icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

tecko28
16. mar 2018

@stanulka27 tak skore zahojenie 🙂 Kolku operaciu ma drobec za sebou? A na kolky den asi z Kramarov pustaju domov? Izbu mame rezervovanu na 14 dni, viem, ze je to individualne, len tak pre hrubu predstavu.

stanulka27
16. mar 2018

@tecko28 po prvej nas pustili po 7dni domov s katetrom a o tyzden sme sli zas do ba.takze kateter tam byva 12/14 dni.mame jednu velku a kedze sa mu nova mocova rura uzatvarala a ostaval moc v moc.mechuri tak mu robili endoskopiu a tyzden mal zas kateter.okrem toho sme mali aj ine problemy jesen /zima.dufamzeuz teraz bude vsetko ok.

filacik
23. mar 2018

Ahojte maminky. Tak pridám aj ja našu skúsenosť. O hypospadii som v živote nepočula, až kým sa mi s nou nenarodil synček. Žijeme vo Francúzsku a tu sme ho dávali aj operovať. Je to trosku odlišné od sk. Nemusel byť odplienkovany, čo som osobne bola rada. Ma 2 roky. Bol operovany 20.februara. Hypospadie 2.stupna. Všetko mu robili v jednom zákroku. Po operácii nemusel byť priviazaný. Bála som sa ako to vydrží ležať niekoľko dní. Je veľmi aktívny. Ale bolesť ho nepustila. Tak ako iné mamičky aj my sme využívali tablet a TV. Po 8 dňoch nám vybrali Kateter a čakali kým sa vypiška aspoň 3 krát. Hneď v ten deň sme šli aj domov. Mame prísť na kontrolu o mesiac. Ja verím ze všetko je ok. Aj keď ešte stále sem tam vraví ze ho to bolí. Neviem ci je to normálne. Prajem vám všetkým veľa síl. Ešte na záver, detičky to naozaj zvládajú lepšie ako my.

elena123456
23. mar 2018

@filacik tak nech sa mu to zahoji, z toho co som citala, tak to vlastne ani v tom francuzsku odlisne nebolo 🙂, moj ma tazsi stupen, ale tei lahsie aj tu operuju vacsinou na 1x, moj bol priviazany hlavne nazaciatku, ale nemusel byt v podstate vobec, ale hlavne v noci som sa bala, aby sa neotocil na brusko, lebo tak rad spava, takze ja sama som sa rozhodla priviazat ho, ak niekto zvladne ustriehnut, tak dieta nemusi byt priviazane ani chvilku 🙂, moj tiez nebol este odplienkovany a aj doktori mi povedali, ze to nevadi, je to lepsie len kvoli hygienie potom ked sme prisli domov, ale teda aj tak sme to nejako zvladli a za nas stacilo cikat 2x, ale to je skoro to iste a asi vsade na svete, to teda tie deti znasaju lepsie ako mamicky 🙂), s tou bolestou je to normalne, trva to, kym sa to zahoji, stipe ich to potom pri cikani

zufala123456
Autor odpoveď zmazal
tecko28
27. mar 2018

@zufala123456 áno, inak ak sa pýtaš na súvis s hypospadiou, tá vzniká v 2 trimestri a listová zrejme nepomôže.Citala som niekde že ide skôr o be etiku alebo aj hladiny hormónov v tehu

zufala123456
Autor odpoveď zmazal
kety123
4. apr 2018

ahoj ja som braha v tehu duphaston nana udržanie a hypospadia je pisana vo vedľajších účinkoch 😕

tecko28
4. apr 2018

@kety123 moze byt, kedze uphaston su hormony. Ja som nebrala okrem vitaminov nic a stalo sa

janocka
4. apr 2018

@kety123 pri 1. som nebrala nic - ma hypospadiu. Pri 2. som v 14. tyzdni strasne krvacala, prijimali ma do něocnice so zacinajucim potratom, nasadili Duphaston a neviem co este. Nepotratila som a syn nema hypospdiu

elena123456
4. apr 2018

Ja som ho brala tiez😥

elena123456
4. apr 2018

Ja som ho brala tiez😥

doma262
10. apr 2018

Pekný deň, mamičky spolubojovnicky☺️ mam otázku na tie co mali ich chalani hypospadiu 3 stupňa alebo takú, že močová rúra neskončila na zaludi. Synček pôjde v novembri na druhu operáciu - prvá bola vyrovnanie a upravenie predkožky, a povedali mi, že mocovu rúru mu ukončia tesne pod zaludom, že na zaludi je iné tkanivo a tam sa to horšie hojí. Tak teraz otázka, kde vašim deťom ukončili mocovu rúru? Ak na zaludi ako sa to hojí?ak pod zaludom, pôjdete ešte neskôr na operáciu aby bola na zaludi? Dakujem☺️

filacik
10. apr 2018

@doma262 tak môj syn mal tu dierocku v strede zo spodu. Mal pipik aj zahnutý. Všetko mu robili v jednom zákroku. Mocovu trubicu, aj narovnavanie. Dierku mu spravili na zaludi. Chvalabohu nám sa to pekne zahojilo. Neboli žiadne komplikácie. Prajem všetko dobré

