Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
@montek hej tiež si myslim, že v minulosti sa to neriešilo, ešte pri tej lahkej forme ok, ale tie tazšie sa kto vie odkedy operovali, teraz je naozaj vyhoda aj zdravotnictvo, ale aj otvoreny a empaticky pristup rodičov, všetkk dobré
@radka1007 mozem sa spýtať? My sme od utorka prepusteny, dnes je to 12 deň od operacie.. Ide o diletovanie.. Maly ma žaluď nazvem to vcucnuty, skryty cely v nútri,tym že ho mal dost opuchnuty... Ostal len maly otvor, ktorym cika, mam sťahovať, ale stale nejde, tym ze je este opuchnuty a ma aj chrasty... Ide o to, ze dieraka v zaludi je skryta a namatkovo mam diletovat.. Dnes sa mi to vobec nepodarilo, tak ideme na urológiu, nech nam to znova ukazu alebo s nim nieco robia... Cika pekne, ale ked ma erekciu, nejde to vobec a boli ho to, co nam povedali, ze je normálne.. Musime pockat kym sa uvoľní.. Ak to mate vy? Alebo stretol sa s tym niekto. Ďakujem
@fifko26 u nas problem s dilataciou ziadny nebol. Je pravda, ze zalud je este aj dva mesiace opuchnuty s chrastami a stehmi, tiez som sa to bala dilatovat, ale casom som si zvykla. Mne ked tacrurka nesla strcit do mocovej rury, tak som s nou jemne tocila a tak to slo. Drzim paste, vsetko je to beh na dlhsiu trat.
@fifko26 my dilatujeme už skoro rok. Ktoré katétre máte? V Braun alebo speed cath? Ja poviem úprimne že som si dala predpísať mesocain a dávam na dierku len kvôli lubrikacii nie kvôli strpnutiu. Začiatky boli dosť extrémne. My sme začali diletovat hneď na druhý deň ako nás pustili lebo do rána sa mu dierka extrémne stiahla. Nerobili mu obriezku? To nákazlivé diletovanie neviem či je dobrý nápad teda. Neviem si to predstaviť veľmi. Radšej teda choďte nech to nejako vyriešia lekári
Dievčatá, čo tie chlopne? Ako často sa vedia zasa objaviť? Malému ju v septembri narezali a pravdepodobne tam zasa bude. Včera na kontrole práva oblicka zasa zväčšená. V auguste ideme na cystoskopiu 🤦♀️ v mechúri mu po vycikani ostal moc. Dr sa to nepáčilo
@lady730 dilatujeme 8,su cele ako keby lubrikantom natreté, už nám to ide lepšie,aj my sme hned na ďalší deň dilatovali.. Značka Actreen, Braun... Áno ma aj obriezku, novú mocovu ruru.. V pondelok som tam s nim šla, že mi to nejde, vyčistili, ukázal mi kde ma dierku a šli sme domou.. Pýtala som gél na znecitlivenie, povedal ze není treba, tie paličky sú potretie... Malý ma cely zalud vpadnuty vo nútri, čiže mu neni vidieť dierka
Ahojte maminy, tak dostali sme konečne výmenný listok od chirurga na detskú urológiu na Kramáre, budem syna objednávať. Chcem sa ale spýtať lebo zabudla som sa spýtať Dr - môžem sa objednať k niekomu konkrétnemu? Párkrát som tu zahliadla meno Dr.Poláka (aj keď neviem či je to ten mladší (syn) alebo primár starý ), vraj s ním ste boli spokojné. Nerada by som aby ho operoval "hocikto" keďže to nie je asi zbežná rutinná operácia.
Viem, že v Martine sú asi najlepší avšak táto možnosť je pre mňa nereálna ( syn je z dvojičiek) a tak chcem vybrať to najlepšie pre malého čo Bratislava ponúka.
Ďakujem
@katkaba1 myslim ze na jramaroch robi uz len mlady dr.Polak. aj mojmu to robil on. Ale my sme boli zatial len na tej prvej dobe. Ale neobjednavala som doktora
@ijuska1982 ďakujem za odpoveď. My ideme zatiaľ len na kontrolu, chodili ste k nemu alebo len operáciu vykonával on?
@katkaba1 ja som v ba bola spokojná aj s Bartoňom a Brezom, mladý Polak mi prišiel osobne taky arogantný a neviem, či sa dá konkrétne k niekomu. Malého zakaždým robil niekto iný
@som_ponorka správanie až tak neriešim, v prípade potreby určite budem vedieť spraviť "poriadok", skôr mi ide o odbornosť. Ja som si mladého Poláka pozerala cez googl, úprimne, nemám dobrý pocit už len z toho, že je mladý a či teda je aj dosť skusený aj keď nechcem mať predsudky.. Molčan v BA len ordinuje? Na Kramároch neoperuje, neviete nahodou?
