icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

sunshine85
13. sep 2020

@koniarova moj to ma tiez dosť na prdku, cvičíme s fyzio tiez uz pomaly rok,ale zlepšuje sa to.

koniarova
13. sep 2020

@sunshine85 veru, podobné ako môj. Tak my asi malo cvičíme. Ja zlepšenie nebadám. A dr. čo na to vraví? Tiež operáciu navrhujú? Kam chodíte? My do BA dr. Gajdoš..

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
sunshine85
13. sep 2020

@koniarova ja som s nim u žiadneho ortopeda nebola...6r bude mat. On to ma z uloženia chodidiel este v brusku.

koniarova
13. sep 2020

@noelosopius ďakujem za info z druhej strany.

koniarova
13. sep 2020

@sunshine85 a nebojiš sa nechať to bez dr. dozoru?

koniarova
13. sep 2020

Ach baby, ja som už úplne zmätená.😭😭😭

sunshine85
13. sep 2020

@koniarova 🤷‍♀️ ako toto ma celkom prekvapilo, ze operácia... keď vsetci ortopedi supnu len ortopedicku obuv a dovi dopo...tak som nejak nemala chuť...ale asi sa niekde objednám...

koniarova
13. sep 2020

@sunshine85 lebo môjho to najprv neobtazovalo. Ale teraz v 11-tich už začína mať problémy. Noha ho bolí, začína krivat, má otlaky. Ja som to tiež neriešila, pokiaľ sa nestazoval. Alé má to hrozné, čapce ako kačica. Voľačo s tým urobiť musím. Neverím, že cvičením ešte niečo výrazne zlepsim.

katka33
13. sep 2020

@noelosopius my chodíme k primárovi, nám sa to chvalabohu zlepšilo trochu cvičením, tak zatiaľ operáciu odložil

katka33
13. sep 2020

@koniarova v 11.rokoch to už bude ťažké. Môj sa tiež na nič nesťažoval nikdy, ale práve lekár povedal, že ak sa zobudíme neskoro, tak už aj keby sa s tým dalo niečo robiť, bude to veľmi komplikované a nezaručia nič. Intenzívne cvičenie odporúčam, ale treba dozor fyzioterapeutka.

maminka1986
13. sep 2020

@koniarova my sme mali inu vadu, tzv PEC trda sadry, operácia, dlahy doteraz a to mal 4roky, od 5tyzd nosi dlahy.
Finančne dost vsetko sme si hradili sami, potom poistovna preplatila no nic moc
No odporúčam ho všetkými 20timj 🙂 prístup tosa neda porovnať so sk ...
Tlmocila nam naša svagrina a teraz jeden pans nami ide co zije vo Viedni

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
maminka1986
14. sep 2020

@noelosopius ty co spiletas za blbosti? Moj syn by nechodil keby tam nejdem! Ma 5rokov pomaly a pises bludy!? Ty si tam aj vôbec bola?
Je to jediny odborník v okolí alebo si dr alebo mas známeho dr ? K nemu chodia z celého sveta ,ano zaplatis si ale vieš zaco a druha vec keby NA SLOVENSKU SU ODBORNICI A NIE FUŠERI tak tam ludia z sk nechodia! Aku záruku? To je co obchod? Co ty spiletas za blbiny

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
maminka1986
14. sep 2020

@noelosopius vsak jasne ze To maju nazad,ked im nedavas POCTIVO dlahy a flakas to😂😂🙈🙈 take matere nakopat, lebo si myslia ze im dr urobi operaciu a nemusia nič dalej, ale tam treba dlahovat! Každý vecer po dobu aj 6rokov!

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
maminka1986
14. sep 2020

@noelosopius nieco ine si mam kupit? No ty chudina, zdravie a nohy mojho dietata su mi prednejsie ako "niečo ine" ty chudera.

maminka1986
14. sep 2020

@noelosopius tak ukáž tie krasne nozicky zadarmo, prosím si sem fotku

maminka1986
14. sep 2020

@noelosopius a nauc sa pravopis najprv potom nieco pis o kapacite ako je Radler

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
janulik270
14. sep 2020

Moj dcerka ma ploche nohy chodim s nou na rehabilitaciu ale nepocula som este o operacii.To musi byt iny vazny problem ako su len ploche nohy moj nazor