icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

miichchaaeellaa
4. nov 2017

@elena123456
Drzim palceky by malicky bol cim skor fit a mali ste to vsetko uz za sebou..nas to bude vsetko len cakat...

tecko28
4. nov 2017

Ahojte, chcem sa spytat, ci vsetci vasi chlapcekovia boli v case operacie odplienkovani. Lebo nam sa nedari , tak neviem ci koli tomu nebudem musiet prelozit termin

miichchaaeellaa
4. nov 2017

@tecko28 moj maly ma dva roky a teraz je konecne odplienkovany mne dr povedal ze nemoze mat plienky ked sa rozhodneme dat operovat

tecko28
4. nov 2017

@miichchaaeellaa ja odplienkovavam,cikanie sa konecne dari aspin parkrat denne-pracujme na tom, ale kakanie vobec neviem odhadnut, no nic musime makat, snad to do konca februara dame 🙂 Inak pozeram , ze ty mas maleho cca o mesiac starsieho Tobiaska a ja mam Tobiáška 🙂

miichchaaeellaa
4. nov 2017

@tecko28 jasne to pojde to je este casu dost a to uz vas aj objednali na operaciu ? My mame ist o rok na kontrolu to bude mat maly tri roky a pootom sa dohodneme ako coo....krasne menoo 🙂🙂🙂

lenka066
4. nov 2017

@bejka_ga ahoj..dakujeme..ano na odeeleni som vedela od neho odist ked mi bolo treba na wc tak som mu povedala,ze idem na wc a v pohodeaj do bufetu som v pohode odisla aj pred nem.predavali syrove nite tak som mu par krat vybehla kupit alebo do lekarne..vzdy som povedala aj jemu aj sestricke,ona ho sem tam pozrela.Aj ked zo zaciatku som nechcela ist ani na wc to som isla vzdy ked spal nechcela som odneho odist ani na minutku..a este horsie to bolo ked lezal na ARE tam sa mi tazko od neho odchadzalo lebo to bolo na dlhsie..na wc,na obed a pod.som musela ist mimo oddelenia ARO..ale tam sme boli len2 alebo 3 noci neviem uz presne..a nie nepripravovala som ho nato pred tym .ani nevedel ze ideme do nem..az ked sme tam prisli a museli sme sa vtej miestnosti prezliect do pyzamka vttedy zacal strasne plakat ze chce domov..no tak som mu vysvetlila ze Molcan (on uz ho poznal)tam neni ze musime ho pockat do druheho dna..a na druhy den mu dali oblbovak pred operaciou..myslela som si ze nebude po nom problem ked pojde na salu..no jemu asi ani nezbral lebo len co sme vosli do vytahu spustil plac a plakal az kym ho neodniesli na rukach odomna na salu :'( ..viac uz neviem..az po 7 hodinach mi povedali ze mozem ist za nim na ARO..a nekonzultovala som to ani s pediatrickou ani s nikím akurat s manzelom.Lukasko ani len vtedy(3r 9mes)nevedel co je nemocnica ale mal z nej velky strach,preto som mu nic nepovedala lebo by sme ho ani do auta nedostali.a zbytocne by som ho vystavovala stresu.on ani nevedel ze je v nemocnici..ani po operacii.az na izbe mu nejaka sestticka povedala nieco ze ci sa mu paci v nemocnici a on ze ja som neni v nemocnici 🙂 ..a ked som mu povedala ze je na moje prekvapenie ziadna reakcia.. ale neboj sa deticky su statocnejsie ako my maminky..prvy den zvladnete v pohode a po operacii su na liekoch..ale kazde dieta je ine.nas napr.neplakaval vobec iba na ARE ked bol.aj to len ked som nebola pri nom..a my sme tu nemocnicu tiez nepoznali ale citili sme sa tam dobre(v ramci moznosti),nemali sme ziadny problem..sestricky aj lekari uplne v pohode..dalo sa snimi ci uz islo o maleho alebo aj o mna..mala som zdrav.problemy tak vedeli pomoct poradit..tak asi tak..a este raz dakujeme..tiez Vam prajem vela sil a hlavne vela trpezlivosti..kolko ma syncek rokov?uz mate aj termin operacie?

