icon

Máte skúsenosť s umelou pľúcnou ventiláciou bábätka?

8. jan 2025

Ahojte. Dnes som sla per S.C. mala super zdrave a je na JIS na ventilacii, nevedia mi povedat ci infekt, ci je to nezrelost pluc. Trasie ma od strachu. Vobec neviem co mam robit 😒 Mali ste niektora babatko takto?

kiki68
8. jan 2025

A co sa stalo? Aky tyzden si bola? Urcite sa porozpravaj s lekarmi, idealne nech je pritomny aj muz. Lebo takto nevie nikto povedat, ze co a preco. Ale neboj, kopec babatiek moze mat na zaciatku tazky start a dopadne to dobre. Verim, ze sa bojis a musia to byt hrozne nervy. Ale budem sa za vas celu rodinu modlit, aby to dobre dopadlo a velmi drzat palce 🙏🏻❤️🍀

vahcaac
8. jan 2025

Dieťa nedýcha vôbec samo? Moj syn mal prvé 4 dni kyslík, ale nebol zaintubovany. Nepotreboval ani veľa litrov kyslíka. Neviem či je toto, to čo má aj tvoje dieťa, ak áno, je to pomerne bežne.

autor
8. jan 2025

@kiki68 37 ukonceny tehu bolo OK

autor
8. jan 2025

@vahcaac je na plucnej samo by to neudychala

kiki68
8. jan 2025

Tak 37 uz by nemalo nic byt, ale vzdy moze byt nejaky zadrhel. Neboj, dostane sa z toho ❤️🙏🏻

pinkgirl
8. jan 2025

Ahoj, upokoj sa prosím🙂. Pokiaľ si počas posledných dní tehotenstva nedostávala injekcie na dovývin pľúc, je možné, že ich mená ešte dostatočne zrelé. Nechaj lekárom čas na vyšetrenia, zhodnotenie jej stavu, výsledkov vyšetrení. Zajtra ti budú vedieť povedať viac. Oddychuj zatiaľ, naber sily po operácii.

autor
8. jan 2025

@kiki68 dakujem 😢

autor
8. jan 2025

@pinkgirl nejde to, hlava hovori inak

ina2405
8. jan 2025

Moc Vám obom držím palce, posielam objatie❤️

vahcaac
8. jan 2025

Je to náročná situácia. Tiež som sa veľmi o malého bála, ale je úplne v poriadku. Teraz je predpokladám dieťa v umelom spánku, lekári budú neustále hodnotiť stav dieťaťa a najvhodnejšiu terapiu. Na JISke sú fakt vymakaní a dokážu doslova zazraky. Posielam ti silu ❤️ veľmi držím palce

katrin21
8. jan 2025

V 37tt by uz pluca mali byt ok, od 34tt.... takze bude to nieco ine, porobia testy a uvidia. Nepodliehaj panike, je to tazke ale pozitivne myslenie je zaklad. Drzim palce

pinkgirl
8. jan 2025

Viem že je to teraz "pretlak emócií" a hormónov. Dôveruj lekárom. Sama som rodila predčasne o dosť skôr ako ty, zažila som to. Lekári na neonatológii vedia čo majú robiť. Daj im čas a dopraj ho aj sebe. Keď sa budeš utápať v strachu tak ti to neprospeje. Daj sa psychicky do kopy, nech sa ti rozbehne mlieko. Drž sa.

katrin21
8. jan 2025

@pinkgirl v 37tt ziadne injekcie, surfaktant sa tvoru 33-34tt..37 uz je 3t pred terminom donosene dieta vlastne...moja bola 34tt a dychala super uz , to som si prve zistovala.

Ale moze byt infekt, segrina dcera vdychla plodovu vodu, bola prenosena a aj tak par dni neudychala,vlastne bola pridusena tou vodou, zapal pluc hned.
Je ok, uz ma 2 deti dneska a 33rokov.
Verim, ze aj toto bude len nieco take.

kiki68
8. jan 2025

Potom nam napis ako sa dari, ja kazdy tento pribeh vzdy prezivam, velmi velmi drzim palce ❤️

kristina82
8. jan 2025

Aj moja bola par dni pripojena,je v poriadku,neboj aj tvoje bude

autor
9. jan 2025

@kiki68 moc dakujem, bojim sa ist za nou, ze nezvladnem ju vidiet s tou trubickou 😒

autor
9. jan 2025

@katrin21 naozaj? su tak opatrní vo vyjadreniach, ze clovek naozaj nevie odhadnut nic, ci je to vazne nie je, nic...

kiki68
9. jan 2025

Chod za nou, potrebuje Ta, dieta potrebuje mamu, aby malo drive bojovat. Bola s Tebou cely cas. To zmaknes, matky su ako macky, maju minimalne 9 zivotov a preziju snad vsetko 🙏🏻❤️

barbora854
9. jan 2025

@vahcaac prečo by malo byt v umelom spánku preboha ?vies o čom píše?a vieš čo je pľúcna ventilácia ?
Autorka ja som mala dcéru narodenú v 24 týždňi 500 g na plucnej si dýchala dva mesiace .klidek bude dobre