icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

kejtie21
8. aug 2019

@majka99999 dufam, že budeme tým lepším bodom v rozhodovaní 🙂 je to veľmi ťažké sa rozmyslieť či áno alebo nie... keď začne chodiť tak dám foto ako to vyzerá 🙂

maartinkaa
16. sep 2019

Ahojte, vie mi niekto poskytnut telefon priamo na doktorku fristakovu?

maartinkaa
16. sep 2019

Este, by som poprosila, ktore ste davali deticky operovat na sukromnych klinikach, kolko vas to priblizne vyslo?

kejtie21
16. sep 2019

@maartinkaa a operujú to aj na súkromných klinikách? lebo ja som počula že to robia len v Bratislave na Kramároch a v Košiciach...

martinka150
16. sep 2019

preco operovat ploche nohy? prvy syn ich mal, zacali sme to riesit pred 3 rokom, (lebo vtedy sa riesia), teraz ma 6 a pekne sa mu to upravilo vdaka vlozkam a papuciam ortopedickym. Druhy syn ich ma tiez. Ma 3 roky. Uz nosi vlozky aj papuce.

kejtie21
16. sep 2019

@martinka150 ale nie každému sa to upraví, my sme nosili aj papuče ortopedické, aj topánky na mieru a nakoniec sme aj tak museli ísť na operáciu. Dcéra má 11 rokov.

katecameron
24. sep 2019

@kejtie21 kde v Kosiciach

kejtie21
25. sep 2019

@katecameron nerozumiem?

katecameron
26. sep 2019

@kejtie21 pisali ste ze ploche nohy operuju len v BA a Kosiciach tak sa pytam ci nahodou neviete kde v Kosiciach meno nejakeho doktora ktory operuje ploche nohy

kejtie21
26. sep 2019

@katecameron my sme boli v BA

marketka1
26. sep 2019

@katecameron Košice Nova nemocnica Dr. Feher, a Dr. Pobeha... nas operoval Feher ale nohy su po operacii aj tak na prd...

marketka1
26. sep 2019

@evina1151 Pri ZTPcku - my mame prispevok na benzin + parkovacku

majka99999
27. sep 2019

@kejtie21 a sko sa dari dcerke?

kejtie21
27. sep 2019

@majka99999 zatiaľ super, chodí, síce ešte trocha pajdá ale každým dňom sa to zlepšuje. Každý deň cvičíme, ešte chodí aj na rehablilitáciu ale ide jej to dobre. Už to nemá ani opuchnuté, predtým jej to opuchla aj keď viac chodila, ale teraz už nie. Keď bude úplne bez problémov chodiť, môžeme sa objednať na druhú nohu. Možno za mesiac by som povedala že by sme mohli ísť k prof.Kokavcovi a kontrolu a dohodnutie termínu.

evina1151
27. sep 2019

@marketka1 nam nedali nic a tento rok som ztp zrusila sama som dala papier na ukoncenie aby to dcere v buducom zivote neskodilo nakolko viem ze niektore stredne školy odmietaju deti so ztp.

katecameron
4. okt 2019

Tak dievcata po dnesku kazdemu maximalne neodporucam op.ploch/nohy kopec deti ma zpackane zivoty a potom to napravaju v zahranici/My sme skvely priklad zniceny zivot . Ze uz 20 rokov je zakazene pouzivat takuto skrutku v Amerike pretoze sposobuje komplikacie/

koniarova
4. okt 2019

@katecameron Ďakujem za info, pomohlo mi to v rozhodovaní.

katecameron
4. okt 2019

@koniarova no my sme boli dnes v zahranici .Dr.povedal ze za posledny mesiac sme 3 spackane dieta so skrutkou v nohe zo SK/.Az chceme dietatu pomoct tak 30000 bude stat dalsia operacia v zahranici.

koniarova
4. okt 2019

@katecameron No moje nervy. To je riadny peniaz. Čo urobíte? Veď to by som nezohnala, toľké peniaze.

koniarova
4. okt 2019

A čo navrhujú s tou nohou robiť?

marketka1
8. okt 2019

@katecameron vieš niečo bližšie o tých skrutkách? Kde ste boli?

evahalaszova
8. okt 2019

Ahojte toľko tu píšete o tej skrutke sme po operácii a sadra bola zhruba 4-týždne teraz sme prvý týždeň bez päta síce pekná ale tá chôdza stále sa sťažuje že boli chodí o jednej barličke naklonený a zaťažený celou váhou na pravú stranu.Ako dlho trvá až sa zdravý a začne normálne sa stavať na nohu, dík.

kejtie21
9. okt 2019

@evahalaszova Ahoj, nám operovali 27.6., mali sme síce 6 týždňov sadru a 4 týždne ortézu ale tiež ešte napáda, pobolieva ale každým dňom to je lepšie, treba čas na to, cvičiť a bude lepšie 🙂 niektoré deti sa zotavia rýchlo, niekto pomalšie, naša je trocha usmrkanec, plače pri každom pichnutí takže viem že pri nej treba čas 🙂

katecameron
9. okt 2019

@marketka1 neviem len tolko povedal ze su zakazane pouzivat pretoze sposobuju problemy u nas zialbohu obrovske .Nikdy by som to nedopustila vediet toto .Je mi z toho nanic .Zniceny zivot mladeho cloveka az sa nestane zazrak tak mam doma o rok invalida.Krista a zdrave dieta to bolo a jedna posrana skrutka vsetko spustila.

katecameron
9. okt 2019

@evahalaszova u nas sa vobec neuzdravila uz je to pomaly4 roky Skrutka ,ala byt vstrebana do 2 rokov stale tam je .Neni to divne?

evahalaszova
10. okt 2019

@kejtie21 Ja mam tiez usmrkanca viac preplace ako zacvici zlepsuje sa to len ta chodza tu nohu dava tak cudne do boku a mam pocit ze to dost nici kolena lebo sa vykrucaju s tym mate nejaku skusenost?

evahalaszova
10. okt 2019

@katecameron Tak to je divne a chodi normalne alebo stale kulha?

katecameron
10. okt 2019

@evahalaszova ide o to ze ma bolesti a zapal v klbe uz klasicky 'nekulha' skrutka je stale v nohe a malicke kusky fragmenty dru o klb a to sposobuje zapal a bolesti

evahalaszova
10. okt 2019

@katecameron Bóže chúďa A nemá to prasknuté neposlali vás na rtg?Veď to tak dlho nevydrží,boli ste v Blave operovaný??Ako sa vám vyjadrili lekáry.

kejtie21
11. okt 2019

@evahalaszova zo začiatku ju dávala tiež do boku, ale pár krát sme ju upozornili a začala si dávať na to pozor a už ide v pohode. Bol to proste len zlozvyk. Skôr mám pocit že teraz kulhá na tú neoperovanú nohu, tú má ako keby kratšiu... Na tú chceme ísť ale dcéra nechce pred Vianocami, že až po novom roku ale ja by som to už mala najradšej všetko za sebou... Celé to prebehlo dobre, noha je krásna ale ona nie a nie sa nechať prehovoriť :D