icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

adrici77
3. okt 2017

@77mirinka77 bude lezat 11 dni, a budu aj nohy priviazane. Moj mal len v noci priviazane nohy, ked som spala aj ja, cez den nie. Oni su silne, zvladnu vsetko.

adrici77
3. okt 2017

@liveka presne tak 🙂

liveka
3. okt 2017

@77mirinka77 kľudne mu zober aj krém na prekrvenie, zober všetko čo používate doma, radšej mať niečo navyše ako by ti malo chýbať.. ja by som napr ocenila aj púder lebo malému sa už začali robiť na chrbátiku potničky.. núkali mi ale krém..

stanulka27
3. okt 2017

@77mirinka77 len vrch pyzamka.aj mojmu som na noc uviazala nozicky ale s citom ,tiez som sa bala aby sa nepretocil .spala na jedno oko pri nom.cez den nie.natieramtelovym mliekom a zadok sudukremom lebo stale ho svrbi .

stanulka27
3. okt 2017

@liveka uz sme mesiac von zo skolky a tiez myslim ze este mesiac na doliecenie.tiez sa bojim aby skolke sa mu nic nestalo .neviem ci si da doma ponatierat pipik.

liveka
3. okt 2017

@stanulka27 bude bojovať ale musí si dať, daj mu na prst nech si natrie sám.. ako môjho sme v nemocnici natierali 3 ženy.. verte či nie.. 🙂 zo začiatku framykoinom a neskôr kalciovou masťou..

liveka
3. okt 2017

@stanulka27 určite ho nechaj ešte doma.. aj po tých ATB nech sa dá trošku doporiadku.. a medzi tým sa naučí pekne cikať po stojačky, náš si pekne chytí pipíka a taký prúd robí do výšky že až 🙂 a v škôlke som aj povedala, že sme po ťažkej operácii nech na neho dávajú pozor.. o našom probléme vedeli učiteľky od začiatku, som im to povedala keďže cikať mohol pred tým len po sediačky.

stanulka27
3. okt 2017

@liveka zapasit budeme aj my ale ked musis tak musis.aj u nas vedia ucitelky v skolke ,a este aj starsi hned vytrubi .my sme tiez len po sediacky cikali a stale sa krpec vypytoval kedy uz bude ako velky brat a curat po stojacky.

ivivivi
3. okt 2017

@stanulka27 To je dost vela, 4 hodiny cakat...... ☹

stanulka27
3. okt 2017

@ivivivi strasne vela a dlho.vseliake myslienky.uz ked presli 2 hodiny vedeli sme ze robia vsetko naraz.aspon to nas upokojilo ze ak sa to podari dalsiu operaciu nebude potrebovat.

ivivivi
3. okt 2017

@stanulka27 Super. len to musime vydrzat. Co si. mam brat do nemocnice?

stanulka27
3. okt 2017

@ivivivi mame vela triciek pre krpateho alebo vrch pyzamka.bezne hygienicke veci +telove mlieko+sudokrem.,teplomer+vlhke obrusky a vreckpovky.male uteraciky na umyvanie v postely.mame aj svoje jednorazove podlozky.vela hraciek,knih ,tablet .farbicky,mam disk s rozpravkami a da sa mi napojit na tv.pre seba obliecky na postel ,pribor,toaletak.....mame svoju priktivku aj vankusik.stravu ma maly a zobrali vyzivu,piskoty,dzusik,cajik.samozrejme uteraky a veci pre mna +papuce a crosky do sprchy 😉

liveka
3. okt 2017

@ivivivi 4h aj a prípravou, anestéziou, operáciou aj prebúdzaním. Takže nieje to len čistý čas operácie. Aj čakanie do poradia dalo riadne zabrať. My sme boli tretí na rade, brali nás cca o 10:30h a dovtedy malý pýtal 300x jesť a 500x piť, hrozné.

stanulka27
3. okt 2017

@liveka z predpriprava a pooperačné sú mimo toho.isliel prvy

ivivivi
3. okt 2017

@stanulka27 dakujem pekne dievcata😀 za pomoc. zacnem si zapisovat tie pitrebne veci

ivivivi
6. okt 2017

@stanulka27 Ahoj. Ako sa mate?

tecko28
6. okt 2017

Ahojte, je tu niekto kto je objenany na operaciu hypospadie marec 2018? My ideme (ak sa nic neudeje) 19.3. nastup

stanulka27
6. okt 2017

@ivivivi ahoj ,vcera vecer nas pustili domov s katetrom a s liekmi,pozicali nam domov aj betlehem aj popruhy na nozky ale zvlada aj bez. Utorok rano sa vraciame aby vybrali kateter a skusil sa vycikat.zvlada zatiaľ na 1*.uz len vydrzat a zvladnut utorok.

ivivivi
6. okt 2017

@stanulka27 Super. Je sikovny. Vsetko bude ok!

elena123456
6. okt 2017

@stanulka27 ste urcite radi, ze ste uz doma a ak sa mozem spytat, tak pipik ma uz odviazany? alebo ako vas to poslali domov?

stanulka27
6. okt 2017

@elena123456 pipik mu stredu odviazali a dali nam na vyber ci lezat v nemocnici alebo doma .utorok sa vraciame na uro.pozicali nam betlehem a popruhy ,vysvetlili co a ako s katetrom ,lieky uziva tiez.

elena123456
6. okt 2017

@stanulka27 tak drzim palce, nech doma maly poslucha a dava si pozor, lebo ten moj hned ako domov dorazil, tak nie a nie lezat (ale on nemal kateter a mal to uz odviazane), tak som len za nim behala, co kazdu chvilu isiel spadnut ako este nevedel dobre chodit, ale doma je najlepsie 🙂

stanulka27
6. okt 2017

@elena123456 to aj u nás bude zábava s chodením 😀

lenka066
7. okt 2017

@tecko28 ahoj..kde idete na operaciu?

tecko28
7. okt 2017

@lenka066 Ahoj, na Kramare

kosticka912
17. okt 2017

Ahojte, pridáme sa k navrátilcom z nemocnice... dnes nás pustili a aj vybrali PK... priebeh na rozdiel od minulosti uplne fajn.... mladý pán je doma tiež s vývodom "mechúrikom" ako ho voláme 🙂 prajem skoré uzdravenie všetkým ktorí prišli z nemocnice....

bejka_ga
24. okt 2017

Ahojte, diskusia ma neskutočne veľa strán. nedokážem prečítať všetky, a tak sa pýtam... kto bol nedávno operovaný v BB- u Dr. Molčana? Ďakujem

zuzana2607
24. okt 2017

@bejka_ga My sme sice u neho boli operovany vela krat ale v BB nie. Mali sme byt operovany teraz 4.10. hold smola..slovensky lekari sa toho vzdali 😟 teraz ideme o mesiac do Prahy na konzultaciu a dohodnut dalsiu operaciu.

Ale ak mate nejake otazky ohladne Mudr. Molcana kludne sa pytajte ☺

ivivivi
24. okt 2017

@bejka_ga Ahoj. My ideme na operac. okt. 31 do Bb.

janocka
24. okt 2017

@zuzana2607 preco to lekari vzdali, ak mozem vediet? Syn ma nejaku atypicku hypospadiu alebo tazky stupen? Syn ide na operaciu 01. 12. do MT, tak stresujem po precitani tychto prispevkov, ze co ho (nas) caka, co vsetko sa moze stat