elena123456
4. nov 2017

@miichchaaeellaa dakujem pekne, no nic ine nam nezostava, moj ma 3. stupen, ale je chudy, takzeto nebol problem pri tom nocniku, ale on ako si sadol tak mu bud tieklo medzi nozky hore a tam sa mu urobila mlacka 🙂, alebo potom mu to tieklo dole po nocniku a ako bol vacsi, tak mu to uz aj luto bolo, ale nechcel na zachod chodit, som sa podla nocnika aj bala, ze ako to na zachode bude, ale tam to bolo vlastne lepsie, tak ho skus radsej na sedatko na zachod davat, aby nemal problem, drzim palce, mojho ani do skolky nezobrali, ked som ich blba poprosila, aby dali pozor, aby sa neocikal :(, teraz uz chodi, ale uz sa naucil, drzim palce

elena123456
4. nov 2017

@tecko28
asi zalezi aj od doktora a miesta operacie, mojmu robili 1. fazu, ked uz bol odplienkovany cez den, ale v noci nie, ale to sa v noci uz nepokakaval, ale nie je to v podstate problem kvoli operacii, oni mu urobia vyvod hadickou na moc, takze cikanie nevadi absolutne kym tam bude lezat, kakat moj kakal v nemocnici na podlozku, nikdy mi nepovedal, aj ked bol uz odplienkovany, tak som davala pozor, aby sa mu to nedostalo do rany, co sa vlasne ani nemalo ako velmi stat, lebo musel lezat na chrbte, potom skor ta starostlivost doma je lahsia ak je odplienkovany, lebo aby sa mu to dobre hojilo, tak chodil holy a to nemohol mat plienku, moj asi od stresu aj ked uz bol pred operaciou cez den odplienkovany, tak prestal sa pytat a uz som z toho bola na nervy, ale potom zase zacal, nejako sme to zvladli, tak sa nemusis trapit, ak vam to nepojde, aj tak sa to da zvladnut, len musis byt ostrazita 🙂)

miichchaaeellaa
4. nov 2017

@elena123456 jj chodi aj na zachod si sadne len skor ide ked sme.vonku ze ako ho mam dat bo po stojacky to nepojde asii..to fakt ho nezobrali to sa mi sniva asiba to kvoli tomuto ????

elena123456
5. nov 2017

@miichchaaeellaa to aj my mame problem, ze vonku ist cikat, ze hrozne, ked ideme autom, tak nosime nocnik uz stale v aute a ked peso, tak stale sa snazim, aby niekde na zachod isiel, parkrat som ho drzala ako dievcatko, ale zle nedobre to bolo ani on sa nevedel vycikat, no nech to ma za tym uz, no kvoli tomu ho nezobrali, lebo on uz bol prijaty a aj rozhodnutie sme mali, len mal byt zoperovany uz v juni pred 2 rokmi, ale ochorel a povodne nam hovorili, ze bude stacit 1 operacia a tak som si myslela, ze uz nebudu problemy s cikanim v skolke, ale nekonalo sa, tak som chcela, aby vedeli, ze obcas ked si zle sadne, tak sa ocika a aby mu dovolili sa prezliect, ale v nakoniec, ze ved oni maju vela zdravych deti, nemozu na neho dohliadat, ze ved aj tak budem doma (to som este nevedela, ze ci ozaj doma budem), tak mi to velmi zle padlo a som sa bala aj ze ako zvladne skolku aj teraz teraz po roku, ale uz sa naucil a nakoniec aj ucitelky su mile, tak uz teraz chodi aj s hypospadiou

stanulka27
8. nov 2017

Baby tie ktore ste doma dilatovali cez cievky ako hlboko vam to islo.mne to ide asina 1-1,5cm .je to ok,ci isla vam cievka hlbsie . Este nam vysly aj zle vysledky z mocu tak neviem co sa nam pokazilo .

zuzana2607
8. nov 2017

@stanulka27 no nam ked islo tak malicko tak sa nam v mocovej rure urobila zuzenina. Na zaklade toho sme mali v moci E-coli hemoliticku (nejaka bakteria) ale moj mal aj bolesti pri cikani vtedy

stanulka27
8. nov 2017

@zuzana2607 nám to tiež ide len tak malo a viac nas nepusta.ako keby tam bola prekazka.skusala aj nasa suseda -sestricka a nic.len neviem na koľko cm to treba. Na dnes prišli prvé výsledky z mocuocu,s našli na infekciu ,zvýšené leukocyty 1176 a stopy krvy.edte nám robia kultiváciu.ale cikame tenkým prúdom .😂😶 moj sa obcas stazuje ze ho boli pipik

liveka
8. nov 2017

@stanulka27 nám kázal dilatovat ale ja som to nerobila lebo si to malý nedal. Nemôže tam mať tvoj ešte štichy a zato to nejde? A krv z toho ako skúšaš dilatovat? Lebo kým sa to celé zahojilo aj malý cikal teším prúdom.

stanulka27
8. nov 2017

@liveka ani nás si nedá.musime na silu a jevto velky boj.stichy už nevidím,neviem ale aj cika 3x dlhšie ako normálne.tak už neviem.kym prídu výsledky budem na nervy 😔

zuzana2607
8. nov 2017

@stanulka27 s tym by som urcite isla hned k urologovi..nieje to sranda..viem o com hovorim kedze sme si s tym presli. Moj mal na zaciatku tiez cca 1300 leukocyty az nakoniec mu vybehli az na 5000. A to uz s nim bolo dost zle. Pipik ho bolel cim dalej tym viac a ta zuzenina sa nakoniec uplne uzavrela. Nechcem strasit a dufam ze u vas to nebude nic vazne ale rok 2015 bol pre nas velmi kriticky kde sme toho zazili velmi vela a preto som uz opatrna.

