Máte skúsenosť s vankúšikom z čerešňových kôstok?
ma to sluzit na upokojenie dietatka a pri bolestiach
Ano má to účinok tak ako píše Livuska na upokojenie pri bolestiach näjma bruška ja to mám a dost dlho som to používala 🙂
my sme vankusik tiez pouzivali, urcite je to lepsie ako nahriata plienka, drzi dlho teplotu a to brusku pomaha 🙂 .... len sa nam ho raz podarilo pripiect v mikrovlnke : 😀
Pekne drzi teplotu, dlho vyhrieva, je to velmi jednoduche a rychle, len supnes do mikrovlnky a je. Ale nam to na koliku nepomohlo...
pomoze vzdy a vsade,aj mame aj dietatu 😉
Podľa mňa je to super, býva aj vankúšik s obilím, ale treba dávať pozor, lebo aj keď sa vankúšik nezdá horúci môže spôsobiť popáleniny. Treba najskôr odskúšať na sebe. Je t výborné aj na krčnú chrbticu, na zahriatie pod perinou, nahrievanie prsníkov pri upchatom mliekovode, alebo len na vypodloženie bábätka......... ja hodnotím len pozitívne.
u nas pomohlo, ale v podstate je to to iste ako napr. termofor...akurat praktickejsie, lebo to len supnes to mikrovlnky.
@sedmokravka energiu, konkretne tepelnu, to ma dokazatelne, ked to podla navodu supnes do mikrovlnky 😀 nemyslim, ze sa tam ocakava este nejaky iny zazrak 😉
pomaha, rovnako ako vankus s obilnymi zrnami, lanovymi semienkami a podobnymi vecami. detom na brusko, dospelakom na seknute krky a krize,... 😉
Ja si neviem to obdobie kolik bez vrecuska z DM ani predstavit,
My ho máme už asi 12 rokov, doniesla som si ho z Anglicka a dá sa použiť na teplo - ohriať v mikrovlnke alebo rúre a aj na studeno - dať do mrazničky. Výborný je na nahrievanie upchatých dutín, v pôrodnici bol fajn na prsia, na schladenie slepáku. Dokonca sa aj dá doma vyrobiť z vlastných kôstiek. A ešte aj pekne vonia, keď ho nahrejete.
v nemocnici ho davali Felixovi na brusko, ked mal koliky a pomahalo mu to 🙂
My jednoznacne odporucame,zozenies napr.v DM-ke😉😉😉
aj my máme dokonca aj z jačmeňa a ešte z niečoho každý je určený na niečo iné a zatiaľ zaberá 😉 kupovali sme to asi pred 7rokmi v nemecku to bolo obľúbené
aj ja sa pripájam k pozitívnym názorom ... ja osobne ho používam už cca 10 rokov ... najskôr ja ... keď bolo treba niečo zohriať (kríže, krk, nohy ...) a neskôr aj dcérkam ... je to vlasne tzv. suché teplo a oproti nahriatej plienke pôsobí oveľa dlhšie ... a výhodu oproti obilným vankúšikom vidím vo váhe - je podstatne ľahší, takže podľa môjho názoru aj vhodnejší pre dieťatko.... doba zohrievania vlastne závisí od veľkosti vankúšika (gramáže) ... určite doporučujem 🙂
Mavam casto zapal mocoveho mechura a prisla som na to ze ak prilozim nahriaty vankusik na mechur par krat tak to zapal DOSLOVA rozozenie! Jednoznacne odporucam!!!
Baby a m0hla by som si to vyrobit aj sama? Z kostkoch zo svojej ceresne v zahrade.
@stellaaa ahoj, robila si si ho sama? ak áno, ako si opracovala tie kôstky pred zašitím do vankúšika? predsa len zbytky dužiny... ďakujem 😉
@francesska2 ahoj.Nakoniec som ho nerobila.Ale skus mozno sa tebe podari.Ja som nakoniec kupila.pa

Ano, mal ucinok. Niekto sa dobre najedol ceresni a potom prisiel na to, ze sa da vytazit aj z kostiek a tym sa mu vrati jeho vydavok za obzerstvo? akoze... O ucinkoch dreva ceresne som pocula ale neviem ci tu energiu maju hned aj kostky.