icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

bubu25
22. mar 2021

@sisda
@lady730 dakujem dievcata za odpoved. Ved uvidime, co nas caka. Nasmu mali dierku rozsirovat operacne ako prvy krok, ale kedze dilatovanie pomaha mocovu dierku zvacsovat, tak nastastie usetrime jednu operaciu, ale teda to musime riesit takto. Zatial kazdy den dilatujem, vraj ak to bude fajn po 3 mesiacoch, mozno budem musiet postupne menej casto dilatovat, ale teda minimalne do tej operacie to musime vydrzat. Drzim palce vasim chlapcom, nech su cim skor fit a mozu si bezstarostne uzivat detstvo bez opakovanych navstev urologickej ambulancie 🤗

lady730
22. mar 2021

@bubu25 aj my držíme palce nech to všetko dobre dopadne a nech sa už nemusíte toľko trápiť 🙂
Hlavne je zdravie

domiiini
22. mar 2021

Mam este otázku, koľko týždňov do operácie nemôže mat maly v sebe antibiotiká ? Totiž má nádchu a zatiaľ len cajik dávam a sprej do nosa

ijuska1982
23. mar 2021

@domiiini mam taky pocit ze 2 alebo 3 tyzdne. Ale s nadchou, zapalenym hrdlom alebo aftami uz vobec. Musi mat ciste dutiny aby sa im tam nedusil

lady730
23. mar 2021

@domiiini tri týždne, tak povedali nám.

domiiini
23. mar 2021

@lady730
@ijuska1982 operáciu mame 15.4.

lady730
23. mar 2021

@domiiini riešila by som to bez ATB ak je to možné. Čaj uvoľňujúce dutiny, vitamíny, sinupret. Na operáciu musí byť zdravý 100 %
Prípadne keď to bude trvať dlho treba tam zavolať a opýtať sa. Každý anestéziológ to inak berie. Môj bol pred druhou nečakanou operáciou chory ale v deň operácie nemal žiadne sopliky. Lekárka vravela že keď je v poriadku tak môže ísť.

domiiini
23. mar 2021

@lady730 no práveže aj ja to chcem riešiť bez antibiotík, zatiaľ spolupracuje a chce čajík piť, sprej do nosa a kúpim nejaký ten sirup, verím že to do konca týždňa porazime a bude dobre 😊

lady730
23. mar 2021

@domiiini kúpte sinupret určite, ten uvoľňuje sopliky. Nám pomáha sirup alebo čaj z nadchovnika ale neviem či máte také niečo doma. Ja si ho sama pestujem. Keď nie tak isto sprej a ten sinupret.
Držím vám palce nech sa vylieči a aby ste nemuseli odkladať operáciu 🙂

domiiini
23. mar 2021

@lady730 ďakujem krásne 🙏🏼❤️ Verím tomu že to nebudeme odkladať a pojdeme presne podľa termínu

domiiini
24. apr 2021

Zienky prosím vás po operácii sa vašim drobcom nepokazil spánok ?? Sme týždeň po a maly už 4noc nespi ani cez deň ani v noci.. cez deň sa mi ho podarilo tak uspať s revom na hodinku aj to 1x .. v noci spi tak 5h prerušovane ..ostatný čas v ničí pre reve.. bud ho to boli alebo zo sna kričí alebo pýta aj 5x piť alebo len proste plače .. ja už nevladzem .. spím 4h prerušovane .. drobec bol nespavec aj predtým sle zobudil sa max 3x a spal ďalej .. napil sa a spal .. teraz každých 5 minút je hore .. 🥺😭

elena123456
29. apr 2021

Ahojte, nepotreboval by niekto nahodou detske katetre vel. 8? Posielali nam ich privela a syn už potrebuje vačšie. Chceli sme ich odniesť naspät do nemocnice, ale kvoli pandemii sme dlho neboli. Pošlem za poštovne, pripadne, ak je niekto na tom finančne zle, ale pomohli by mu, tak to poštovne zaplatim.

