Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
@lagunasa potrebujes svoje a maleho osobne veci, hernicka je super vybavena, ale uzije si ju zrejme len prvy den, lebo ostatne stravi v posteli. Po operacii bude mat vyvod s pipika a bude lezat, samozrejme aj utlmuju a vela davaju od bolesti. Odporucam zobrt notebook, tablet, alebo cokolvek kde sa daju pozerat rozpravky, je tam wifi, pripadne farbicky omalovanky-cokolvek co rad robi a dokaze robit posediacky v posteli. Idete na nadstandart, lebo klasicku izbu? my sme mali nadstandart a jedalen je vlastne oproti, sestricky mu stravu niekedy nosili, inokedy som isla ja po to, ale papal v posteli
@lagunasa Ahoj,my sme síce boli v BB,ale veľký rozdiel to asi nebude...mne pár dní po operácii dovolili voziť syna na detskom invalidnom vozíčku do herničky(bol len prikrytý uterákom kvôli vývodu),tam sme sa pohrali chvíľu,rozptýlil sa a šli zas do postele,a na oddelení mali aj akoby školu/škôlku a tom som ho mohla na chvíľu nechať na vozíčku s "učiteľkou"a on sa s ňou hral a ja som mala pár minút na psychohygienu... Veľmi mu tieto výlety pomáhali psychicky,inak sme boli celý čas izolovaný až na konci celej chodby,bolo to na mozog..
Čo sa týka stolice,môj syn tam dostal totálny blok z kakania po ležiačky,bolelo ho bruško,z toho potom pipík,no kakať nevedel,bolo to veľmi náročné,a o neochote sestričiek pomôcť v tomto,o tom ani nehovorím.Doporučujem vziať veľa ovocia,príp.kompót,nám dávali len banán🤔
Držím palce...
@popoluska305 To sme mali tiez take iste problemy.... a tie sestricky v bb to je hroza
@popoluska305 syn zbožňuje banán a z jablka má vždy na druhý deň hnačku. Tak ak bude treba takú riedku stolicu tak nabalil jablka. Preto sa pýtam, aby som vedela.
@tecko28 pôjdeme na obyčajnú izbu. Notebook beriem, syn je závislák na rozprávky. S wifi si potešila. A ako to je s jeho hygienou? Treba ho chodiť nejak sprchovať?
@ivivivi Ach,mne ani čípok pre syna nechceli dávať a až keď som synove problémy spomenula na vizite pred primárom,nasadil nám Lactulosu,ale vôbec nepomohla...Veru,z toho prístupu niektorých sestier sa spamätávam doteraz...
@ivivivi Čípok som našťastie mala z domu,tak sa mu raz vďaka nemu podarilo vyprázdniť...
@lagunasa ides do BA?
@lagunasa ahoj, ako baby pisali,deti po operacii uz len lezia na posteli na chrbte, vobec 10-14 dni sa z nej ani nepohnu, ani sprchovanie ani nic ine, jedia v polosede priamo v posteli, sestricky boli mile, davaju aj tabletky na spanie, ak bude potrebovat, na obyc. izbe su 2 alebo 3 deti, takze by bolo fajn, ak by ti v noci pospinkal a aj ty si oddychla, lebo je celkom narocne ich cez den zabavit, ked sa ani pohnut nemozu, hracky si mozu poziciavat z herne aj na izbu, najlepsi pomocnik je tablet a rozpravky, moj mava z antibiotik co im tam davaju skor hnacky, takze som si brala probiotika a to by som poradila aj tebe, aby nemal take problemy so stolicou, cipok ti daju myslim kazde 3 dni, ak nebude mat stolicu, ak by si si chcela precitat viac, tak po prvej operacii som pisala, ze co som si brala, je to tu v takych 2 dlhych prispevkoch na str 48, to sme boli na nadstandarde, na 2 operacii sme boli na obyc, izbe, tak tam bol rozdiel, ze sme boli 3 deti a 3 mamicky (v noci na rozkladacich lozkach) na izbe a veci sme mali na izbe mamiciek , kde sme mali aj postel niektore, ale nespali sme tam
@popoluska305 super. je to tazke. Aj si pribalim lekarnicku👍
@veronikaszabova áno, do BA.