doma262
10. apr 2018

@filacik myslíte tesne pod zaludom mal povodnu dierku? Ci v strede pipika? A ďakujem za odpoveď 👍☺️

vinkita
15. apr 2018

@doma262 no tak to nechápem prečo mu to urobia pod žaluďom to sa mi nezdá 🤔môj mal dierku v strede pipika a urobili mu to na prvý krát a ukončenie má normálne ako každý hojí sa to možno dlhšie ale nech to má za sebou ako ešte raz absolvovať operáciu ja by som to ešte skúsila konzultovať niekde inde

tecko28
15. apr 2018

Babule, oni az ked je chlapcek na operacnom stole a ked to otvoria vedia presne ci to dokazu urobit naraz, alebo urobia len nieco. Moj mal pipik rovny, vyusetnie tesne pod zaludom zospodu a zmnozenu predkozku. Pred operaciou mi nevedeli povedat co presne urobia, bavili sme s tiez aj o tom, ze tych operacii bude mozno treba viac a urobili vsetko naraz. Necely mesiac po operacii uz ma zvonku vsetko vyhojene, uz natierame len tym kremikom na jazvy a zatil je vsetko ok

elena123456
15. apr 2018

@doma262 moj ma treti stupen, na prvej dobe narovnavali a transplantovali predkozku na spodnu stranu pipika a v druhej dobe mu z tej koze zosili mocovu ruru, vyvod mu urobili hore na zaludi

vinkita
15. apr 2018

@tecko28 aký krém na jazvy natierate? Nám doktor povedal že len kalciovu masť máme dávať

tecko28
15. apr 2018

@vinkita za mnou prisiel dr (ten co ho operoval) a dal mi ho .Je to Silkyderm (silikonovy gel) na jazvy po operaciach. Podpisovala som mu to ako vydaj zdravotnej pomocky. Este 2 tyzdne po operacii som natierala Framykoinom a potom mi kazali toto

doma262
15. apr 2018

Aj môj má tretí stupeň a prvú operku ma za sebou, teraz sa pôjde robiť močová rúra. No ďakujem vám za odpovede👍💓 hovorila mi to nejaká mladá doktorka, tak snáď sa ešte nevyznala 😁a ideme v júni na kontrolu a potom už na jeseň na operáciu tak aby som sa dohodla, ved mne sa tiež nepáči ten nápad pod zaludom a určite to tak nechcem riešiť, len som chcela vedieť, či to náhodou nie je bežné. Ale nie je. 😧

filacik
18. apr 2018

@doma262 v strede pipika

12katka21
20. apr 2018

Nas caka operacia tento utorok v presove.

doma262
21. apr 2018

@12katka21 tak nech dobre dopadne 👍a hlavne vy zvládnete pobyt v nemocnici. Chalani to zvládajú ľavou zadnou💓☺️

12katka21
21. apr 2018

@doma262 to dufam. Lebo ja uz stresujem vo velkom.

tecko28
21. apr 2018

zienky mam otazku, maly mesic po operacii, ked zacina cikat ide prud mocu do strany, stredny prud ok a ked konci cikanie tak zasa to boci. Mam stresovat a letiet ho ukazat doktorom? A chlapci ktorych bolo treba dilatovat, mali problem s cikanim, alebo len tenky prud? Lebo aj ten prud mocu sa mi zda obcas tenky. Dakujem za rady a postrehy. Nech viem co je este v norme a co treba riesit. Mozno ho len velmi pozorujem 🙂

stanulka27
21. apr 2018

@tecko28 po mesiaci sme mali aj my bocny prud mocu,aj sa nam stensoval a cikal 3-4x dlhsie ako pred operaciou.nam sa aj napriek tomu ze sme sa parkrat snazili nasilu ho dilatovat tak sa mu vytvoril zrast a viac ako 60 % mocu mu ostavalo v mechuri.z toho sme mali opakujuce zapaly a infekcie .boli sme na uroflovmetrii a hned nas aj objednali na rozsirenie a vlozenie katetra,ktory sme mali zas tyzden.mali sme aj pocit ze cika z dvoch miest ale to nam povedali ze ma ok.teraz po mesiaci mame kontrolu ale mam pocit ze sme na tom istom.dilatovat sa neda.infekcie zatial nema nastastie.

vinkita
23. apr 2018

No môj malý má hlavne ráno tenučký prúd a cika dlho ale rovno,cez deň je už silnejší 7.5 máme kontrolu tak som tiež zvedavá

anna6
25. apr 2018

Ahojte žienky, idem sa spýtať, dnes sme sa vrátili po 14 dňoch z nemocnice, kedy bola operovana druha faza, teda posledna, 3 stupna hypospadie. A teraz, na obed sa vycikal 1x, prišli sme domov, je 21 00 a ešte stále necikal. Mám ho nechať tak, že to na neho príde, alebo nútiť, ake ste vy mali dni po operacii. dakujem za skusenosti.

zuzana2607
25. apr 2018

@anna6 Ja by som sa ho snazila presvedcit aby sa isiel vycikat. Je to dost dlha doba co necikal. Ale zalezi aj od toho kolko vypil.