Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
@liveka predpisali nam recept na framykoinovu masticku, tu som mala davat myslim este 2 alebo 3 dni a potom kalciovu mast si kupit a tym potierat, ja som sa bala davat aj nieco ine, lebo maly to mal teda velmi napuchnute po operacii a vela mastit tiez netreba aby sa sitie nerozislo, ale by ma azujimalo, ze ci sa niekomu aj nieco ine neosvedcilo
*zamestnavatel*
@dasakvasnicova
@1104
ja som davala ziadost a jednzm z hlavnych dovodov je aj hypospadia, predlzili mi o 3 roky, syn je ale predcasne narodeny, mame momentalne 10 odbornych doktorov, niektore veci nezvlada ako rovesnici, ma problemy s jedlom, ale myslim, si ze hlavnym dovodom preco nam to predlzili bola hypospadia- mame tazky stupen a bolo napisane, ze ho caka viac operacii
presne ako si pisala @1104 mesiac pred operaciou sme seseli doma, aby neochorel, lebo pred tym ochorel a museli sme prekladat, potom nemocnica a mesiac sme zase nechodili von, aby sa mu nieco nestalo, takze zamestnavatel by sa potesil a aj tak by mi nikto nedovolil zostat s nim doma pred operaciou, dalsia vec je, ze mne ho do skolky najskor zobrali a potom sme isli povedat, ze aky ma problem, tak ho nezobrali, ze maju dost zdravych deti, takze sme spolu doma a teraz ho budu na 2x operovat az dalsi november, takze ho zase nezoberu, tak asi tak, ak by mi to neodsuhlasili aj tak by som musela doma zostat na neplatenej rodicovskej
A ešte ma zaujíma či ste riešili operáciu cez poistku dieťaťa.. Malý má založenú a momentálne zisťujem či by niečo nedostal z poistky.. alebo ja aspoň na pobyt v nemocnici alebo náhradu mzdy alebo niečo podobné..
@dasakvasnicova
Vy uz mate schvaleny predlzeny rodicovsky zo zdrav. dovodov?
@ liveka ahoj my tiez mame pre maleho poistku ale co sa tyka hypospadie- 3stupen,mame upne stopku,dostal na to vsetko vyluku co sa tyka pobytu,operacie a podstate vsetkeho okolo hypospadie a urologickych problemov.daj potom vediet ci vam nieco preslo ,lebo nam zamietli vsetko.samozrejme pri inych chorobach a zakrokoch nam poistka plati
@stanulka27 Mojmu synovi tiez zamietli vsetko ohladne hypospadie tiez 3 stupen. Na vsetko ostatne narok ma ale na chorobu ktora je vrodena sa automaticky nevyplaca nic. Jedine co nam poistovna preplaca je pobyt v nemocnici.
@1104
@zuzana2607
@elena123456 slak to trafel aj s uradmi ...ja som si v decembri obvolala ci mu teda nieco schvalili teda predlzeny rodicovsky, povedali ano do maja 2019 ja stastnaaaaaa, a dnes mi.mama vola, ze som dostala vyrozumenie,ze sa pomylili a od dohto mesiaca nedostavam nic, nevedela som ci sa smiat ci plakat, idem sa odvolavat, a behat po dalsich mudr toto nie je normalne aby ,2 mesiace po operacii isiel do skolky..... dominik bude mat v maji 4 roky velmi je hyperaktivny, veeelmi zle rozprava nezrozumitelne ako keby koktal, plienku ma este na noc, a tiez na problem sa sam napapat nooooo a ktora skolka my ho zoberie ? Este aj papier som dala, ze ma selest na srdiecku ..... ja sa idem.teda odvolat to tiez bie je sranda 4 ckenna rodina s jednym prijmom aj to muz dostava kuskovane a kedze je strechar v tomto obdobi je to o hovne .... nepoznam.normalneho posudkoveho lekara aby nieco na prvy krat schvalil....
@stanulka27 @zuzana2607 aj moj syn ma od narodenia poistku, ale nic nepreplatia... zistovali sme to takto pred rokom, ked sme zistili, ze ho caka operacia nohy vo viedni. Na vrodene ochorenia sa komercna poistka nevztahuje
@dasakvasnicova tak to je teda hrozne, ved keby si vedela, tak uz to riesis, este pojdete na nejaku operaciu, alebo to uz mate vyriesene? akoze teraz v strede roka ti ho aj tak vari zoberie len sukromna skolka a tie su take drahe, ze aspon mne by sa potom aj tak do roboty neoplatilo chodit, lebo u nas nie su a musela by som ho este do ineho mesta vozit, alebo mozno este niekde na dedine, kde maju malo deti, u nas vari chodia do skolky len deti, ktore sa same najedia, oblecu, vyzlecu, chodia na zachod, pekne spinkaju, posluchaju a jedine to rozpravanie vari nevadi, skus poprosit na kontrole doktorku na urologii, aby ti napisala, ze nie je vhodne, aby este isiel do skolky, ak teda este ma problem pri cikani
@dasakvasnicova a mali ste ho na rok predlzeny a teraz mu ho uz nedali?