fifko26
11. máj 2021

Ahojte, v piatok nas caka tiez operacia hypospadie.. Ak mozem, mam otazky, viem ze sa to tu riesilo, ale nechce sa mi prechadzat vsetko, je tu toho vela, najlepsie ked napisu mmicky co nedavno absolvovali zákrok. Dakujem moc❤️... Kolko trva liecba? Maly pojde s nejakou hadickou domou? Ako kakaju? Co im dávajú papat?tlmia im boleti liekmi? Davaju niečo aby nemal erekciu (diazepan minimum, mi pisala známa ze v inej nemicnici davaju, aby sa im nepotrhali stehy) ideme na KRAMARE. ak sa vam bude chcieť este raz niektorej popisovat, budem velmi vďačná ❤️

ijuska1982
11. máj 2021

@fifko26 ja len v skratke. Aky stupen mate hypospadie. My sme mali ten tazky, ze ma mocovu ruru pri vajkach. Boli sme tam teraz v marci. Maly mal 13 mesiacov ked mu robili zatial prvu dobu.v druhej dobe bude rekonstrukcia mocovej rury. Teraz mu narovnavali pipika, potom mu ho obviazali a vyrovnali.vypadalo to ako keby mu stal. Tym ze bol.malicky tak bol cely cas priputany ruky nohy. Pti 1.dobe si mohol aj sadnut. Davali mu do striekacky diazepan 3x denne a antibiotika tusim 1x denne. On bolesti podla mna nemal, asi 3x som si bola vypytat nurofen od bolesti ked nemohol zaspat. strasne bol statocny. A to sa personal bal ako im tam bude vyvadzat ked hude sputany.Nemali s nami ziadnu robotu. Obvaz mu dali dolu na 7 den po operacii. Mala som mu to natierat framykoinovoumastou alebo inym kremom. Odchadzali sme odtial na rukach,nakolko sa nedokazal ani na nohach udrzat.az po vyse tyzdni sa dal s chodzou dokopy.
Vyvod mal iba na cikanie,kakal normalne. Tym ze bol cely cas od pasa dole holy, tak som mu podkladala plienocku ak by akurat tisol. Na 2.dobu ze o rok. Ale chodime na kontroly tak som zvedava co nam povedia. Zatial len ze mam sledovat cikanie. Ale to sa mi odsledovat neda ked ma plienku a bez nej vtedy necika.

fifko26
11. máj 2021

@ijuska1982 ďakujem moc za odpoved, maly ma dierku od zaluda asi 1 cm a tak isto od vajíčok, cize v strede, pipik ma v erekcii rovny, plachtu na vrchu pipika, zo spodu ziadnu kožu, jaa neviem aky to ma stupeň, len povedali operacia 2-2,5h...

radka1007
11. máj 2021

@fifko26 ahoj, my sme boli na operacii hypospadie 2. stupna na konci februara tiez na Kramaroch. Syn mal vtedy 2 roky a 8 mesiacov. Ten 2 stupen sme mali zadefinovany ako penilna hypospadia. Operacia aj s uspavanim trvala okolo 2,5 hodiny. Po operacii mal 10 dni vyvod, lezal na posteli cely cas. Lieky davali po cely cas, aj cipky na kakanie. Po tom, co mu dali vyvod prec, mu trvalo asi hodinu, kym zacal normalne chodit. Dalsie dva mesiace sa nemohol kupat, iba sprchovat a tiez vozit na odrazadle/bicykli. Este stale robime 2 x denne dilataciu, aby močová rúra nezarastla. Drzim paste, nech to mate rychlo za sebou.

fifko26
11. máj 2021

@domi
@domiiini zdravím, čítam, študujem, je tu toho vela, no nedalo mi neodpísat, ked som videla vas termín operacie, my nastupujeme 13. a 14. 5.operacia, cize nastupujete neajko hned po nas na nadstandart 🙃ideme s 2.stupňom hypospadie

fifko26
12. máj 2021

@radka1007 dakujem za odpoveď, tak nesli ste s kadickou domov? Nas maly ma za mesiac 3r..no mam najväčšie z toho, ze si zacne hadicky trhať, je strasne fajnový, vsetko mu vadí 😔

fifko26
12. máj 2021

@radka1007 Dg. Hypospadia urethrae penilis🤷‍♀️

fifko26
12. máj 2021

@radka1007 a vyvod mal z pipika ci bruška?

domiiini
12. máj 2021

@fifko26 no my sme nakoniec operáciu majú 15.4. 😊

fifko26
12. máj 2021

@domiiini jeej tak super, mate to za sebou😊ako to maly zvladal? Kolko ma rôčkov?

radka1007
13. máj 2021

@fifko26 s kadickou domov nie. Ten vyvod mu dali dole pred odchodom domov. Musel sa tam vycikat, ze aky ma prud mocu. Moj syn je tiez velmi precitlively a prezil to celkom dobre. Najhorsi bol ten sok po prebudeni po operacii pre neho. Nebojte sa, urcite to zvladnete. Drzim paste.

radka1007
13. máj 2021

@fifko26 vyvod z pipika. To bolo trochu problematicke, lebo sa mu to upchavalo a tym padom cikal vedla a ho to tahalo, alebo sa mu to vytrhlo a potom mu to tam museli davat naspat a to ho velmi bolelo. Ale nie kazde dieta ma takyto problem s tym vyvodom. Potom ten vyvod treba casto preplachovat aby sa neupchaval.

