icon

Máte skúsenosti s občasným strabizmom u detí?

tehulka2023
18. sep 2026

Ahojte, skúšam zistiť, či tu náhodou nie je nejaká mamicka, ktorej dieťa ma “občasný” strabizmus- rozumej, väčšinu dňa pozerá sumerne, ale pri niektorých situacich ubehnú ocka, ktoré si po čase zase “napraví” a pozerá dobre.

cicimon
18. sep 2026

to nie je obcasny ale normalny strabizmus

anonym_97179d
18. sep 2026

Do urciteho veku (male babo) je to normalne. Vo vyssom veku by som uz riesila vysetrenie/kontrolu ocnym lekarom.

kvietok1233
18. sep 2026

Určite choďte na očne

tehulka2023
autor
18. sep 2026

My chodíme na očné od pól roka….. sme sledovaní …. Pýtam sa či niekto nemá niečo podobne

anicka329
18. sep 2026
@tehulka2023

My chodíme na očné od pól roka….. sme sledovaní …. Pýtam sa či niekto nemá niečo podobne

@tehulka2023 môj syn má dva roky a tiež mu občas zabieha očko, chodíme od roka ku očnej dr., povedala, že na okuliare to zatiaľ nie je, teraz v septembri ideme na kontrolu po pol roku, tak uvidíme, čo povie.

anonym_bf33ee
19. sep 2026

@tehulka2023 u straníkmi je toto bežné. Treba ísť k lekárovi sú tá tým vážne chorobu zraku ktoré treba podchytiť veľmi rýchlo.

anonym_6c83a5
19. sep 2026

synovi takto zabehlo oko viackeat ked sme boli v nemocnici, mal 4 roky a prekonal vysoke horucky niekolko dni, mal vtedy nabeh na exitus...
dovtedy absolutne nic
sla som s nim "len tak" potom na ocne a diagnoza? astigmatizmus, moj syn nevidel korektne a my sme ani nevedeli, ze nevidi 🤷🏼‍♀️

tehulka2023
autor
19. sep 2026
@anonym_bf33ee

@tehulka2023 u straníkmi je toto bežné. Treba ísť k lekárovi sú tá tým vážne chorobu zraku ktoré treba podchytiť veľmi rýchlo.

@anonym_bf33ee u straníkmi?

tehulka2023
autor
19. sep 2026
@anicka329

@tehulka2023 môj syn má dva roky a tiež mu občas zabieha očko, chodíme od roka ku očnej dr., povedala, že na okuliare to zatiaľ nie je, teraz v septembri ideme na kontrolu po pol roku, tak uvidíme, čo povie.

@anicka329 moja dcéra ma aj okuliare, prelepovanie bohužiaľ netoleruje, okuliare výnimočne …. Preto sa “obavám” že jej hrozí operácia, preto sa pýtam či nemá niekto podobne skúsenosti.

cicimon
19. sep 2026
@tehulka2023

@anicka329 moja dcéra ma aj okuliare, prelepovanie bohužiaľ netoleruje, okuliare výnimočne …. Preto sa “obavám” že jej hrozí operácia, preto sa pýtam či nemá niekto podobne skúsenosti.

@tehulka2023 kolko ma rokov? Moja bola na opercii a vsetko ok

taktotedanie
19. sep 2026
@tehulka2023

@tehulka2023 tu je chyba v rodicoch, netoleruje? Nemosi okuliare? Akoze v tomto sa s dietatom nemas co bavit! Operacia nevyriesi vsetko, tu jednoducho musi nosit okuliare a okluzor, bez pardonu! Uteka jej preto, ze nenosi a neprelepujete, na co ti nazor inych matiek ked je evidentne PRECO sa to dietatu deje!

taktotedanie
19. sep 2026
@tehulka2023

@tehulka2023 operuje sa strabizmus a nie ze jej oci sem tam “preskocia”, tu ostane tupozraka a budete si navzajom dakovat, ze mas “poloslepe dieta”, ze vy ako rodicia ste to nezvladli a neboli na nu prisni a ona, ze bola rozmaznana a netolerovala, tak snad potoleruje v dospelosti, ze nebude vidiet 👍🏻

taktotedanie
19. sep 2026

Ked si dieta zlomi ruku do 2 dni jej date sadru dole lebo “netoleruje”?

januska12323
19. sep 2026

O zdraví sa s dieťaťom nedebatuje. Musí si zvyknúť inak chodíte na očné zbytočne.

tehulka2023
autor
21. sep 2026
@cicimon

@tehulka2023 kolko ma rokov? Moja bola na opercii a vsetko ok

@taktotedanie áno? Moja dcéra nemá 10 rokov
@cicimon ano? A v akom veku ste boli?

tehulka2023
autor
21. sep 2026
@taktotedanie

@tehulka2023 operuje sa strabizmus a nie ze jej oci sem tam “preskocia”, tu ostane tupozraka a budete si navzajom dakovat, ze mas “poloslepe dieta”, ze vy ako rodicia ste to nezvladli a neboli na nu prisni a ona, ze bola rozmaznana a netolerovala, tak snad potoleruje v dospelosti, ze nebude vidiet 👍🏻

@taktotedanie počúvajte ma vy pani dokonala, keď ste taká premudrela, naučte sa radšej citat s porozumením, keď neviete odpovedať na otázku, tak sa nevyjadruje…. A už vôbec nie k tomu aký som rodic a či je moje dieťa rozmaznané….🤣🖕🏻

cicimon
21. sep 2026
@tehulka2023

@taktotedanie áno? Moja dcéra nemá 10 rokov
@cicimon ano? A v akom veku ste boli?

@tehulka2023 2r a 2 mes...ale to bolo uz davno

taktotedanie
Včera o 08:37
@tehulka2023

@taktotedanie počúvajte ma vy pani dokonala, keď ste taká premudrela, naučte sa radšej citat s porozumením, keď neviete odpovedať na otázku, tak sa nevyjadruje…. A už vôbec nie k tomu aký som rodic a či je moje dieťa rozmaznané….🤣🖕🏻

@tehulka2023 a preto ! chodia ludia so strabizmom a tupozrakymi ocami po svete 👍🏻 a su diskriminovani
Asi ste edukovanejsia ako ja tak potom pekny den