@ zuzana2607 nam poistovna nepreplaca ani pobyt,vobec nic co sa tykahypospadie,smutne ale na tom je ze ked ja som sa pytala lekara ze ci je to dedicne ochorenie ,tak nam povedal ze toto nie je z lekarskeho hladiska potvrdene,respektivne nevedia presny dovod kvoli comu to je,moze tam byt viac faktorov.to len poistovne to maju ako vrodene dedicne ochorenie a tym padom nebu platit nic.
@stanulka27 je to smutne...ale poistovna to berie tak ze ked sa s danou diagnozou narodil tak je to vrodene ochorenie.
@1104 no na pol roka mi predlzili ked som ziadala v maji, kedy mal naplanovany zakrok, predlzili mi matersku dondecembra 2016 ale som sa odvolala s tym, ze synovi posunuli zakrok na oktober tak som cakala, ze zasa nam daju pol roka na to aby sme sa zotavili, a nie aby mi to zamietli 2 mesiace po operacii .... napisem.im pekny otvoreny list s tym, ze 20 teho pridem do ziliny a budem sa rozpravat s veducou oddelenia a pokusim sa pozbierat este nejake papiere, logopeda a psychologicku sme chceli riesit nech sa da syn dokopy, myslela som, ze tento zakrok.je dostacujuci na to aby som.mala predlzenu.matersku no ako vidim nie, cim viac papierov tym lepsie neskutocne som vytocena zctohto systemu, ak sa stretnem s posudkovym lekarom tak mu do oci poviem nech mu rozrezu pipik, zasiju, a nech idebo 2 mesiace normalne fungovat medzi 3 rocne deti s.tym, ze mu tam urcite nekopnu alebo pri hrani si.neublizi ..... ale chcem istvaj na urologiu cinje vsetko vvporiadku, lebo.maly.mi zacina hovorit boli pipik a neviem ci sa nieco nedeje
@dasakvasnicova no s tou predlzenou materskou je to katastrofa. Pri starsom chlapcovi som dostala automaticky predlzenu matersku s odovodnenim pre caste operacie ktore ho v predskolskom veku cakali. Takze som mala predlzenu do siestich rokov. Ale minuly rok vo februari som podavala ziadost na mladsieho syna kvoli silnej alergii, refluxu a problemom s adaptaciou v skolke a zamietli mi to z fleku s tym ze to ci dam dieta do skolky je len na uvazeni rodicov. Vraj ma nikto nenuti aby chodil do skolky. Ale to ze ja som doma uplne bez penazi tak to ih nezaujima. Cela domacnost je na manzelovi. A ked nahodou ide maly do skolky tak tam vydrzi max tyzden a potom bojujeme tri tyzdne s chorobou.Tak som sa odvolala ale nepomohlo. Zial odvolat sa mozem len raz. Teraz chcem podat znovu ziadost na predlzenu matersku kvoli novym vysetreniam ktore mame. Uvidime ci sa to podari. Urcite odporucam sa skusit odvolat a ak to nevynde tak skusit podat uuplne novu ziadost na predlzeny rodicovsky
@dasakvasnicova
Joj chudacik , toto mi ani nespominaj lebo sa velmi bojim. V stredu idem za primarkou chcem pocut jej nazor na to ci to treba urobit alebo nie. Syn ma tu lahsiu formu . Ked nema ziadne problemy tak mu to ani nechcem dat spravit, len rozsirit mocovu trubicu a obriezku urobit. Je z toho tolko komplikacii ze sa velmi bojim ze to bude horsie.
@zuzana2607 ktorá poisťovňa a aká poistka? Keby aspoň pobyt pre platili..
