icon

Máte skúsenosť s vankúšikom z čerešňových kôstok?

livuska1
26. mar 2013

ma to sluzit na upokojenie dietatka a pri bolestiach

sedmokravka
26. mar 2013

Ano, mal ucinok. Niekto sa dobre najedol ceresni a potom prisiel na to, ze sa da vytazit aj z kostiek a tym sa mu vrati jeho vydavok za obzerstvo? akoze... O ucinkoch dreva ceresne som pocula ale neviem ci tu energiu maju hned aj kostky.

laura21
26. mar 2013

Ano má to účinok tak ako píše Livuska na upokojenie pri bolestiach näjma bruška ja to mám a dost dlho som to používala 🙂

terry33
26. mar 2013

my sme vankusik tiez pouzivali, urcite je to lepsie ako nahriata plienka, drzi dlho teplotu a to brusku pomaha 🙂 .... len sa nam ho raz podarilo pripiect v mikrovlnke : 😀

sabiatko
26. mar 2013

Pekne drzi teplotu, dlho vyhrieva, je to velmi jednoduche a rychle, len supnes do mikrovlnky a je. Ale nam to na koliku nepomohlo...

dari226
26. mar 2013

pomoze vzdy a vsade,aj mame aj dietatu 😉

marcelatje
26. mar 2013

Podľa mňa je to super, býva aj vankúšik s obilím, ale treba dávať pozor, lebo aj keď sa vankúšik nezdá horúci môže spôsobiť popáleniny. Treba najskôr odskúšať na sebe. Je t výborné aj na krčnú chrbticu, na zahriatie pod perinou, nahrievanie prsníkov pri upchatom mliekovode, alebo len na vypodloženie bábätka......... ja hodnotím len pozitívne.

andelok
26. mar 2013

u nas pomohlo, ale v podstate je to to iste ako napr. termofor...akurat praktickejsie, lebo to len supnes to mikrovlnky.

ikke
26. mar 2013

@sedmokravka energiu, konkretne tepelnu, to ma dokazatelne, ked to podla navodu supnes do mikrovlnky 😀 nemyslim, ze sa tam ocakava este nejaky iny zazrak 😉
pomaha, rovnako ako vankus s obilnymi zrnami, lanovymi semienkami a podobnymi vecami. detom na brusko, dospelakom na seknute krky a krize,... 😉

althejka
26. mar 2013

Ja si neviem to obdobie kolik bez vrecuska z DM ani predstavit,

josenka
26. mar 2013

My ho máme už asi 12 rokov, doniesla som si ho z Anglicka a dá sa použiť na teplo - ohriať v mikrovlnke alebo rúre a aj na studeno - dať do mrazničky. Výborný je na nahrievanie upchatých dutín, v pôrodnici bol fajn na prsia, na schladenie slepáku. Dokonca sa aj dá doma vyrobiť z vlastných kôstiek. A ešte aj pekne vonia, keď ho nahrejete.

cenculinka
26. mar 2013

v nemocnici ho davali Felixovi na brusko, ked mal koliky a pomahalo mu to 🙂

mata128
26. mar 2013

My jednoznacne odporucame,zozenies napr.v DM-ke😉😉😉

lukaskam
26. mar 2013

aj my máme dokonca aj z jačmeňa a ešte z niečoho každý je určený na niečo iné a zatiaľ zaberá 😉 kupovali sme to asi pred 7rokmi v nemecku to bolo obľúbené

glumka11
26. mar 2013

aj ja sa pripájam k pozitívnym názorom ... ja osobne ho používam už cca 10 rokov ... najskôr ja ... keď bolo treba niečo zohriať (kríže, krk, nohy ...) a neskôr aj dcérkam ... je to vlasne tzv. suché teplo a oproti nahriatej plienke pôsobí oveľa dlhšie ... a výhodu oproti obilným vankúšikom vidím vo váhe - je podstatne ľahší, takže podľa môjho názoru aj vhodnejší pre dieťatko.... doba zohrievania vlastne závisí od veľkosti vankúšika (gramáže) ... určite doporučujem 🙂

lussy211
30. dec 2014

Mavam casto zapal mocoveho mechura a prisla som na to ze ak prilozim nahriaty vankusik na mechur par krat tak to zapal DOSLOVA rozozenie! Jednoznacne odporucam!!!

stellaaa
18. sep 2016

Baby a m0hla by som si to vyrobit aj sama? Z kostkoch zo svojej ceresne v zahrade.

francesska2
19. júl 2019

@stellaaa ahoj, robila si si ho sama? ak áno, ako si opracovala tie kôstky pred zašitím do vankúšika? predsa len zbytky dužiny... ďakujem 😉

lenadka
19. júl 2019

@lussy211 vyskúšaj aj kvapky z kapucinky, mne to pomohlo, mala som roky zápaly a ako dom ju objavila a užívala dlhšie úplne som sa vyliečila. Držím palce nech sa ti to už nevracia. 🙂

stellaaa
20. júl 2019

@francesska2 ahoj.Nakoniec som ho nerobila.Ale skus mozno sa tebe podari.Ja som nakoniec kupila.pa