icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

veronikaszabova
25. jan 2018

@evka3373 hlavne hlavu hore, krpec ta teraz potrebuje silnu.

evka3373
25. jan 2018

@elena123456 ahoj to mi je ľúto držím palce aby všetko dobre dopadlo a co koľko má tvoj malý rokou alebo len mesiace?? A ako to zvlada?? Aký odstup nechali od prvej operácie k druhej áno myslím hypospadia bohužiaľ to máš pravdu ze je to dobre ze sa s tým niečo da robiť pretože bohužiaľ s inými veľa chorobami sa nedá ak sa smiem spýtať vám to ako zistili? Tiež až po narodení? Ďakujem

evka3373
25. jan 2018

@veronikaszabova áno to viem a myslím. Každý deň nato len dúfam ze všetko bude dobre momentálne to niak nás život neovplyvňuje chvála bohu nemáva ani zápaly a ani nič podobné čiže o tom ani nevieme ale trápi ma to co nás čaká. 😐

evka3373
25. jan 2018

@doma262 ahoj ak sa smiem spýtať mate prvú operáciu že sebou? A koľko má malý rokov a prajem skoré uzdravenie.

veronikaszabova
25. jan 2018

@evka3373 my sme napriklad nevedeli, ze je maly hypospadik az do jeho 15tich mesiacov ;) ;) ;)
Narodil sa s vejarovitou nezrastenou predkozkou - kazali nam ist okolo roka na konzultaciu urologovi, kvoli obriezke. A ten na maleho hned "a ty kade curas..." . pozerala som ako puk! Za 15 mesiacov sme si nevsimli, ze ma dierku posunutu - ani v porodnici, pediater, ani my ;) Ma hypo 1.stupna. U nas to je len kozmeticka vada. Vsetko ma funkcne. ;) ani mu nejdeme dat preoperovat dierku.

evka3373
25. jan 2018

@veronikaszabova no to je sila.. My mame dierku na čítanie úplne dole v zhybe a ma aj vajíčka od seba takže si to všimli hneď.

evka3373
25. jan 2018

@evka3373 cikanie*

montek
26. jan 2018

@veronikaszabova
ahoj ,môj syn má 2,5r. Tiež hypospádiu 1.stupeň a operovať sa nebude.Aspoň zatiaĺ nie,tiež povedali že je to skôr kozmetická vlada a že sa to bude sledovať ci v puberte ,keď bude rásť nebude niečo.Povedali ,že možno obriezka ak by to jemu samotnému vadilo,nom on skôr má akoby odhalený koniec žaluďa.Inak velkostne mi príde popis menší,no možno sa mi to len zdá keďže mu nepretrča predkožka cez žaluď ,takže ho má o to kratší.Inak nedávno sme boli na uvoľnení predkožka ,lebo sa mu nedala pretiahnuť a riešila som tú veľkosť sburologom a ten mi povedal,že nevidí dôvod prečo by som sa mala obávať,že velkostne si myslí ,že ho má ok.
Len dúfam,že všetko bude ok a syn nebude mať v budúcnosti ,žiadne problémy a ak aj áno ,tak to spoločne zvládneme a niak ho to nepoznačí. ...

veronikaszabova
26. jan 2018

@montek nas ma 3,5 roka. Caka nas operacia zvacsenia dierky - 3x sme ju prekladali kvoli chorobe.
Ja som sa na prvej konzultacii v BA pytala lekarky, ci by operavala svojho syna, keby mal hypo ako my. Povedala, ze nie. Ze je viacej minusov ako plusov.
Maly sa naucil si chytit sulinku tak, aby sa neocikal. Takze to neriesim.

tecko28
26. jan 2018

@veronikaszabova Ahoj, prosim kde ma tvoj syncek tu dierku? Nas ma tesne pod zaludom, nazory lekarov sa trosku lisili, ale nakoniec nas na operaciu objednali

veronikaszabova
26. jan 2018

@tecko28 ahoj, ako mas zospodu zaluda take akoby srdiecko, tak tam v tom cipe ;) ;)
Snad chapes 🙂

elena123456
26. jan 2018

@evka3373 Maly ma 4 rocky a odstup medzi operaciami he 1rok, pred narodenim SME to nevedeli a vlastne ani po narodeni, ale to SME Mali one starosti a ani doktori namto nevysvetlili, ze to as buds riesit neskor, museli sme riesit dolezitejsie veci, tak as drzte, ani son netusila,ze kolko chlapcov to ma

tecko28
26. jan 2018

@veronikaszabova presne tam, tesne pod zaludom to ma aj moj a nakoniec ze radsej zoperovat, odstranit predkozku, dufam, ze aspon bude stacit 1 operacia

veronikaszabova
26. jan 2018

@tecko28 a kde ho budu operovat?

