icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

koniarova
21. jún 2021

@sunshine85 lava noha deformita 3 stupňa, už nabieha na 4-ty. Tu vraj už nič nepomôže, len operácia. A môžem potvrdiť. Cvičenie 0 bodov. Ani sa to nehlo.

detki
21. jún 2021

Baby a čo by sa stalo do budúcnosti, keď dieťa vyrastá s takými nožkami? Ťažkosti pri chodeni v dospelosti alebo zdoformovala by chrbticu?

koniarova
21. jún 2021

@detki budú bolieť kolená, bedrá, chrbtica.

sunshine85
21. jún 2021

@koniarova a ako to vlastne dr "liečil" cele roky?keď píšeš, že operacia....doteraz sa nemohla vykonať?ci rokmi sa to zhoršilo?

koniarova
21. jún 2021

@sunshine85 ortopedické topánky na mieru, vložky na mieru a cvičenie. Tam sa viac robiť nedá. Teda vraj. A operáciu mi hovoril, že po 11 roku až budeme zvažovať.

tina1979
22. jún 2021

@koniarova ku ktoremu doktorovi chodite? U vas sa to postupne zhorsovalo, alebo to mate od zaciatku taketo ?

Pisalo sa tu aj o doktorovi vo Viedni, maju k dispozicii inu metodu, alebo operuju ako u nas?

katka33
22. jún 2021

@tina1979 vo Viedni majú rôzne metódy, je to individuálne.

jazmi3
Autor odpoveď zmazal
jazmi3
6. júl 2021

@koniarova baby podarilo sa vám. Objednať? nakoniec som sa tam dovolala, ale Dr. Popluhar v tej ambulancii nerobí, že je primár len na oddelení, on ma nejakú súkromnú ambulanciu. Tam náhodou nemáte číslo? 🙏

koniarova
6. júl 2021

@jazmi3 ja som ho objednala cez ten ich formulár. Ale ako čítam, tak asi zle. Nemám iné číslo, len to, čo ty. Keď niečo zistím, dám ti vedieť.

jazmi3
8. júl 2021

@koniarova už sa mi podarilo, ale až na september, nevadí, ale aspoň sme už tam🙏
Ja som tiež nemohla nájsť žiadny kontakt, ale podarilo sa po dlhom hľadaní, tak skus zavolať t. c. 0911235999 🙂

koniarova
8. júl 2021

@jazmi3 Veľmi ti ďakujem. Super.

jazmi3
8. júl 2021

@koniarova nemáš za čo, hlavne nech to pomoze našim detom🙂🙏🥰
Daj pootm vedieť, kedy ta objednali a ako si dopadla

koniarova
8. júl 2021

@jazmi3 Určite dám. Napíš mi prosíme ešte adresu, kde to je. Máš aj výmenný lístok?

tina1979
8. júl 2021

@jazmi3 ku komu si ho objednala ? Vies presne meno doktora?

jazmi3
8. júl 2021

@tina1979 áno, Dr. Popluhar

koniarova
21. júl 2021

@jazmi3 aj my september. 14.9.

jazmi3
22. júl 2021

@tina1979 MUDr. Popluhar

katka33
22. júl 2021

@jazmi3 dobrý deň,
kde sa vám prosím podarilo objednať priamo k nemu? 🙏

simonkaa5
22. júl 2021

@koniarova
@jazmi3 baby idete do Ba?
@katka33

tina1979
22. júl 2021

My sme boli v ZA. Chodime tam uz asi 5r, doktori sa tam striedaju, ale u Popluhara sme priamo neboli. Az teraz mi to konecne vysvetlili, ale neviem ci sa mam s tym uspokojit. Mudr. Blasko povedal, ze vzhladom na to, ze nema ploche nohy, tak sa valgozne clenky neoperuju. Ze musi spevnovat slachy, svalstvo a moze sa zlepsit.
Stretli ste sa s tym ? Maju vase deti aj ploche nohy + valgozne clenky? Moj nikdy nemal ploche nohy a preto, ze netreba ani zistovat stupen valgozity.
Tak neviem ci mam tomu verit alebo riesit inde.

jazmi3
Autor odpoveď zmazal
jazmi3
22. júl 2021

@katka33 ja som sedela skoro cely deň na nete a podarilo sa mi nájsť číslo priamo. K. Nemu. Už som ho tu dávala./8.7./🙂

simonkaa5
22. júl 2021

@tina1979 mi mame aj ploche aj členky, vysvetlili mi ze po operácii sa,, opravia,, členky noha plocha bude stále... Blasko pred 2 rokmi povedal ze sa uvidí no na kontrole teraz bol iný doktor, ktorý ze treba..

tina1979
22. júl 2021

@simonkaa5 nevies meno, kto tam bol teraz?

simonkaa5
22. júl 2021

@tina1979 populhar je primár, teraz tam bol Vereš

lucina1100
23. aug 2021

@doodka Ahoj, ako vyzeraju tie ortezky? vidim ze tato tema je s pred 4 rokov, ale my mame taky isty problem a to iste nam bolo povedane ze nozicky su tukove vankusiky a ze to nemame riesit, ale to je somarina podla mna, treba to teraz riesit dokym je este cas.
A vy ste boli v BB u dakeho orotpeda detskeho? prosim ak ano das mi meno? link? lebo ja som z RK a isli by sme dokym je cas.
Dakujem za pomoc.

fedra
23. aug 2021

@lucina1100 aj my sme z RK .... určite treba riešiť a nenechať sa lekárom odbiť, že to je ešte v norme a je čas. Nám sa tak stalo. Až 4 ortopéd nám povedal, že tá nôžka v norme nie je a ešte nás "vyhuboval" že kde sme tak boli doteraz. Ak ti môžem poradiť, zájdite do SPINN v RK, MUDr.Sagat ... my s ním máme veľmi dobré skúsenosti.

sunshine85
23. aug 2021

@fedra aky je jeho prístup?koľko ste tam platili?

jazmi3
23. aug 2021

@simonkaa5 ako ste dopadli teda? Odporúčajú operáciu?