@elena123456 to býva čipom s laktobacilmi? Ja poznám len kvapky. Ďakujem za info. Skúsim sa popýtať v lekárni na tie cipkove laktobacili. A nebude lepšie dávať deťom papať nieco z čoho sa ľahšie vykakaju? Syna dosť preháňa keď spala veľa jablka. Alebo môžem si priniesť nejaké jedlo z domu? Lievance, vianočku...?
Z tých liekov na spanie mám troška strach ... Tak malým deťom....
A to fakt sa syn nebude umývať 2 týždne?
Ináč, štandardné sa býva v nemocnici 5 dní? 20.2. máme ráno prísť, operovať budú asi až 21.2. ,čiže až 25.2. pôjdeme domov? Ako je to s návštevami?
@lagunasa daj potom info, ako to dopadlo. My ideme 4.3.... zatial sme zdravy, tak snad uz to bude Ok.
@lagunasa inak maly si da v pohode chytnut sulinku? Lebo nas maly vobec. Sam si ju umyva, utiera. Strasne sa bojim, ze si ju nebude chciet dat pozriet. Ze ho budeme musiet nasilim drzat a ze to situacii moc nepomoze.
@lagunasa a ktomu trvaniu hospitalizacie - nam povedali, ze cca 4-5 dni. Len nasmu budu len zvacsovat dierku. Nebudu mu robit nic s mocovou rurou - iba ak by na nieco prisli behom operacie
@veronikaszabova nás si nechá pipíka chytiť v pohode, ale umyva si ho sám. Tiež sa spolieham, že do 5dni tam budeme. Ja som ho odhlásila zo škôlky aby tam niečo nenachytal. O týždeň už ideme do BA. Strašne sa bojím.
@elena123456 ďakujem. Prečítala som si. Trocha som sa vydesila tým privezovanim. Syn tiež rád spí na bruchu a je veľmi hyperaktivny. Hodinu mu trvá kým zaspi a pri Tom sa strašne vrtí. Bojím sa, že bez liekov na spanie to nepôjde ale moc sa mi to nepáči. Všetko to bude strašne na jeho organizmus.
@veronikaszabova synovi tiež budú len zväčšovať dierku.
@lagunasa tak tiez by ste nemali byt dlho. Nas ide zajtra a piatok do skolky. Potom ho nechame 2t doma.
A k tomu privezovaniu - ja som hned v BA povedala, ze s tym nesuhlasim. Ze privezuju iba tazke pripady, ked sa im preraba cela mocova rura a ked deti nespolupracuju.
Kocky a este mam jednu otazku na tie, co uz maju po operacii. Ako to funguje, ked idu uspat pred operaciou? Mozte byt s dietatom az pokial ho neuspia??
@veronikaszabova nikto nikoho v nemocnici nenuti dieta privazovat, aj ked tesne po operacii je priviazane. Ked to budes v reale prezivat pochopis, ze je to pre dieta lepsie. Ale netreb si pod tym predstavit, ze sa chuda pohnut nemoze. Ja som laleho viazala takmer do konca-hlavne na noc. Cez den mal rucicky volne a uviazanu len jednu nozku, kedze som bola s nim a vedela som si ho ustrazit, na noc som mu viazala 1 rucku/1nozku do kriza- ide o to, aby sa mu nozicky nespojili a neposkodil si ranu, neublizil si tam, nechytal si ranu. Aj to mohol s tymi koncatinami normalne hybat, zoadne natesno nepohodlne, vobec mu to nevadilo.
@lagunasa vizita je kazde rano samozrejme, odokryjes pozru to, velmi to ani nechytaju, nie je preco a idu dalej, hygiena -poumyvas si ho nejakou zinkou, malym uteracikom. Ja som si doniesla take frote, napustila som si teplu vodu, dala trosku gelu na umyvanie co som doma pouzivala aj pri kupani. Spodny diel pyzamka dieta nema, takze som vyzliekla vrch, poumyvala som si ho , vyutierala, obliekla ciste a hotovo. Ak to spava na brusku, bude lepsie ked ho budes viazat, aby sa nemohol na brusko otocit a neublizil si v tej rane. A inak bude vela spat aj sam, lebo ich utlmuju, koli erekcii dostavaju chlapci aj diazepan, takze bude kludny. Neboj, zvladnete to. My sme rok po, tiez som tu takto pred rokom trochu stresovala, ale fakt maximalna pohoda
@tecko28 a ked ho sli uspat, mohla si byt pri nom?
