icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

koniarova
16. jún 2021

@jazmi3 aj ja na to.

tajik
16. jún 2021

@addaa dcére operovali ako 2 ročnej,ale museli lebo mala to až také,,že nepadla jej len klenba,ale doslova celý kotnik

tajik
16. jún 2021

@addaa ešte dodám,že nám bol vzaty step z lýtka z kostí a dávali jej do kotnika na spevnenie

koniarova
16. jún 2021

@tajik popis prosím viac. Toto majú robiť aj môjmu. Pomohlo?

fedra
16. jún 2021

@tajik prosim aj mna to zaujima ... a brali step jej? Ako to zvladla a ako je to teraz? Pomohla ta operacia?

sunshine85
16. jún 2021

@tajik prosím ta,nemáš foto ake to mala predtým a teraz?

tajik
18. jún 2021

@koniarova
@fedra
@sunshine85 áno brali step z lýtka a vkladali do kotnika.nam to pomohlo,aj keď tie chodidlá nebudú tip top,robili jej aj druhé chodidlo equinovarus,takže nám to pomohlo obojstranné,aby ťa chôdza bola aspoň samostatna .ja som spokojná...zvládla v pohode,,potom sadra,rehabky.....

tajik
18. jún 2021

@fedra
@sunshine85
@koniarova nemám foto pred,ale len ako to vyzerá teraz po 8 rokoch

fedra
18. jún 2021

@tajik tak super. Nasa este bolesti nema vobec, chodza v pohode, aj dlhe tury...lyzuje, tancuje v subore...len sa bojim, aby sa to vekom nezhorsovalo a nemala potom aj problem s chrbticou.

tajik
18. jún 2021

@fedra tak to je sikulka potom..chrbticu ma aj moja zlú,,ale ma pridružené diagnózy takže preto

fedra
18. jún 2021

@tajik hm...nech sa hlavne drzi 🙂 ja preto stale zvazujem ci to dat operovat. Dost sa toho bojim

tajik
18. jún 2021

@fedra chápem,ale my sme museli lebo neviem či by sa bez operacie postavila na nohy ...🙏

katecameron
18. jún 2021

@tajik fúha to má riadnu jazvu z miesta odberu stepu .Moja to má krajšie pod kolenom ale môžem povedať že trvalo 2roky kým ju to miesto prestalo bolieť aj keď niesom si istá či už je to úplne bezbolestné

simonkaa5
18. jún 2021

@katecameron ahoj aj vašu operovali touto metódou?

jazmi3
18. jún 2021

@simonkaa5 ja som si myslela, že ťa jazva bude skôr na druhej strane-vnútornej, pod clenkom🤔

jazmi3
18. jún 2021

@tajik super, ze už máte po... A všetko dobre dopadlo, nás ti tiež caka🙏

simonkaa5
18. jún 2021

@jazmi3 nie tam to daju aby nôžku fixovalo

tina1979
20. jún 2021

@sunshine85 prosim Ta, my tiez mame take nozicky, Aj sme boli cvicit , ale mne tie cviky prisli trapne. Dako som dala dokopy par cvikov a skusame . Kde chodite cvicit ?

sunshine85
20. jún 2021

@tina1979 my mame v Leviciach super fyzioterapeutku, malý k nej miluje chodiť, oni sa blaznia na trampolíne, väčšinoi cvičia zábavnou formou, proste vie ako na neho.Len doma nechce, tak ho aspoň upozornujem na postoj vždy.

jazmi3
20. jún 2021

@sunshine85 o aký postoj ide?

tina1979
21. jún 2021

@sunshine85 u vas sa to krasne vyrovnalo. Cvicite kazdy den rovnake cviky? Ako casto cvicite?

tina1979
21. jún 2021

Baby, nas ma 10r, po doktoroch chodime od 5, ale nikto to neriesi. Myslite, ze to skonci operaciou?

terina25
21. jún 2021

@tina1979 aj moj ma take a operovat nedam

simonkaa5
21. jún 2021

@tina1979 určite ľavú áno, ma to. Presne ako náš

tina1979
21. jún 2021

A docitali ste sa, ze by cvicenie pomohlo ? Teraz som prvu mamicku zazila, ze sa to po roku vylepsilo po cviceni.
Nechcela by som to riesit operaciou.

fedra
21. jún 2021

@tina1979 no nám bolo povedané, že záleží od stupňa deformácie ... pri tých ľahších sa to trošku vie upraviť cvičením a dať sa to do polohy, kedy je to znesiteľné a operácia nemusí byť. Pri deformite 3-4 už nie ☹

sunshine85
21. jún 2021

@jazmi3 no na správny, ako má byť. On tie chodidlá vie po uzorneni dat do normálneho postavenia. U vas to nejde?

sunshine85
21. jún 2021

@tina1979 nie, raz do týždňa ma 1hodinu s fyzioterapeutkou.

sunshine85
21. jún 2021

@fedra prosím ta, ako vyzerá ta deformita 3. a 4.stupna?pozerala som nejaké foto na nete,ale nenasla som nič k tomu.

koniarova
21. jún 2021