Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
@kosticka912 ahoj, chudak, si vytrpel a ty tiez s nim, my ideme na kramare, tam sme uz aj boli, pred rokom mu tam uz robili prvu fazu operacie, sme dufali, ze to urobia cele, nech to uz nebude musiet zazivat, ale nepodarilo sa a tak teraz by to mali dokoncit, aj jemu tu chordu odstranovali a vyrovnavali ho najskor, lebo bol taky ohnuty, niekedy tie pravidla poistovni su ako v kocurkove, oni by im to nepreplatili aj ked to nie je prinosne pre pacienta, tak nech sa vam to podari
Baby mam na vás otazku, tie ktoré máte horší stupeň hypospadie a chalani mali malý penis používali ste krém s obsahom testoteronu pred operáciou. Ďakujem za odpovede.
@doma262 my sme pouzivali chvilku, ale az po operacii, potom ochorel a nechcela som riskovat, ze by sa mu pohorsilo alebo nejako este viac skomplikovala situacia, nam predpisala doktorka robeny, ktory vyrobili na recept v lekarni
Ahojte,
maminky chcem sa spýtať,mám syna 2r. s ľahšou formou hypospádie.Dr. v Martine zatiaľ povedal,že netreba nič riešiť operovať.Že to budeme sledovať,že môže sa stať ,že ako bude rásť ,tak sa objaví neaký problém a potom sa to vyrieši.Zdalo sa mu,že má veľa predkožky ,že možno obriezka v puberte.Pritom má trošička žaluď odhalený od narodenia. Teraz kolo 2,5r. pôjdeme len do ambulancie oddeliť predkožku nedá sa mu pretiahnuť. No bojím sa či mu bude pipik rásť ,aby mu náhodou nezostal úplne malý.Mnohé maminky píšu,že im povedali ,že už sa nedá nič ,že veľkostne sa nezmení.Malý má teraz veľkostne 2,5cm.Ak by tu bola maminka s väčším chlapcom a tiež ľahká forma ,napíše mi svoju skúsenosť,tak budem rada .Ďakujem.
Netuším či by sa dal časom neak ovplyvniť rast pipika -hormonálne.
@doma262 no my ideme na druhú operáciu s hypo tiež tretí stupeň a pre istotu o žiadnom kréme ani len zmienke... nikdy sme nič také nepoužívali preto som prekvapená že nejaký je... aj pred tým aj teraz nás budú operovať bez takýchto vecí.... ako som už písala vôbec testosterón ktorý som myslela že pomôže lekárka povedala že nevie mu podávať skôr než bude v puberte aby mu to neuzatvorilo rastové bunky čo sa výšky týka... ja už fakt neviem čo si o tom všetkom myslieť koľko lekárov toľko názorov... momentálne hľadám ďalšieho lekára na ďalší názor 😈
Maminky, ako to vlastne s velkost penisu u tychto chlapcov? Tiez si myslim ze syn ho ma maly ale lekarka povedala ze je to v poriadku. Syn je uz po operacii, robily mu obriezku, narovnavanie a rozsirovanie moc.trubice. Ma lahku formu.
Ako zistim ci ho ma maly a aky by mal byt? Su na to neake tabulky ci take nieco? Prepacte za blbe otazky , ale vobec neviem. Nemam s kym porovnat 🙂 .
@kosticka912 nam to tiez povedali tak mimochodom mesiac a pol pred operaciou. Moj muz ten krem zohnal v rakusku. Ale nie sme si isti ci je uplne vhodne ho podavat. Kedze syn je male dieta a testosteron hormon zodopvedny za vela veci. A preto sa pytam na skusenosti, ze ci ho vobec pouzit. A je urceny na rast. Ze sa to potom lepsie operuje.
@montek no my sme prave dostali odporuceny testosteronovy krem ktory ma zvacsit penis. Ale zohnali sme ho az v rakusku v LINZI vraj bude dlhodobo nedostupny. A nie som si ista ze ci to nema len kratkodoby ucinok. Ale urcite sa na to spytam. A nemyslim si ze malemu uz penis neporastie. Ved nemoze mat cely zivot 2,5 cm velky. Ved to musi prirodzene rast s telom. Asi bude mensi ako priemer ale urcite narastie. Teda je to moj nazor. Nemam skusenost. Kamoska ma teraz 8 rocneho chlapca, ale ked som ho videla asi v siestich rokoch mal penis dost malicky. Asi podrastie az neskor. Nema ziadnu vadu urogenitalneho traktu.
