icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

katka33
6. jún 2021

@jazmi3 cca. 7000€ za obe nohy. Skúsiť môžme, ale to by som musela mať také referencie ako pr. na Dr. vo Viedni. V BA sme pri každej jednej návšteve boli odbavení do 5min. Je to smutné..

jazmi3
6. jún 2021

@katka33 poisťovňa asi neuhradí nič, že?

simonkaa5
7. jún 2021

@katka33 nie nie na kramare cez internet sme aa objednávala

fedra
7. jún 2021

@simonkaa5 dobry vecer, dnes aj nam bola v ZA odporucana operacia pomocou stepu z panvy...ale darcom by som mala byt ja.

fedra
7. jún 2021

Prosim o info, mate niekto za sebou skusenost odberu kostneho stepu z panvy...mal by byt nasledne pouzity pre operaciu plochej nozky dcerky.

simonkaa5
7. jún 2021

@fedra áno ak nemôžu dcére vziať, tak od rodiča
Uz máte naplánovanú operáciu?

fedra
7. jún 2021

@simonkaa5 nie, este chcela neurologicke vysetrenie a mame sa rozhodnut, ci do toho chceme ist...chcela by som este konzultaciu s primarom. A vy?

simonkaa5
7. jún 2021

@fedra petko ide mať už 12 v septembri... Ale zatiaľ predpísal senzomotoricke vložky, nie ortopedicke... Senzomotoricke šiju v nemecku čakáme na vložky a o. Polroka kontrola, cvičíme ako nam u kázala fyzioterapeutka a uvidíme ale ťažké rozhodnutie

fedra
7. jún 2021

@simonkaa5 aj my to zvazujeme...nasa uz 12 mala v marci

fedra
7. jún 2021

@fedra a aby nam nebolo malo, tak este nam diagnostikovali aj skoliozu chrbtice ☹ velmi vyrastla posledny polrok a je chuducka...preto aj ten step odomna. A tie vlozky vam predpisali ci je to vasa vlastna iniciativa?

simonkaa5
7. jún 2021

@fedra v ZA predpísal ja som ani nepočula o. Tom... Ak keď tie vložky podľa mna ešte viac ochabnuju svaly... Sama neviem.... Ale cvičiť si myslím je dôležité

koniarova
8. jún 2021

@simonkaa5 dáš mi prosím kontakt na kliniku v ZA?

simonkaa5
8. jún 2021

@koniarova treba cez internet povedia ale najbližší termín možno o rok 🙈ale skúste sa spýtať ci sa nedá ráno prísť a počkaj neviem ci len na objednávku pošlem poobede kontakt

katka33
8. jún 2021

@simonkaa5 toto nám povedal lekár v Rakúsku, že tie vložky a obuv orto. ešte viac zaťažujú a oslabujú. Takže sme ich viac nedávali 🤒

katka33
8. jún 2021

@fedra čaká to môjho malého, takže zatiaľ nie, ale vraj je to jediná zaručená metóda, i keď to je dosť bolestivé.

katka33
8. jún 2021

@simonkaa5 môžem aj ja poprosiť kontakt do ZA? Alebo meno lekára a už si vyhľadám 🙏

fedra
9. jún 2021

@katka33 ja toho mam plnu hlavu...velmi sa bojim aby sme jej este viac neuskodili, aby ta operacia dobre dopadla. Aj vam presne hovorili, co ta operacia obnasa, aky je postup atd?

simonkaa5
9. jún 2021

@katka33 odfotim zajtra meno dr.

fedra
10. jún 2021

@fedra primarom je MUDr Popluhar, tam su dlhe cakacky. Je vo fakultnej nemocnici. Potom je tam aj druha ambulancia, MUDr. Hartel a taj je volny termin do tyzdna

fedra
10. jún 2021

@katka33 ... omylom som odpovedala sebe 🙂

koniarova
11. jún 2021

@simonkaa5 poprosím kontakt na tú kliniku v ZA

simonkaa5
11. jún 2021

@koniarova paci sa

koniarova
11. jún 2021

@simonkaa5 Moc ďakujem.❤

jazmi3
14. jún 2021

@koniarova podarilo sa ti objednať? 🙏

koniarova
14. jún 2021

@jazmi3 ešte som nevolala, zajtra sa chystám. Ty si skúsila?

jazmi3
16. jún 2021

@koniarova mne sa tam vôbec nedá dovolať, podarilo sa ti?

jazmi3
16. jún 2021

@koniarova Je jedno, ktorý lekar- Dr. Popluhar alebo. Dr. Hartel?

koniarova
16. jún 2021

@jazmi3 nepodarilo. Mne môj Dr. napísal na výmenný lístok Popluhara.

koniarova
16. jún 2021

@jazmi3 aké máš číslo?

jazmi3
16. jún 2021

@koniarova číslo, ktoré poslala simonkaa5