@veronikaszabova mohla som ist s nim na cakaciu izbu, kde mu dali pred operaciou taky ten oblbovak,- mimochodom moj bol po nom ako odtrhnuty z retaze, uz nesmel vstat z postele a teda mala som co robit ho tam udrzat. Potom si po neho prisiel sanitar, ktory ho bral na operacku, tam som s nim uz nesmela ist. Vzal ho na ruky, maly kedze mal tu naladovku vobec neprotestoval a isli. To bol blby pocit lucit sa s dietatom, aj som si poplakala, lebo samozrejme som sa velmi bala, stava sa vselico. Za to, ze ides s diettom na predoperacnu cakaciu izbu sa plati, mna sa pytali den vopred ci chcem a isla som si to dolu do pokladne zaplatit, takze ak sa neopytaju a chces ist, tak im to pripomen. Inak ja som sa potom este potom vratilapred operacky, lebo mi volali na oddelenie, ze mi operater zabulol dat podpisat suhlas s operaciou a bez toho nemohli zacat. Tak este vybehla anesteziologicka s tymi papiermi , pytala som sa na maleho, hovorila, ze akurat ho uspala, vsetko v pohode. Brali ho prveho z Urologie v ten den, rano o 7:15 sme uz isli dolu, povedali, ze okolo 12-13 mi ho asi privezu naspat , tak som sedela nervozna na izbe a presne 11:20 mi sestricka uz klopala a doviezla ho, tak to bolo rychlejsie ako som dufala, urobili vsetko naraz a nastastie mame uz skoro rok pokoj, uz len na kontroly chodime
@tecko28 dakujem moc. Ukludnila si ma. Maly je taky cecon, tak sa bojim, aby nevystrajal, ked tam nebudem.
@lagunasa ahoj, ja som nepisala o cipkoch, ze su probioticke 🙂, ja som mojmu davala tabletky a rozpustala som mu take probioticke prasky, moj mal hnacku od antibiotik taku, ze kakal aj 12x denne, takze to neviem ako by som zvladala iba stravou, ale ty si samozrejme mozes zobrat aj svoje jedlo a upravite to tak a mozno tvoj maly nebude mat ziadne problemy, ale ja som z daleka a radsej som mu davala cerstve jedlo tam od nich a cosi prikupila v obchode, z jedla si akurat zober piskoty a tycinky na prvy den po operacii, lebo to mu nedaju stravu, lieky ak nechces, tak mu nebudu davat ziadne naviac az na antibiotika a diazepan, ktore su nevyhnutne po takomto type operacie
privezovanie aj mna desilo, ale zase ho vobec nemusis priviazat, ak ho zvladnes ustriehnut, tak nie je problem, aby bolo jasno, ja som ho chcela priviazat a to hlavne v noci, lebo moj tiez len na brusku spinka a v noci by sa chcel v spanku pretocit a mohol by si to sitie poskodit
kazde rano si ho mas poumyvat- cele telo, zubky umyt, ale na posteli, nemozes ho nikam zobrat okupat alebo osprchovat
my sa tam bohuzial neuvidime, lebo moj ochorel, takze sme operaciu prekladali, drzte sa

Baby, dáte mi rady na čo sa pripraviť v nemocnici? Čo si zobrať? Je tam nejaká hernicka? Je vybavená aj pre 4 ročne deti, dá sa tak prehrať alebo mám zobrať hračky? Zíde sa mi nejaká podložka na zem, aby sa mohol hrať na izbe? Ako zvyknú deti po operácii spávať? Sú viac unavené? Dávajú im nejaké utlmováky? Náš je za normálnych okolností ako naspídovaný. Ako sa stavajú k deťom, čo zaspávajú neskoro? Chodí sa jesť do spoločnej jedálne? Ako je to s pohyblivosti deti po operácii? Čo môžu jesť? Potrebujú mať riedkejšiu stolicu?