Máte skúsenosti s pedopsychiatrami? Aký je priebeh sedení?
Ahojte
Poraďte s ktorým pedopsychiatrom respektive pedopsychiatrickou ste najviac spokojní? A s ktorým najmenej a viac by ste nešli? Nejaké skúsenosti a ako prebiehajú sedenia. My sme reálne len pár minút pár otázok a predpisu sa lieky preto ma zaujímajú viaceré skusenosti ci je to tak všade alebo je i trosku iný postup.
Inak este jedna dost dolezita a podstatna vec psychiater nie je psychoterapeut ani psycholog takze aj nato treba pri kazdom sedeni mysliet. Ak mas pocit, ze treba aj terapie porozpravaj sa s nim o vhodnosti alebo kludne mozes dieta objednat na terapie aj bez jeho "dovolenia".
Dokonca aj na samotnych psychiatrickych oddeleniach spolupracuju paychiatri a psychologovia s pacientom naraz pretoze kazdy pri liecbe plni inu ulohu.
Otazka je co riesis, ake problemy. A ci hladas naozaj psychiatra alebo psychologa, to je velky rozdiel.
Ale priprav sa na to ze nakoniec budes musiet ist k prvemu co ta bude chciet zobrat lebo ich je velmi malo ktori beru novych pacientov.
S vynimkou stavu na hospitalizaciu.
Je ich na Sk zúfalo málo,tušim 46,tak sa netreba čudovať,ze menej važnym stavom sa venujú menej.
Veľa starších už vymenili mladšie, takže niektoré info na nete sú dosť milne, ak je to jedna a tá istá ambulancia. Nie je šanca sa dostať viacerým, takže asi berú, čo "trh" ponúka. A čakacie doby ani nehovorím. Ja mám volať v nov/ dec., aby vôbec bol termín január/február. Budem rada, ak bude na maj
pedopsych. je málo ,malých pacientov veľa.
Naša pedopsych. je vyhorená. Nie je to len môj názor, ale viacerých mamičiek.

Tu to velmi zalezi od diagnozy a celkoveho stavu. Su zavaznejsie diagnozy kedy by to nestacilo ale ak je stav stabilizovany a nevyliecitelna diagnoza tak mi to pride dostacujuce, pretoze vela toho nezmoze aj keby ste tam sedeli 2 hodiny.