icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

koniarova
23. aug 2021

@simonkaa5 aj ja som zvedavá ako ste dopadli. Verím, že dobre.

lucina1100
23. aug 2021

@fedra ahoj a dakujem ti, prave k sagatovi som nechcela ist, lebo on ma rad velmi peniazky a dava kontroly aj ked nemusi, len aby si zarobil a on neni detsky ortoped, ale dospelacky, ja ho poznam chodili sme k nemu po porode s klbykamy na kontrolu a ortoped v LM uz neviem ako sa vola povedal, ze naco sme tam chodili, ze pri prvej kontrole vidno ci su v poriadu alebo nie.
A povec my co vam dal? co pre vas urobil? aky ste vy mali problem?
ja pojdem k nemu kaslem na 50 eur, my mame lavu nozku krivu, clenok mu uteka ubieha neviem ci vies co mam na mysli. Ale kupila som sandalky s protetiky take vysie a zda sa mi ze lepsie.

fedra
24. aug 2021

@lucina1100 no aj dcerka má plochú lavu nozku a clenok jej "padá" do vnútra. Boli sme aj v LM, tam nám povedal ortopéd, že je to iba ľahká deformácia, že to nie je potrebné riešiť .... mne sa to nezdalo a tak som ju objednala do Spinu. Sagat to pozrel a povedal, že to je deformácia už až 3 stupna. Objednal nás ale potom k sebe do DK, tam už sme neplatili nič, urobil snímky, pozrel a dal nám odporucanie do ZA, kde je detská ortopédia.

fedra
24. aug 2021

@lucina1100 a bol to už 4 ortoped u ktorého sme boli .... a každý nás odbil, že to netreba riešiť. A v Za nám navrhli už operáciu ☹

lucina1100
24. aug 2021

@fedra pre boha živého operácia? A idete? Boli ste? Áno aj mne v LM netreba, lebo nozicka tukovy vankúšik a veď poznáš. A v koľkých rokoch ste boli? My sme začali 18 mesiac a teda pôjdem aj ja k nemu čo už nevadí.
A nikde bližšie neni detský ortopéd? Lebo teraz tie cesty hrôza a chod s malym dieťaťom? Ani rodiť na ten smer sa neda vybrať 😂

simonkaa5
24. aug 2021

@fedra šagat je super nam v DK odporučili operovať v BA naopak v ZA neodporúča operáciu v BA
VYŠŠIE SOM TO pisala uz niekde
Ideme na kontrolu do ZA v novembri, termín mame aj v BA v septembri ale neviem ci idem keďže oni inak operujú 🙄sama neviem 😫😭
Nieje tu niekto kto. Ma. Po operácii?
Mne syn nechce tu senzomotoricku vložku keďže mu dal ken jednu je ti hrozne nosiť apson cvičíme...

fedra
24. aug 2021

@simonkaa5 no my zatial operáciu posúvame .... v ZA operujú pomocou kostného štepu, spôsob aký majú v BA oni nie ... no neviem, všade inak ☹ My sme boli ešte potom u jedného ortopéda na konzultácii a ten nám povedal, že kým je noha vo vývoji (do 18 r.), tak určite nie operácia a skúsiť všetky iné dostupné možnosti. Dali nám špeci topánky a vložky, cvičenie a o pol roka na kontrolu, či sa to zlepšuje

fedra
24. aug 2021

@lucina1100 obávam sa, že najbližšie je tá Žilina

fedra
24. aug 2021

@simonkaa5 nám sa ešte pridružili aj skolioza chrbtice, takže to bude veselo. Teraz som ju ešte nechala si užiť voľno a prázdniny no od septembra chcem začať s ňou chodiť na rehabilitácie. Uvidím, či pomôže .... zistili jej ešte, že tá ľavá noha je kratšia o cca 1,2 cm ... no paráda 😢

lucina1100
24. aug 2021

@fedra pene boze, to je hrozne iba starosti, a kolko mater rockou? deticky?

