Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
@marimimi ahoj... prvu operaciu mal moj syn v KE dr.kurcinova tam len semenniky dalsie dve hypospadia a jednu mensiu po hypospadii dilataciu v PO... tretiu mame naplanovanu na januar... reop. hypospadia...
@zuzana2607 ahoj aj sa vám podarilo vyriešiť to Rakúsko. Držím palce aby to už konečne vyšlo a bola posledná operácia.
@stanulka27 ahoj stále sa nám nikto neozval. Akurát dnes som písala doktorovi že čo sa deje. Keďže povedal že sa ozve do mesiaca a už sú to viac ako dva mesiace.
@xdomox Davidko bol operovaný keď mal 2 roky a 3 mesiace, deň pred operáciou nás prijali.Po pravde celý sme ho obaja preplakali on ze tam nechcel byt a ja z obav ze ci robime dobre ci vsetko dobra dopadne..no strasny stres...vecer uz nemohol jesť, urobili mu klistir ale da sa to v pohode ..ráno okolo deviatej sme sli dole na operacku bola som s ním kym sa dalo..potom mi ho vzali mlade sestričky ktore mu dali oblbovacku a oni ho aj povyzliekali..na sale bol cca 2-2,5 hodiny..ja som cakala pred prebudzackou..potom ma k nemu pustili..Pipika mal zabaleneho a aj v takej bandazi ci co a v strede mu trcala taka priesvitna hadicka s pod pupka mu urobili vyvod na moc..takze pri zotavovani moc ide do sacka az posledny den ho pani dr.odpoji kym sa sam nevycika..To vam vsetko vysvetlia postupne ..My sme lezali na urologii pri dospelých..boli sme na izbe samy 12 dni sme tam boli..
A este nam urobila pani doktorka aj obriezku lebo on mal tu predkozku taku vajarovitu..vsetko urobila pri operacii..
Vsetko sa vyhojilo..na kontrolach nam pozeraju ci nahodou sa dierka nezuzuje..ale nas vela pije takze aj vela cika..
Teraz sme rok po a naucil sa cikat pekne po stojacky..akurat ze ma jazvy ale aj to sa podla mna casom strati..
A dalsia kontrola nas caka vo feb.
Neviem co by si este chcela vedieť ked tak daj este otazky..
A inac deti to zvladaju urcite lepsie ako rodicia..
Ako jasne prve dva tri dni bol uboleny ake potom behel po chodbe aj so sackom na moc na krku ☺
A ja som tam mala aj kocik aby ked sme chodili.na prevez ku dr.aby som ho nemusela nosit na rukach..
@ewka882 no ja som uz blva z toho vsetkeho,boli sme tam u dr. Teraz v utorok...prvy krat,hned mu stiahla predkozku,lebo ju mal zrastenu,ten krical od bolesti...bez umrtvenia...dalej povedala,zema hypospadiu a musi ist na operaciu...na jednodnovu chirurgiu...lenze my sme boli v poliklinike Terasa u nej v jej ambulancii...vy ste kde prvy krat boli?ze ma tiez vejarovitu predkozku nepeknu tak mu ju musi obrezat a tiez ze dierku na cikanie ma uplbe dole krivo a celmi malicku...,ja nechapem to preco nas objednala na jednodnovu a okolo obeda ideme domov...a to ze sme z popradu tolko km ist rano uz nam pred 5 treba ist ns pol 8 tam mane nalacno byt....a potom cesta domov a co doma budem robit...ked by sa nieco dialo...aku ste presne malu napisanu diagnozu
@xdomox ahoj, to kto vam povedal, ze jednodnovka?? 😳😳 to urcite nie.
My ideme teraz na konci mesiaca len na zvacsenie mocovej trubice do BA - v pondelok mame prijem a hned aj operaciu, najskor pojdeme domov v stredu (ak vsetko pojde ako ma)
@veronikaszabova dr.kurcinova v ke...
@xdomox fuuuha, urcite by som nesuhlasila s jednodnovkou. Nikdy nevies, co sa moze stat.
@veronikaszabova neviem co robit
@xdomox a dobre ste sa s doktorkou rozumeli?
Inak, co mu budu teraz robit?
Aky stupen ma
@xdomox a to co presne vam na tej jednodňovej budu robiť?? My sme neboli na nicom takom..tiez sme chodili k nej raz do nemocnice raz na polikliniku kde je pohotovosť..
Tiez mu stahovala tu predkosku a sa mu to stale zlepilo robila mu to az tri krat kym ho zoperovala...aj pred operaciou to mal zkepene nie az tak ako prvy raz ake mal
@veronikaszabova prvy stupen ma...urobia mu predkozku,lebo ju ma vejarovitu,ovysnutu, cize ju odrezu,a nema v strede dierocku tak ju musia nadrezat a posunut do stredu...a zasit predoslu
@xdomox ak mu budu rekonstruovat mocovu trubicu hore na zalud, 100% to nebude jednodnovka. To budete aj viac ako tyzden v nemocnici
@veronikaszabova ja neviem ci aj trubicu dnu ale vysvetlila dierku...ze musi posunut...no ja som cakala nejaky ultrazvuk ze urobi,ze uvidi fo vnutra
@xdomox sak ale logicky - ked budu posuvat dierku, musia rekonstruovat aj mocovu ruru.
@veronikaszabova no chapem...logicky...je to tak...ja nechapem ten ich postup...
@xdomox po operacii musite byt v nemocnici, denne sa kontroluje, ci je vsetko OK, plus sa detom podavaju lieky, antibiotika...
Podla mna ste sa nerozumeli, lebo hypospadia sa neriesi na jednodnovej chirurgii.
@veronikaszabova neviem ako nerozumeli,ked jasne povedala ...je to na jednodnovu chirurgiu...tu v tejto budove mame operacku...pridte rano na pol 8,nalacno s predoperscnymi vysetreniami...okolo obeda budete prepusteny 30 eur poplatok za nadstandard...neviem aky...ze budem ja vedla v izbe cskat ho kym sa prebudi
@xdomox na tvojom mieste, by som jej este raz zavolala a uistila sa.
Nas krpec ide teraz na jednu z najlahsich operacii, co sa tyka hypospadie ( zvacsenie dierky) a budeme v nemocnici minimalne 3 dni.

@ewka882 aj ja by som si prosila nejake info. Hlavne v akom stave to mal. Dakujem