Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?
Ahojte,
hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.
Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.
Baby a čo by sa stalo do budúcnosti, keď dieťa vyrastá s takými nožkami? Ťažkosti pri chodeni v dospelosti alebo zdoformovala by chrbticu?
@koniarova a ako to vlastne dr "liečil" cele roky?keď píšeš, že operacia....doteraz sa nemohla vykonať?ci rokmi sa to zhoršilo?
@sunshine85 ortopedické topánky na mieru, vložky na mieru a cvičenie. Tam sa viac robiť nedá. Teda vraj. A operáciu mi hovoril, že po 11 roku až budeme zvažovať.
My sme boli v ZA. Chodime tam uz asi 5r, doktori sa tam striedaju, ale u Popluhara sme priamo neboli. Az teraz mi to konecne vysvetlili, ale neviem ci sa mam s tym uspokojit. Mudr. Blasko povedal, ze vzhladom na to, ze nema ploche nohy, tak sa valgozne clenky neoperuju. Ze musi spevnovat slachy, svalstvo a moze sa zlepsit.
Stretli ste sa s tym ? Maju vase deti aj ploche nohy + valgozne clenky? Moj nikdy nemal ploche nohy a preto, ze netreba ani zistovat stupen valgozity.
Tak neviem ci mam tomu verit alebo riesit inde.
@doodka Ahoj, ako vyzeraju tie ortezky? vidim ze tato tema je s pred 4 rokov, ale my mame taky isty problem a to iste nam bolo povedane ze nozicky su tukove vankusiky a ze to nemame riesit, ale to je somarina podla mna, treba to teraz riesit dokym je este cas.
A vy ste boli v BB u dakeho orotpeda detskeho? prosim ak ano das mi meno? link? lebo ja som z RK a isli by sme dokym je cas.
Dakujem za pomoc.
@lucina1100 aj my sme z RK .... určite treba riešiť a nenechať sa lekárom odbiť, že to je ešte v norme a je čas. Nám sa tak stalo. Až 4 ortopéd nám povedal, že tá nôžka v norme nie je a ešte nás "vyhuboval" že kde sme tak boli doteraz. Ak ti môžem poradiť, zájdite do SPINN v RK, MUDr.Sagat ... my s ním máme veľmi dobré skúsenosti.
@fedra aky je jeho prístup?koľko ste tam platili?

@sunshine85 lava noha deformita 3 stupňa, už nabieha na 4-ty. Tu vraj už nič nepomôže, len operácia. A môžem potvrdiť. Cvičenie 0 bodov. Ani sa to nehlo.