tajik
24. aug 2021

@fedra aj moja dcéra to všetko má.operaciu kostným stepom už za sebou,skolioza,kratšia noha aj chodidloo 1,5cm🙈

fedra
24. aug 2021

@tajik a ako to zvladala? Kolko mala rokov ked bola operovana?

jazmi3
24. aug 2021

@tajik môžeš nám dat info o tej operácii?🙏🙏 Step brali tebe z panvy? Aj náš to pravdepodobne caka😒

tajik
24. aug 2021

@fedra dcera bola operované asi 2,5-3 ročná..zvládla,len potom sadry,veľa,veľa rehabky

tajik
24. aug 2021

@jazmi3 dcére robili plochu nohu ľavú,brali step z pravej nohy,,,a potom robili vbocenu pravú nohu a tam boli viac operácie...robili v Prešove

tajik
24. aug 2021

@jazmi3 sorry,zmýlila som sa to jej brali step hneď z tej operovanej nohy z lytka a dávali do chodidla

modernitas
25. aug 2021

@maminka1986 ahoj, mohla by si prosím ta dát sem fotku tvojich plochých noh, teraz v dospelosti? Rozhodujeme sa, či dat 13 r dcerku na operaciu alebo nie....

modernitas
25. aug 2021

@tajik kolko malá rokov, ked bola operovana?Aky typ operace jej robili? Pred operaciou mala bolesti noh alebo preco vám ju doporučili?

tajik
25. aug 2021

@modernitas ťa foto je teraz v 10 rokov,operovana bola v 2,5- 3 rokoch.museli sme lebo jej padal úplne kotnik,pes calcaneovalgus.

lucina1100
26. aug 2021

@tajik a kedy ste isli prvý krát z nozickou ? Koľko mala rokov ? Či už ste asi neskoro prišli ku doktorovi či???? A lebo človek aj ide a povedia mu nič mu neni, nozicka tukova ešte hrôza

tajik
26. aug 2021

@lucina1100 chodili sme k ortopedovi od narodenia,,dcéra má problém s oboma chodidlami.ale plochu nohu riešili,až keď začala chodiť,,

modernitas
26. aug 2021

@tajik a teraz má teda 10 rokov? Nozka je v poriadku, aj klenbu má? Žiadné bolesti, opuch členku? Sportuje? Myslím tak běžne, či běhá, skáče, cvičí na tv.....

simonkaa5
26. aug 2021

@tajik takouto metódou operujú aj v ZA lebo v BA dávajú nejakú skrutku co není ževraj najlepšie
Stále sme na važkach ani neviem ci idem na konzultáciu do BA v septembri ci to idem riešiť len v ZA. Syn ide mať 12 a ze A to operuje len do 12 roku...

tajik
26. aug 2021

@modernitas áno ma 10,opuch nie,bolesti nevraví......klenbu nemá,ale kotnik drží lebo nám úplne padal...nešportuje,mi máme totiž aj dmo

tajik
26. aug 2021

@simonkaa5 nám to robili v Prešove,som spokojná,aj keď to chodidlo nebude nikdy top

modernitas
26. aug 2021

@simonkaa5 stepím z panvy sa operuje v době rastru, cize kým nie su uzavřete rastové strbiny , my skoro váháme preto, že niektori pisali, že operacia až tak nepomohla, dokonca niekedy to Bolo aj horsie než před a lékař nám vravel , že pokial nemá dcera bolesti noh , tak by ju neoperoval . Je celkovo trochu hypotonická.

modernitas
26. aug 2021

@modernitas oprava stepom z panvy

simonkaa5
26. aug 2021

@modernitas áno povedali ze zrejme uz budú brať štep od rodiča
Ortopedické vložky ze su ešte horšie že oslabuju ten sval... V ZA predpísal lepšie vyrobené v Nemecku ale nehce to nosiť.... To je extrém a dokonca dal len na jednu nohi

koniarova
26. aug 2021

@simonkaa5 sú nejaké nepohodlné?

simonkaa5
26. aug 2021

@koniarova veľmi to tlači na mieru to ma