@liveka my mame v kooperative pre deti produkt Dukatik cca 15 eur mesacne a k tomu sme im dali este produkt Skore uzdravenie 10,40 € mesacne
@dasakvasnicova ahoj ,ako je mozne ze ti predlzili RD pred operaciou,ja som myslela ze len po operacii je to mozne,kde sa odvovodnym lekarskou spravou po operaciii+ ake mozu nastat komplikacii a zdlhave doliecenie po operacii.lebo toto by ma teda nenapadlo takto dopredu ziadat,lebo my sme uz 2x rusili termin opercie kvoli chorobe.my sme teraz ziadali predlzit RD na starsieho ked mi marci konci RD na mladsieho s hypospadiou,ale vsak v tomto socialnom state ci mam viac chore dieta a vypracovanych viac posutkov od lekara,tym skor ti asi tu ziadost zamietnu a musis sa odvolavat 🙂 tak som strasne zvedava co aj nam do konca januara pride.......
@stanulka27 ja ked som davala prvy krat ziadost sa mi to akurad krizilo Dominikova operacia, koniec rodicovskej, a urad pod ktory spadam koli trvalemu bydlisku mam az 220 km od nas v ZA tak si hovorim nebudem nic vybavovat po operacii ved predsa nebudem so synom taku dialku cestovat a este aby mal 2 hodiny pas medzi nohami, tak som to riesila pred a tam mi schvalili do konca decembra 2016, ale synovi posunuli zakrok koli plienkam tak ho operovali az v oktobri, tak som opat ziadala o prelzenie a to mi uz zamietli tak akurad pisem odvolanie 🙂 nakolko sme objednany aj ku psychologovi, k neurologicke a k logopeticke
@1104 takdnes sme boli na urologii na kramaroch, maju tam teraz trosku chaos, nakolko 1 poschodie prerabaju tak ambulancia je na 3 psochodi kde sa lezi, plnoooo tam bolo a bola tam aj primarka tak som si na teba spomenula 🙂))
bola som sa opytat co ho to boli a preco nakolko mne pipika do ruk neda 🙂 tak pozerali rana, vsetko je pekne vzrastene, este aj hadicku mu tam davali, ale to ja nemusim tak som hned povedala, ze ja sa nemozem na take divat a odisla som ku oknu .... dala hadicku nejaku 8 smicku asi mu ju tam zasunula a ze pekne tam isla, ze nevidi, ze by mal nejaky problem co sa v tomto cika
skor to, aby som ho ucila, ked nema hore kozku a lepi sa mu to na vajicka tak to je take citlive
aj som si to tak vsimla, ked ho ma prilepeny tak vtedy krici boli pipik alebo ked sa mu postavi 🙂 ale ze stale mam pozerat prud mocu,
drzim vam palce a urcite daj vediet
@dasakvasnicova to je super ze to ma uz v poriadku 🙂 .
Ahojte chcela by som sa opýtať či niektoré z vašich detičiek s hypospádiu bolo operované i v Rakúsku skúsenosti, priebeh atď...ďakujem
@1104 ahoj 🙂 bola si dnes za primarkou? ak ano ako ste dopadli? co vam povedala?
@dasakvasnicova
Ahoj, ano bola som. Je to super lekarka , ludska, prijemna, vsetko mi vysvetlila. Hypospadiu mu nebude operovat, ze vraj u syna sa ani o hypospadii neda hovorit ze to ma najlahsi stupen. Neodporucala mu operaciu ze je to zbytocny zasah do niecoho co funguje , ze tie komplikacie a vsetko po tom nestoja za to. Hovorila ze laik co tomu nerozumie si to ani nevsimne, ze nebudemat ziadne problemy v buducnosti , ze svojmu synovi ( vnukovi ) by to v takomto pripade nedala urobit ani ona. Hospitalizacia cca 4 dni,operacia je 9.2 , do nemocnice az ten den, ziadne privezovanie, moze chodit , bude mat len 3 dni neaku tycinku v moc.trubici aby mu to nezrastlo. A ozaj zaplatim si ju aj ako operatera ked toho 8.2 pojdeme na ambulanciu.
@1104 🙂 ahoj tak to je super, ze ti to takto pekne vysvetlila, ked sme tam lezali tiez sm s nou hodila par slov a aj na mna posobila velmi milym domom a stale vysmiata 🙂 a na zakrok idete koli comu? drzim palce nech uz to mate cim skor za sebou 🙂
@dasakvasnicova Ideme na vyrovnanie penisu , obriezka a rozsirenie mocovej trubice ,
dakujem .

@dasakvasnicova
Ja som sa na to pytala ale ze vraj to nieje na predlzeny rodicak, povedali mi ze to je len kozmeticka operacia. Nevedela som ci sa smiat ci plakat. Neviem ktory zamestnanec by mi dal volno minimalne 2 mesiace kvoli tomu. Tri tyzdne nesmie dieta chodit do skolky aby neochorel, dalsie skoro 2 tyzdne v nemocnici a este potom doma sa musi tiez liecit. No ja neviem co si myslia.