stanulka27
8. nov 2017

@zuzana2607 práveže dom dnes volala do BA a že mám počkať na všetky výsledky .keďže cikať cikať.teplota ux nie je.budem mudist zas volat.

zuzana2607
8. nov 2017

@stanulka27 toto presne sme aj mi riesili z BA a oni nam vobec nepomohli. Az nakoniec sme skoncili v Martine ako urgentny pripad. Zelam Vam aby sa malemu polepsilo a hlavne aby ste nemuseli riesit ziadne komplikacie

lenka066
9. nov 2017

@stanulka27 prosim co je to to dilatovanie?to je nieco co sa robi po operacii,ci?dakujem..

stanulka27
9. nov 2017

@lenka066 "roztiahnutie-rozsirenie novej mocovej rury,musíme dávať do pipika cievku (katéter ) keď nám malý slabšie cika,má tensi prúd moc,tak aby sa mu nová močová rúra neuzavrela a nevznikli zradty tak ju "roztahujeme -rozsirujeme " len neviem ako hlboko má ísť katéter 😑

elena123456
9. nov 2017

@stanulka27
@zuzana2607
@liveka
baby a to vsetci po operacii maju dilatovat, alebo od coho to zavisi, normalne, ze tu dostavam zachvat paniky, ked si to predstavim a co si musia ti chlapci nasi vytrpiet
@stanulka27 nech sa vam to polepsi, velmi drzim palce

stanulka27
9. nov 2017

@lenka066 nie každý nemusí.ak bude mať pekný a silný prúd moču tak nemusíš.nedtresuj sa dopredu.

liveka
9. nov 2017

@elena123456 nám kázal dr. ale u nás to bolo nemožné, malý si nedal ani krémom natrieť nie ešte niečo mu doň strkať, sama som sa bála aby som mu neublížila. Od operácie prešlo 10mesiacov a prúd je podľa mňa stále rovnaký. Nieje síce taký hrubý ako pred operáciou ale je silný a žiadny problém pri cikaní.

ankaluk
9. nov 2017

@lenka066
@stanulka27 ahoj ,my sme nediletovali a zatial je v poriadku.Operovany bol v marci 3 operacia sa im konecne podarila.

adrici77
9. nov 2017

Ahojte. My sme boli operovany v februari, a aj my sme nediletovali, cikame silnym prudom.

elena123456
10. nov 2017

dakujem vam velmi pekne dievcata, tym, ktori dilatuju, tak vam zelam, aby ste uz nemuseli a nam ostatnym, aby sme nikdy nemuseli, to je tak, som si myslela, ze ked ho zoperuju, tak bude hotovo a uz su z toho 2 operacie, ktore sa stale len posuvaju a zrazu tu citam o zrastoch a moznosti viacerych operacii, taaaak ved vy najlepsei viete, ze ako sa citim, drzte sa

lenka066
10. nov 2017

@elena123456 presne tak ako pises..aj my sme boli v tom ze jedna menej narocna operacia a hotovo..a nakoniec prva uplne zbytocna a dalsia musi byt znova a este ako to moze dopadnut..no strasne..musime verit,ze vsetko dobre dopadne ci uz nam co cakame alebo tým co uz maju po..drzim palce vsetkým :-*

doma262
11. nov 2017

Ahojte😊 ja by som sa vas chcela popytat nejake organizacne veci, o tyzden ideme na hospitalizaciu. Hlavne asi od tych ktore ste boli na Kramaroch. V pondelok ideme k dr. na predooperacne. Ale hovorila, ze krv mu brat nebude, ze take vysledky nepozaduju. Ani vasim drobcom nebrali krv? A ake vysetrenia robila pediatricka? Aj srdiecko vysetruju? Dakujem👍A este sa chcem opytat isli ste s vysledkami od pediatricky este na anesteziologiu den pred hospitalizaciou? Nech ich tam skontroluju? A este otazka. Co ste si brali do nemocnice? Nemyslim klasiku, ale nieco take vynimocne co ste tam ocenili. Dakujem velmi pekne za odpovede❤️

janocka
11. nov 2017

01. 12. budu operovat syna (ma 6r.) v MT... mam z toho strasny stres po tom, co tu citam.... pls, dajte mi nadej, ze to vyjde na prvykrat. Je tu niekto, komu stacila len 1 operacia a nemali ziadne komplikacie?

liveka
11. nov 2017

@janocka my sme mali stredný stupeň, jedna operácia v januári tento rok, zatiaľ všetko v poriadku.