@1104 aj nás má malého pipika keď to porovnám so starším synom.uvidim ako to bude teraz po operácii či trošku sa aj urýchli rast.ale tiež si myslím že ho bude mať menšieho vzrastu,ale hlavne teraz nech sa mi rýchlo zotaví a dúfam že to bola pre neho prvá a aj posledná operácia.
@1104 nam doktori stale hovorili, ze ho ma len zahnuty a preto sa zda maly, ale potom po prvej operacii mi povedali, ze by bolo dobre sa stavit za endokrinologickou a su na to tabulky, urcite by som mu ziaden krem nedavala sama, ona mu pipika odmerala a potom podla tabuliek porovnala a az podla toho dalej postupovala, takze ak mas pochybnosti, tak existuju tabulky a treba sa poradit s endokrinologickou aelbo urologom, lebo detsky mi tiez stale hovoril, ze ved narastie, len bohuzial si presne nepamatam, ze ako to bolo a tu aj 1cm rozdiel zavazi 🙂, tak nechcem vas tu baby znervoznovat
@elena123456 kde by som nasla tie tabulky? Kolko ma tvoj syn rokov a aky ho mal velky ked vas poslali k endokrinologicke? Ak ti to samozrejme nevadi 🙂 .
@1104 tabulku ozaj neviem, to mala endokrinologicka nieco podla coho pozerala, ze ako na tom je maly, ale akurat som ti este chcela napisat, lebo ma napadlo, ze v karte to bude mat a my mame kartu teraz doma, takze som pozrela, ze sme tam boli, prvykrat v januari, ked mal 3roky a 2 mesiace a pri odmerani ho mal 2cm a potom na kontrole v maji, ked mal 3 roky a pol roka, tak ho mal 4cm velky, ale to nie vdaka kremu, lebo aj ked ho dostal, tak koncom januara dostal zapal obliciek a tak som ho uz radsej nekremovala, dostal 1 injekciu testosteronu, zatial sa mu uz dalsie nepichali, lebo mu hladina testosteronu zostala zvysena, ale teraz co sme boli na kontrole, tak uz to bolo lepsie, len s tym meranim asi vies ako to je, ze raz tak raz tak, ale urcite narastol, my sme tam isli ale kvoli tomu, aby mu vobec vedeli zoperovat tu hypospadiu, ak by ju nemal tak ma tam urcite nikto neposle, ale to by asi ani tieto problemy neboli :( vraj mam teraz sledovat tak po pol roku, ze ci rastie dalej
@elena123456 tak to sa musim aj ja opytat urologicky. Prave ze vzdy je ta velkost ina, niekedy sa mi zda normalny a niekedy zase maly. Ani neviem ako sa to ma merat.
Vela som hladala aj na nete neaku tabulku,ale nic som nenasla.
Nam vlastne povedali ze uz ani na kontroly nemusime chodit iba ak by bol neaky problem. Tak teraz neviem.
@1104 ved prave 🙂
@doma262 Ďakujem. A prosím ten krém viete ako sa volá? A museli ste mať na neho predpis ,či manžel ho normálne kúpil v Linzi? Manžel chodí do Rakúska ,takže by ho mohol kúpiť,ak teda je voľne predajný. Samozrejme až keď to skonzultujem s urologom. Ideme k nemu za dva mesiace uvolniť predkožku,tak to s ním preberiem. Tiež ako tu maminky písali , poprosím ho či by nás neposlal na endokrinologiu.Proste mám strach až niečo nezanedbám a potom bude mať komplexy syn a ja výčitky ,že som mohla urobiť pre neho viac...
@1104 Ahoj, ja už som sa tu dávno chcela spýtať maminiek na veľkosť pipika ich chlapcov s hypospádiou.No mala som trocha obavu,až sa tu niekto nad tým nepohorší. Ale naozaj sa bojím ,aby som niečo nezanedbala a hlavne ak je teda neaká možnosť ,ako by sa dalo pomôcť v jeho raste. Možno sa bojí zbytočne, no radšej zbytočne ako to vôbec neriešiť. Môj syn má 2,3m. ,za dva mes. ideme uvolniť na urolog. amb. predkožku. Tak tam budem prosiť doktora nech nás pošle na endokrinologiu.Nech posúdia veľkosť pipika aj iný lekári. My máme ľahkú formu,keď sa narodil mal aj zakriveného pipika.Ale asi do roka sa zrovnal.V Martine dr. čo tieto vady operuje ,že zatiaľ nič nebudú riešiť,že sa uvidí časom či sa nevyskytne neaký problém. Že teraz to vidí tak,že by bolo zbytočné operovať,že je to všetko v norme.Ale o veľkosti pipika nepadla ani reč,že by sa dačo dalo robiť ,alebo aspoň nech sledujem rast. Len mňa to tak zožiera ,lebo sestra ma rovnako starého chlapca a je to naozaj rozdiel vo veľkosti.Samozrejme ,že si uvedomujem ,že záleží aj na genetike. Ale ak sa dá pomôcť rastu neakým spôsobom,chcem aby sme urobili pre to maximum .Som veľmi rada ,že sa tu rozoberá aj táto téma,lebo hneď mi je lepšie ,že mi vie niekto poradiť,podelí sa o svoje skúsenosti. Mám pocit ,že už som v tom neni sama.Mažel ,ten sa len hnevá,keď spomeniem túto tému.Lebo on stále hovorí ,že všetko moc riešim,moc čítam a že šak ho má v pohode .... Proste nevie ma neak pochopiť,pritom on je chlap a vie že je to dôležitá vec.