@som_ponorka a to zakaždým - operácií mal viac? Aký stupeň má ak sa smiem spýtať? Syn má koronárnu, vraj 1.stupeň a mala by stačiť jedna operácia (veľmi dúfam, že to tak aj bude🙏)
@katkaba1 hypospadiu ma tiez 1. stupen a este to neriesili, jemu zatial robili cystoskopiu kvoli oblickam 3x
@katkaba1 pred operaciou sme boli u primara Bartona na kontrole a po operacii chytime vzdy inu doktorku
@katkaba1 nám malého operoval Polak, pred 3 týždňami.. Hned po operacii si ma zavolal, ukázal mi fotky ako pipik je zoperovany robil mu novú mocovu ruru a obriezku, podarilo sa na prvý krát.. Ja som s nim bola spokojná, aj po operacii sa zaujímal a stále kontroloval... Aj 2tyzdene po operacii chcel malého vidieť osobne, bars tam bol iný lekár..
@mauuutinka prepacte ze sa spytam, ak to je "len" estetika a aj Vam to samej prislo normalne date mu to operovat? syn ma tiez len esteticky problem zatial (3r) a mam velku dilemu. na 1. strane mi to pride zanedbatelne ze dobre sebavedomie to snad nenastrbi , na 2. strane mi Mudr. Polak naznacuje ze to moze sposobit psych. problemy a mam si rozmysliet ako rodic ci to operovat.
@tehlicka1 prepacte az teraz som si vsimla spravu, myslim ze mu to dame spravit, aj kvoli sebavedomiu aj kvoli lepsej hygiene, na druhej strane moj otec to dnesneho dna ma takto a keby sa s tym jeho vnuk nenarodil tak by ani o nicom nevedel, jemu to rozhodne na sebavedomi neubralo ale to zavisi naozaj od osobnosti cloveka, na vysvetleni rodicov a podobne, je to na vas, mate este dost casu, nam odporuca operovat v 8 rokoch
Ahojte, syna caka operacia hypospadie v Ba na Kramaroch. Nemate nahodou skusentosti s muzskym doprovodom na urologii? Kedze mame este mladsiu dceru, tak do nemocnice pojde manzel so synom. Nebude to problem ked teda vacsinou chodia mamicky?
@lenkaartus my sme boli ten isty pripad. Syn bol hospitalizovany s otcom vo februari, kedze mame este mladsiu dceru. Ziadny problem s tym nebol.
@lenkaartus bolo tam vela oteckou
Super dakujem velmi pekne 😊
Ahojte. Bol niekto v NUDCH Bratislava v tých lacnejších izbách? Ja som bola pred rokom v tej drahšej VIP, potom na normalnej izbe. Vo februári musím ísť s druhým synom na operáciu a zajednala som si tu izbu za 15€ na deň. Len vôbec neviem ako to tam je. Čo je na izbe? Vraj je spoločná kúpeľňa s druhou izbou. Ďakujem za každú info
@lady730 Dobrý deň. Na izbe za 15e. Kúpeľňa je nezrekonštruovaná, ale čistá a áno spoločná resp. Prechodná s izbou matiek. Ale máte vlastný kľúč od dverí zo svojej izby. Celé oddelenie je čisté nové vymaľované. Okrem cca 2-3 ľudí prázdne oddelenie. Keď chcete pošlem foto.
@kosticka912 na oddelenie chodím dosť často, poznám to tam. Len tie izby neviem. Sú tam vzadu ako je jedáleň? Lebo veď izba matiek je vpredu, alebo teda aspoň bola. Ďakujem za info. Nech viem na čo sa pripraviť s tou izbou. Či tam je aspoň je chladnička?
@lady730 áno, tam vzadu je ešte jedna izba matiek, pre maminky väčších detí. A úplne posledná izba je ta za 15 eur.

@mauuutinka ahoj. moj syncek to ma po manzelovi a kedze bol moj prvy a jediny sexualny partner, nejak som neriesila, ze jeho penis vyzera inak ako by mal. to ze ma hypospadiu sa tiez dozvedel, az ked sa maly narodil. ked som si pozerala manzelovu zdravotnu kartu, ma to tam ako dieta poznacene, ale svokra si to nepamatala a ani to neriesila. po kom to ma manzel, nevieme, kedze s otcom nie je v kontakte uz od detstva a svokra mi zas nevedela povedat, ci to tak mal aj on