tecko28
26. jan 2018

@veronikaszabova Na Kramaroch, termin nastupu mame 19.3. , dufam, ze neochorie a bude to mat uz konecne za sebou

evka3373
26. jan 2018

@elena123456 aha tak no ďakujem a kde vás operovali v BA?.. A s kadiaľ ste ak sa smiem spýtať.

lenka066
26. jan 2018

@doma262 stoptusin a solmucol..atb nemame ..

lenka066
26. jan 2018

@elena123456 preto sa pytam lebo ked amw maliost na kramare tam nam pred 3 rokmi povedali ze 4 tyzdne musi byt zdravy.a tu v BB vobec neviem v papieroch to neni ☹ ..atb viem ze 3 tyzdnw..ale take ze atoptosin alebo solmucol potrebujem vediet..

janocka
26. jan 2018

@lenka066 ziadne lieky... ani len kvapky do nosa by sa nemali brat min. 2 tyzdne pred operaciou. My sme takto operaciu posuvali roky! Vzdy, uplne ako naschval ochorel pred operaciou. Cely rok nebol chory, blizila sa operacia a zrazu sopel alebo kasel. A potom cakat na novy termin, potom zas chory 😩

lenka066
26. jan 2018

@veronikaszabova ahoj..no my sme tak pred 2 rokmi odkladali kvoli soplom a kaslu 3x..nakoniec sa to podarilo min.rok vo februari a teraz o 3 tyzdne mame ist znova len este uziva lieky stoptusim a solmucol..tak neviem ci mam uz volat do BB alebo pockat este do stredy ..to budu 2 tyzdne pred nastupom na operaciu..

lenka066
26. jan 2018

@janocka ahoj..takze 2 tyzdne?a v BB??potom mame este do stredy cas lebo termin mame 14.2..ale v stredu tam asi este zavolam a spytam sa.aj ked viem ze op.nam urcite posunu ked poviem ze tento tyzdne bral este lieky...neviem co mam robit ☹

elena123456
26. jan 2018

@evka3373 ano, na kramaroch, sme od ziliny

elena123456
26. jan 2018

@lenka066 my totak mame napisane v pokynoch pred operaciou z anesteziologie, he tam viacero pokynov ohladom ockovania a dalsich veci, ale pre respiracny intent he napisane to co son pisala, pre infekt mocovych first po dolieceni atb 2tyzdne

janocka
26. jan 2018

@lenka066 v BB sme neboli. Ohladom ockovania, choroby, nadchy, boli rovnake instrukcie v BA, MT aj vo Viedni. Preto si nemyslim, ze v BB je to nejake ine.
Radsej si tam zavolaj

evka3373
26. jan 2018

@elena123456 ďakujem tak držím len palce nech šetko už máte za sebou

doma262
27. jan 2018

@lenka066 urcite stoptusin a solmucol nebudu fovolene v lehote pred operaciou, kedze su to lieky na dychaci system a ten je pri narkoze najdolezitejsi. Ked by mal nadchu moze sa s hlienmi zadusit. Nesmie mat napriklad ani afty a podobne, moze sa zaniest infekcia az do pluc. Je to dost prisne. Ale urvite to ma vyznam. Jedine ze berie lieky kvoli nejakej chronickej chorobe liecenej v odbornej amb.

lenka066
27. jan 2018

@doma262..preto som sa pytala lebo neviem aka je ta lehota pred operaciou na tieto lieky co som spominala ci 2,3alebo 4 tyzdne..viem ze kvoli narkoze je dychaci system najdolezitejsi..nebola som si ista tym odstupom casu preto som sa pytala skor ako zavolam do BB..bud.tyzden tam zavolam abi nam dali cim skor novy termin ..dakujem za odpovede 😉

vinkita
13. feb 2018

Ahojte je tu niekto kto bol operovaný v Martine od októbra 2017 lebo už sa neleží na chirurgii ale na detskom oddelení . Synček mal byť operovaný v septembri ale po prijatí na oddelenie nás poslali domov lebo ráno pred operáciou sa mu pustil sopel ideme teraz 27 a chcela by som vedieť ako to tam prebieha😃

janocka
13. feb 2018

@vinkita moj bol operovany 01. 12. 2017 a lezali sme na detskej chirurgii. V sept. mal 6r., boli sme sami dvaja na izbe

tecko28
13. feb 2018

Ahojte, pisala som uz davnejsie, ale skusim znovu 🙂 Je tu niekto kto ide so syncekom na operaciu v druhej polovici marca na Kramare?