Pridám sa... doktorka mi hovorila že penis dieťaťa rastie ale jeho najväčšia zmena čo sa rastu týka vraj príde až v puberte keď telo samo začne vylučovať väčšie množstvo testosterónu... vraj prestáva rast keď skončí obdobie puberty.... aj keď priznala že môj syn má menší než majú deti v jeho veku... a to povedal aj urológ že už teraz vidno že nie je "tabuľkový" a že to bude problém do budúcna.... aj keď tiež tabuľku nemám... tak ešte asi treba počkať aj na tú pubertu a potom keď ani tam to nevyjde tak povedia že to trebalo riešiť keď bol malý... lebo ja mám čakať kým bude veľký konkrétne v puberte 😈 o týždeň ideme na operáciu tak skúsim pýtať nejakú tabuľku... keď mi ju dajú... 🙂
@kosticka912 daj potom vediet ako ste dopadli
🙂 urcite dam... uz aby bolo po tom... neznasam to cakanie 😖
Tak na 4x na vyšiel termín.uz sme zoperovany už sa len rýchlo zotaviť a dufat že to v budúcnosti bude ok a nebude treba ďalšiu operáciu.
@stanulka27 Skore uzdravenie😀😀😀
@ivivivi ďakujeme.dufam že to tak aj bude.cim skôr nás pustia domov.deti lepšie zvládajú ako my rodičia 😉
@stanulka27 iste ze su šikovné. kde ste mali operaciu?
@ivivivi Bratislava -kramare
@stanulka27 zelam skore uzdravenie, aj my ideme na kramare, ako ste tam ubytovani, zelam nech vam to rychlo prejde

@elena123456 hej to je tiež kapitolal sama o sebe.... tak som travila čas v KE na pristelke a celz deň pri dieťatku na stoličke s podopretou hlavou... aj preto som v PO nemôžem sa sťažovať primár je veľmi dobrý každý deň nás prišiel pozrieť a izbu keď vedia že má prísť mamička s dieťatkom na dlhší pobyt tak sa snažia dať jednosposteľovú izbu kde smaozrejme prinesú ďalšiu posteľ pre dieťa a celý čas sme boli len my na izbe.... ale predtým keď bol malý operovaný ako dvojročný tak musel byť v detsej nemocnici čo bol čistý horor lebo nevedeli čo s ním a keď mal veľké komplikácie tak primár si nás dal preložiť na urológiu.... lebo nevidím logiku prečo by dieťatko po špecializovanej operácii malo byť v detskej nemocnici medzi hnačkami sopľami a pod..... čo nakoniec priznala aj samotná primárka.... no a neviem moj bude mat 6 v novembri a pokojne môžem byť s ním na urologickom oddelení.... v detskej by som už nemohla.... a preco teraz... tak to chceli... bol operovaný keď mal pol roka na semeníky.... v dvoch rokovh na hypospádiu ale nedopadla dobre mal problémy a nakoniec sa mu rozpadli stehy a spadla močová rúra... čo si tiež myslím keby sme boli rovno na urológii a nie v detskej tak sa to nemuselo stať... mal také bolesti a nefuungovali mu vývody že mu vytlačilo prolaps.... to už som mala dosť lebo dlho po operácii sme aj s tým bojovali... a teraz ideme na rekonštruknú operáciu znova dotváranie močovej rúry ale primár čakal že podrastie on aj pipik lebo ho má o veľkosti 2,5 cm a chcel aby sa natiahol lebo si mysleli po provej operácii že ho len niečo drží taka chorda ktorú keď uvoľnia pipík vyjde von.... ale naposledy pred pár mesiacmi mi bolo oznámené že viac ako s močovou rúrou mu pomôcť nevedia.... že to bude chcieť v budúcnosti aj psychologickú pomoc.....