domiiini
13. máj 2021

@fifko26 maly mal skoro 3 roky, no veľmi zle nebudem ti klamať, na 4 ty deň nás pustili domov bo si nevedia predstaviť že by sme tam boli dalších 6 dni 😂 po narkoze bol strašne zlý, uboleny, chvíľky mal že si všetky hadičky vytrhne ale zvykol si, dva dni sme chodili všade len s kočíkom.. zle to bolo aj ore mna bo som mu nevedela nijak pomôcť, prvú noc spal v postieľke pripútaný a potom so mnou na posteli

kosticka912
15. máj 2021

Dobry den. Prosim vas. Viete mi prosim upresnit pripadne aj dat kontakt na MUDr. MOLCANA detska urologia. Samozrejme google mi poradil ale aj sa trochu stracam kde vlastne ordinuje vsade. Budem vam velmi vdacna. Sme z vychodu tak ked sa dopracujeme k nemu tak aby sme aj dosli na spravne miesto 😀. Dakujem.

ivivivi
16. máj 2021

@kosticka912 Dobry deň. Pracuje aj v Bratislave, tam ma jedno dňovu ordinaciu. A operuje v Banskej Bystr. Možete mu zavolat a vypítat si termin kďe Vam je bližšie 0911392220

kosticka912
16. máj 2021

@ivivivi dakujem pekne ☺

mauuutinka
23. máj 2021

Ahojte, aj môj druhý syn má hypospádiu, prvý nie. Cele tehotenstvo sme pohlavie nevedeli, chceli sme mať prekvapenie, o to to bolo väčšie prekvapenie, keď sme zistili tuto vadu. Dr. v porodnici mi povedala, že takuto vadu by nebolo však ani na ultrazvuku vidieť. Pediatrička mi to tiež objasnila ako chybny gen, so smiechom na tvári pričom mne do smiechu teda vobec nebolo. Uviedla, že syn ma "kozmetickú" vadu a teda akoby nultý stupeň. Dierku mánormalne hore na žaludi smerom dole, predkožka je akoby nastrihnuta z vrchu sa da dat na cely žalud ale od spodu chýba. No a v pôrodnici po porode som prebalovala maleho a bola pri mne vtedy sestrička a ja som vobec nijako prekvapene nereagovala keď som to zbadala, sestrička sa ma pytala, či som to už videla a či to má starší syn, vravim čo či má? A až potom mi to začala vysvetlovať a teda ja som stále nebola nijako prekvapená a asi podvedome, lebo teda sme zistili, že túto vadu má aj môj otec, a kedže nahotu vnímam aj v mojej rodine ako normalnu a aj tak som bola vychovavana, už som to teda v minulosti videla a prišlo mi to uplne normalne. Pamätám si že ako keby otec mal tu kožičku kratšiu ale zo spodu som mu to nikdy nevidela, keď som však prišla so synovou diagnozou začali sme sa o tom viac rozpravať a teda moj syn to má uplne presne ako moj otec. Dokonca sa nanho aj podoba, blede vlasy, obočie, očka, pigment svetly. U urologa sme boli v 6 mesiacoch a on tiež uviedol, že ide uplne o najlahšiu formu ale odporuča obriezku okolo 8 roku kvoli tej predkožke, v 3 rokoch máme mať kontrolu a mam sledovať, pripadne zakrivenie, erekciu a cikanie. Boli sme u Dr. Poláka ml. Ktorý ordinuje aj v PN inak je v BA. Hovoria, že je to jedna z najčastejšich vrodenych vád a teda je vidieť, že to bolo aj v minulosti, niekde aom čitala, že sa môže až zo 7 pokolenia dediť. Nakoniec keby to môj syn nemá, tak môj otec ani nevie, že má nejaku vadu, splodil dve deti, viedol normalny sexualny život. Viem, že su až 3 stupne napriek tomu lekári hovoria, že ide o banálnu vývojovú vadu, no mne to až take banalne nepripada keď ide o pohlavny organ, ale vďaka bohu že je to dnes operovateľne, liečiteľne a život neohrozujuce. Držim všetkým chlapcom palce a maminam tiež. Ahojte

montek
24. máj 2021

@mauuutinka Ahoj aj můj syn má presne , tak ako tvoj podľa popisu. V rodine neviem o nikom kto by to mal. Je pravda , že ale asi sa tým nik moc nechváli a kedysi sa to ani neriešilo a nevedelo. Snáď budú aj v puberte a dospelosti ok.
Držím palce.