icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

adrici77
20. feb 2017

@lenka066 mi sme tu prave na kramaroch. Uz 6-ty den lezi, nic ine nepotrebuje len tablet. Hracky su tu, mi hrame s drevrnymi puzzlemi, ale len tablet, to ide cely den. Vela spi lebo dostane diazepan. Krem urcite, a vela vody, okolo liter musi napit. No nas ma rad aj kakao, takze mi sme aj to doniesli. Drzim vam 😉

luciah78
22. feb 2017

Ahojte, neviete nahodou, ci uz dokoncili tu rekonstrukciu na urologickej ambulancii na Kramaroch, prip. ci sa tam vobec oplati ist na kontrolu teraz cez prazdniny?

1104
22. feb 2017

@luciah78 uz je dokoncena , pondelok som volala na oddelenie

luciah78
22. feb 2017

@1104 dakujem

lenka066
22. feb 2017

@adrici77 a ked kaka tak ako?podlozite mu plienku ci dokaze si sadnut na nocnik?

lenka066
22. feb 2017

@elena123456 dakujem za radu 🙂

adrici77
23. feb 2017

@lenka066 vtedy dam podlozku a kaka na to. 🙂

lenka066
23. feb 2017

A nema problem kakat po leziacky?to si neviem predstavit ☹

elena123456
23. feb 2017

@lenka066 no aj moj tak kakal a hlavne mi ani nepovedal a to bol uz odplienkovany okrem spania, sme sa potom museli ucit nanovo

adrici77
23. feb 2017

@lenka066 nie, su take dni ze kaká 3x. Hovori mi ze mami bude kaka, a ide to. Nie je problem.

lenka066
23. feb 2017

@adrici77 no dufam ze aj nam to pojde..aj mu davate probiotika?

lenka066
23. feb 2017

@elena123456 my sme uz odplienkovany od 2 rokov.uz budeme mat 4 tak dufam,ze sa nevratime k plienkam 😨 len si neviem predstavit ako bude tlacit poleziacky ale tak snad to zvladneme nejako..

elena123456
23. feb 2017

@lenka066 moze dostat misu, takze to moze mat trochu ako na nocniku a podkladas ho uz potom neskor po operacii takymi valcekmi, takze je v takom polosede, odporucam davat aj tie probiotika, aby ho nezapieklo ak by nechcel kakat, lebo ho potom este aj brusko bude boliet, moj mal pre istotu zase hnacku, no niektore veci sa tazko predstavia, az ked zazijete, to je pravda, ja som si tiez nevedela predstavit ako tam bude moje hyper dieta lezat iba na chrbte cele dni a bohuzial to uz dnes viem a aj tak sa bojim, ze ako to bude nabuduce

adrici77
23. feb 2017

@lenka066 ano to treba. Kaka riedkave lebo dostane antibiotikum. Oni su super, zvladnu vsetko. Nas este nema 3 roky, urcite nebudete mat ztoho problem.

lenka066
24. feb 2017

@elena123456 ved to ze az ked clovek zazije tak vie co to je..asi ma aj vyvody vsak?a ked tlaci to ho neboli brusko ked tam ma tie hadicky?

elena123456
24. feb 2017

@lenka066 moj mal operaciu v novembre, mal vyvod cez tu povodnu dierku, lebo tu u este nepresuvali, ani raz chudak nepovedal, ze by ho to bolelo aj ked som sa ho pytala, od tretieho myslim dna ani lieky na bolest nemal, ale urcite ho to poznamenalo, lebo si nechcel ani perinu dat dole, ledva som ho mohla poumyvat, lebo to nechcel

adrici77
24. feb 2017

@lenka066 dneska nam stalo nieco zaujimave. Kakal a zacal kricat ze mami budem cikat, a fakt ako kakal cikal vedla tej hadicky. Nevedela som ze co, ako rychlo som behala k sestricke, ona prisla a povedala ze to je nic ...to je od tlaku ze silne tlacil. Potom zacal kricat ze ho to stipe. No aspon viem ze to funguje a tam cika kde musi. 🙂

elena123456
24. feb 2017

@adrici77 ako dlho ste tam uz? a kolko vam povedali, ze budete, vam posuvali uz aj dierku, kde mate potom hadicku, ci cez tu novu alebo cez staru?, chudacik testoval ju uz

adrici77
24. feb 2017

@elena123456 od 15-eho sme tu. Pondelok nam uz konecnr vyberaju kateter a ten den ked cika uz mozeme ist domov. Uz bude dobre.
Ano mali sme rekonstrukciu mocevej rury a cikal uz novom dierku. Tu staru dierku uz nemame. Teraz pipik vyzera strasne. Je opuchnuty...no uvidime. Doktorka povedala ze asi o mesiac uz bude pekny.

