icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

leuchtturm
9. sep 2020

@katecameron tak zdvihni telefon, vytoc cisla roznych redakcii a daj im podnet 😉

katecameron
9. sep 2020

@leuchtturm dočkaj času ....určite nás je tu viac takychto ľudí a všetko príde v pravý čas zatiaľ len upozorním rodičov ,ktorý sa rozhodujú až niekto potrebuje písať cez SS rada odpoviem na otazky

katka33
10. sep 2020

@katecameron to ma mrzí. Presne toto mi vraveli v Čechách, že bežne opravujú to, čo pohnojili na Slovensku. Môžem sa spýtať kto konkrétne ho operoval?

sunshine85
10. sep 2020

@koniarova ako mu vyzera ta nozka?

koniarova
10. sep 2020

@sunshine85 hrozne. Klenba žiadna a päta mu ide do jednej strany.

sunshine85
11. sep 2020

@koniarova cvičenia s fyzioterapeutom nepomohli?

maminka1986
11. sep 2020

@katka33
@koniarova preboha zeny neblaznite!!!! Dat operovať ploche nohy??!!! Atu na sk????!!!!
Ja mam 34 a ploche nohy hrozne, no nikdy ny som si to nedala operovať!: za prve,nezaruci tovze to bude ok, za druhe raz operovane ked je nikdy to nebude dobre,len zle! Za 3. Moje dieta by som nikdy nikdy nedala s nohami operovať tu na sk!
Moje dieta malo pec nohu, sadry a pretatie achilovky robené vo Viedni ,tu nevedia to robit,majte rozum a netyrajte svoje deti ,je to zbytočne

maminka1986
11. sep 2020

@katecameron verim vam ale preco ste dali dieta operovať preboha???? Načo? Plochr nohy mam aj ja ale tsketo niečo?! Nikdy!
Moj syn sadrovany,operácia vo Viedni, ma Pec nohu,no tu by som ho nedala!!! Len pretatie achilovky robili ale tu na sr by som ho nedala, tu deti mrzacia

katka33
12. sep 2020

@maminka1986 nooooo to sa povie, načo operovať ploche nohy. Poznám dospelých, ktorí majú teraz v 30tke strašne bolesti kolien, všetko prechádza do krížov, to nie je u každého to isté, niekedy to je nutné riešiť. Zanedbanim nôh len všetko začína.

katka33
12. sep 2020

@maminka1986 ja mam tiež ploche nohy, ale zďaleka nie tak ako môj malý a nerobí mi to problém, zakial jemu áno. Bohužiaľ. Takže hľadáme cestu ako mu pomôcť.

katecameron
12. sep 2020

@maminka1986 možno preto lebo som nepoznala Vás nikto mi toto nepovedal a doktorka nás jednoducho poslala do Ba že to musia operovať.NIKTO má neupozornil a nepovedal že tu Mrzáčka deti
Preto upozorňujem JA žiaľbohu už po funuse keď je moje dieťa zmrzačené .A keď si niekto prečíta túto diskusiu tak snáď sa ponauci z mojej chyby . A prosím neodsudzuje ma ja si to vyčítam kazdí deň ,že som bola taká blbá a dopustila to Aj moje ďalšie deti majú ploche nohy ale keby ma dr.poslala operovať tak ju tresnem po tej sprostej hlave už.

koniarova
12. sep 2020

@katecameron pozri, aké to má. Chodí ako kačica a kriva na jednu nohu. Tak čo mám robiť?

koniarova
12. sep 2020
maminka1986
12. sep 2020

@katecameron chápem vas, mrzi ma to za vas :/ vidíte mnohé si nedaju povedať co je smutne :/ ak by ste potrebovali pomoc, vo viedni perfis ortoped ,úžasný nam pomohol...ak chcete napíšte mi ss

maminka1986
12. sep 2020

@koniarova verte mi ze po operácii nebude mozno vôbec chodit....ale robte ako myslíte, vase dieta,no na sk nikdy ny som nedala uz do rúk dieta sk ortopedom...m

katka33
12. sep 2020

@maminka1986 boli ste u Dr. Radlera alebo inde?

koniarova
12. sep 2020

@sunshine85 nie, cvičili sme rok a žiadne zlepšenie.

katecameron
12. sep 2020

@maminka1986 áno presne tak po operácii nebude chodiť vôbec moja dcéra je toho dôkazom žije v bolestiach na liekoch už 4roky kriste pane už to pochopte .Operáciou jej zničili celý kĺb ktorý jej dohromady drží teraz titánové srujba je to len dieťa.Ta skrutka jej vydrala celý kĺb .Ako by ste smirglom osmirglovali kĺb .Neverím že toto chcete pre svoje dieťa.

@koniarova

katecameron
12. sep 2020

@koniarova áno vidím má to zle neviem čo už teraz s tým možno by som tu Viedeň skúsila .Chodili ste aj na liečenia?viete že ste mali nárok nato cvičí cvičiť a cvičiť bolo treba kým to nebolo spatne ešte.NNema vaše dieťa dlhodobo nedostatok D vitamínu?Lebo moja mala aj má a podľa to je dôsledok lekári to podcenuju
Nenosili ste ortop.vlozky.To je tiež chybA

koniarova
12. sep 2020

@katecameron ten vítam D veru neviem. Ide teraz v októbri na krv, tak sa spýtam. On ma tú nohu takú snáď odjakživa. Navštívila som 5 ortopédov, všetci tvrdia, že len operácia.

katecameron
12. sep 2020

@koniarova tak by som išla do Viedne

koniarova
12. sep 2020

@katecameron mám ešte čas premýšľať, o pol roka ideme na kontrolu.

koniarova
12. sep 2020

@katecameron nosili sme ortopedické vložky ak topánky na mieru od 3 rokov.

stanislavicenka
12. sep 2020

@addaa prepacte, ako mu to mozu takto diagnostikovqt? Ma 22 mesiacov, jasne, ze ma ploche nozky. Ta klenba sa vytvara aj do 6 rokov a povedala mi to nejwden odbornik

katecameron
12. sep 2020

@koniarova ja co to sledujem tak všetky takéto dodzubane nohy spôsobil nefistatokDcka a ortopéd.vlozky ktorá mikrosvaly ešte viac oslabuje deti s nábehom na ploche nohy by mali chodiť na balet a kvalitnú výživu brat Dcko prirodne nie tie sračky Vigantol a obdobne.Tam je toho viac trošku ale ja som presvedčená že tie topánky a vložky je jedno svinstvo.Doktori by mali byť platení od vyliečených pacientov nie vyrábať si ľudí s ešte väčšími problémami ,ale oni to veľakrát berú Ľudí ako sraciek pár kusov hore dolu.Fakt hnus hanba im neverím že toto nevedia

katecameron
12. sep 2020

@koniarova koľko má rokov ?dietatko

koniarova
12. sep 2020

@katecameron 11 rokov.

maminka1986
12. sep 2020

@katka33 ano 🙂

maminka1986
12. sep 2020

@koniarova choďte do Viedne k doc.Redlerovj top top doktor

koniarova
12. sep 2020

@maminka1986 nevieme jazyk. Ako ste to riešili vy? Veľa krát tam bolo treba ísť? A finančne?