Máte skúsenosť so Spiropentom?

luciferkax
22. okt 2011

Môj osemmesačný syn kašle vyše týždna, má sople, a od piatku má aj antibiotiká, je strašne zahliennený, doktorka mu predpísala okrem antibiotík aj Spiropent - rozširuje dýchacie cesty... ale stále je zahlienený, pradie ako mačička, nevie vykašlať... staršiemu som dávala solmucol, alebo trifed, ale neviem, či môžem kombinovať takéto lieky. resp. ako ho odhlieniť?

latvia
22. okt 2011

spiropent ulahcuje vykasliavanie tym, ze rozsiri priedusky. neposobi ako solmucol, solmucol je mukolytikum, teda rozpusta hlien. cize spiropent mozes davat spolu so solmucolom, alebo mucosolvanom. ja osobne mam radsej sinupret, na prirodnej baze. a tiez daj pozor, ci nepouzivas solmucol a zaroven aj paralen ak by mal teplotu, tieto 2 lieky si navzajom rusia ucinok

luba142
22. okt 2011

ten Mucosolvan junior, alebo Sinupret je dobry ako pisala @latvia, ja som detom zatial vzdy davala Mucosolvan ked kaslali

pluto33
22. okt 2011

ja mám zo spiripentom dobre skusenosti som spokojná

jitkatatarova
24. okt 2011

Nika ho uziva uz 2 tyzdne a velmi sa mi nezda ze by jej pomahal.Cez den je v pohode,ale akonahle ide vecer spat tak strasne kasle,az ju z toho napina.Jednoducho sa mi zda ze je na tom rovnako ako ked ho zacala uzivat.Takze nie som spokojna,lebo za tie 2 tyzdne by sa to malo hadam zlepsovat,no nie?

katka3012
3. nov 2011

Mucosolvan 😉

mariabilla
3. nov 2011

Momentalne dcerka uziva spiropent tri krat za den a hodinu po podani spiropentu jej davam mucoslovan junior sirup, vecer mucosolvan nie aby v noci nekaslala. So spiropentom mam len dobre skusenosti nam vzdy pomohol.

burina111
3. nov 2011

u nás nepomohol, skončili sme v nemocnici 😒

nina2227
3. nov 2011

Spiropent je dobrý sirup-rozširuje priedušky pri zúžení. My sme ho mali-pomohol ale nakoniec sme skončili v nemocnici 5krát. máme inú diagnozu astmu. je veľmi dobré, keď sa hlieny odsávajú z odsávačku na vysavač-je to perfektné, len deti pri tom plačú ale absolútne to nebolí, určite doporučujem!!!!!!!!!!
Treba veľa vetrať, neprekurovať, zvlhčovať vzduch... a dbať na zvíšenú polohu aj v noci-nespať rovno ale na vyššom vankúši. myslím, že malý má obštrukčnú bronchitídu, ak by stav zhoršil určite ísť na pohotovosť alebo navštíviť lekára. nechcem strašiť iba poradiť 🙂 mám svoje skúsenosti 🙂))))))

katrenka111
9. jan 2013

Ako dlho sa má užívat Spiropent????

julianka99
14. júl 2013

Ahojte aj my použivame spiropent plus ešte ambrobene sirup.. mam 8mesačnu dcerku a ma len kašlik ..chrapči jej na plucach a niekedy si odkašle sucho inokedy zase vlchko... neviem prečo ale kašlik mame už 4tyždne, nechapem kde sa to utakého maleho babenka berie :(((

xevulax
14. júl 2013

Spiropent sme práve dobrali. Mali sme ho už 2.x , dcérka mala zapal priedusiek a veľmi zlý nález, takmer sme skončili v nemocnici. K tomu spiropentu tí poradím hlavne veľa naparovat! Ono tie hlieniky sa naparovanim skvapalneju a aj sa lepšie vykaslu. My sme mali doma inhalator, do ktorého sme dávali infuzijovy roztok chloridu sodneho. Malej som urobila taký stan. A tam sme sa naparovali, veľmi sa jej tó páčilo. Aj v spánku. Inhalovala. Myslím, že tie inhalacie jej pomohli najviac. Ak nemáš inhalator doma, skús vymyslieť niečo iné. Ak máš doma naprikald jednoplatnicku, urob si tiež stan, daj prevarit vodu s obyčajnou soľou, ja dávam tak na liter vody 2 pl soli. Nechaj nech sa tí stan naplní parou a hraj sa tam potom s malým, aby sa nepopalil. Aj ked toto má nevýhodu, že tieto páry sú horuce, z inhalatoru ide takástudená. nám spiropent pomohol oba razy ale v kombináciami s inhalovanim. Krásne sa odhlienila behom 2 dni. Inak má lekárka upozornila, že ked sa začne inhalovat, prípadne hlien rozpustat preechodne môže byť zhorseny kašeľ. A určite môžeš kombinovať spiropent aj s mukolytikami, pretože nám predpisala aj mukolytikum, ale tó sme nakoniec nedávali, aby sme nezatazovali brusko, keďže mi odmietala úplne papat a pila minimum.