icon

Máte skúsenosti s problémami nôh u dieťaťa?

28. máj 2024

Taketo nohy ma moje 3 rocne dieta. Chodime na fyzioterapiu. Mame aj orto muffik puzzle. Kazdy den po nich beha. Plus cviky od fyzioterapeutky robime. Tiez balancuje na balancom disku. Zlepsenie ziadne. Mate skusenost?

Máte skúsenosti s problémami nôh u dieťaťa?
monnci2226
28. máj 2024

ahoj, my s tym chodime ortopedovi. mala ma ortopedicke topanky predpisane. 2 krat rocne jej davam robit papucky do skolky plus tenisky. chodime od 2 rokov, bude mat 5. vyosenie mala 12-13cm teraz ma okolo 8 takze ozaj pomalicky sa nam to zlepsuje...

autor
28. máj 2024

@monnci2226 A mne fyzioteraeutka hned povedala, ze dobre ze sme nesli k ortopedovi, ze len topanky trvde by nam odporucil, a nepomohlo by to. Ze treba cvicit, ze len to pomoze.

monnci2226
28. máj 2024

a kolko cvicite? mozno tomu este treba dat cas. aj vam to mera ci tam nejaky posun je/nie je? lebo nam na kazdej kontrole premeral a vzdy tam nejaky posun v cm bol (kontrola kazdeho pol roka len chodime) ortoped nam tiez kazal nejake cviky a tie topanky nenosi cely den. papucky ma ozaj len v skolke a tenisky tiez nema kazdy den obute ale pomalicky nam to ide k lepsiemu...

cookie29
28. máj 2024

Minule som niekde videla ze v tomto veku je to normalne... ale bohuzial si nepamatam zdroj

erickatt
28. máj 2024

Skuste tu, ako sa to pise berfood obuv.

jarnajar
28. máj 2024

Ako dlho cvičíte? Toto sa upravuje min. rok a viac, pár mesiacov nestačí a potom pravdaže stále priebežne vhodné pohybové aktivity. Je to dlhodobá záležitosť.

klip0
28. máj 2024

@cookie29 v troch rokoch to už je patológia. .

Autorka skús sa spýtat aj na tejpovanie.
Používali ste chodítko, tlačítko ? Vodili ste za ruky/ruku kým nebola samostatná chôdza ? Dávali ste sedieť kým sa dieťa nevedelo posadit z polohy na 4 ?

zuzanka.zuzu
28. máj 2024

že patológia 😀 pridávam sa k názoru že ešte počkať... cvičením nič nepokazíte, ale nerúcaj sa z toho 😉

ingridkras
29. máj 2024

Nepredpisali vám špeciálne,na mieru robené ortopedické vložky?Aj moja dcéra mala padnutu klenbu a ešte aj ploché nohy,nosením ortopedickych vložiek sa stav upravil.

libusak
29. máj 2024

Moja dcera rovnako. Od 3 rokov behame po rehabilitaciach a ortopedoch. Teraz ma 16, nohy rovnake 🤷