lenka066
24. feb 2017

@adrici77
@elena123456 aku ste mali formu hypospadie?

barbara088
24. feb 2017

Chcem sa spytat kolko museli byt zdravy pred operaciou?

adrici77
24. feb 2017

@lenka066 lahsi stupen.

adrici77
24. feb 2017

@barbara088 bez antibiotika 3 tyzden

elena123456
24. feb 2017

@lenka066 moj mal dierku az uplne dole a teraz po operacii sa mu este posunula nizsie, tak ju ani nevidiet, cakame este na dalsiu operaciu

barbara088
25. feb 2017

@adrici77 no lebo my mame ist 13.3.a bol chodi.len teraz dobral atb.takze tam musim zavolat.dakujem

adrici77
25. feb 2017

@barbara088 treba tam volat a oni vam povedia ze ako dalej.. 🙂

doma262
26. feb 2017

Ahojte. Mna by zaujimalo v akom casovom odstupe boli operacie. Ak ste ich absolvovali dve. Dakujem

elena123456
26. feb 2017

@doma262 asi sa pytas mna, my sme absolvovali este len jednu, ale na dalsiu sme objednani a musime cakat rok, operovali ho v novembri a zase budu v novembri, vraj to tam musi poriadne prirast

lenka066
2. mar 2017

Ahojte maminky..my sme 2 dni po operacii lahkej formy hypospadie..operovali nas v BB a dr.Molcan..neviem kde zacat.v pondelok sme prisli na 10 hodinu na chir.ambulanciu kde nas prijali a isli sme na chir.oddelenie sa ubytovat..ten den bol tazky lebo maly nedokazal pochopit preco sme tu a preco tu budeme spinkat..nejako sa nam podarilo zaspat aj ked s tym,ze mohol len do polnoci pit a jest..rano este pred vizitou bol za nami dr.Molcan a pozrel si nas a odisiel stym,ze operacia bude trvat max 2 hod..o 9 dali malemu vypit oblbovak a o pol10 ho uz brali na salu..najtazsia chvila v mojom zivote(som si myslela vtedy)poslali ma na oddelenie si odpocinut no dakujem za taky odpocinok ked som bola ako na ihlach..o hod.a pol prisla sestricka ze dr Molcan chce somnou hovorit..no co vam poviem ani neviem ako som vysla o 2 poschodia vyssie..dr odisiel zo saly abi mi vysvetlil ze sa vyskitlo nieco co necakal ani on ☹ .ze prisli nato ze ked aj mame lahsiu formu hypospadie tak musia urobit celkovu rekonstrukciu mocovej rury..preco??lebo polka tej mocovej rury je zla.oslabena,zuzena a keby ju potiahne vyssie tak by praskla.na salu odisiel stym ze mu to teraz spravi tak ze tu zlu rurku odreze co znamenalo ze vyustenie dierky by bolo este nizsie ako mal ked sa narodil..a o pol roka ked sa to vsetko zhoji spravi celkovu rekonstrukciu..no co uz nejak som to rozdychala aj ked doteraz neviem ze ako..povedal ze o taku hod.bude koncit mam cakat pred operackou..cakala som..sestricka neskor vysla a ze dokedy chcem cakat.ze to je na dlho..Pan dr sa nakoniec rozhodol ze tu rekonstrukciu spravi hned.napriek tomu ze musel dalsieho pacienta prelozit na dalsi den rano a ze operoval aj po pracovnej dobe..operacia naloniec trvala 6 hodin.najdlhsie hodiny mojho zivota. Zobralo mi to 100rokov zivota.maleho odviezli na ARO a tam sme boli do dnes poobedia..kedze mu uz dnea vybrali epidural proti bolesti tak nas uz prelozili na chirurgiu..musime velmi vela pit.ked aj jest nebude co nieje nas problem pit musime abi mal stale moc.teraz nam davaju kazde 3 hod.lieky od bolesti..tymto chcem len oboznamit mamicky s mojou skusenostou a dufam,ze nikoho nevyplasim..zatial som max spokojna aj ked to bude este VELMI dlha cesta ..ak by ste chceli vediet nieco konkretne kludne odpoviem ak budem vediet..

1104
2. mar 2017

@lenka066 to je mi luto...chudacik maly. Kolko si musia tieto deticky vytrpiet.
Urobili mu to na jeden krat ci este bude potrebna operacia?
Ty sa mas ako, zvladas to?