodobne ich bude operovat mudr pristakova a chce vylucit neuro vady, kedze su predcasnici so silnou hypotoniou. Dakujem

katecameron
6. aug 2019

Maartinka a dr.vam nevie poradit
Skusili ste sa jej opytat?

maartinkaa
6. aug 2019

@katecameron povedala, ze na kramaroch su vsetky dobre. Tak vyber si😁u nich chce vylucit DMO, lebo maju aj slachy skratene, a jeden si chodi doslova po clenku😞

maartinkaa
6. aug 2019

Ja by som potrebovala aj cislo telefonu, a ako sa objednat....

maartinkaa
6. aug 2019

Operovat, by mala pristakova

katecameron
7. aug 2019

@maartinkaa Frištákova sa volá

kejtie21
8. aug 2019

@majka99999 ahoj, tak sa hlásim po spílení sadry 🙂 dali nám to včera dolu, vybrali štichy, vybrali aj ten drôtik po tej plastike šľachy a dali nám ortézu. tú musí mať ešte mesiac, nohu nezaťažovať, nestúpať na to a začať len rehabilitovať.. čakala som že už bude môcť pomaly chodiť, ale nesmie, až keď nám prídu topánky čo nám dali vyrobiť, tak máme prísť a až potom bude môcť začať chodiť.

majka99999
8. aug 2019

@kejtie21 a co skola?

kejtie21
8. aug 2019

@majka99999 na kontrolu máme ísť 10.9., tak dovtedy ju asi ani nedám, to budú prvé dni len branné a podobne.... operovali ju na konci šk.roka, tak nemá ani knihy a ani vysvedčenie :D tak počkame aby bola fit, ona je našťastie šikovná, tak to snáď dobehne... teraz sa popasujem so zdravotnou stránkou, potom so školou :D

majka99999
8. aug 2019

@kejtie21 no ved ano, ono to je jasne, ze nosit na rukach do skoly ju nebudete. 🙂 Tak snad aspon 1 pozitivny pribeh si precitam, drzim palce, ked uz ma slecna takto pokazene prazdniny, ze aspon nech jej to pomoze.