icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

sisda
15. apr 2022

@nuskovci aj mojmu akokeby no ma ju vyssie

nuskovci
28. apr 2022

Dobrý deň,prosím používali ste niekto po operácii ialugen krem ?nám to včera na kontrole kázal lekár (doteraz sme dávali framykoin)avšak čítam teraz,že má sa to používať maximálne 7dni a nám kázal do kontroly (čo je o mesiac).ake krémy ste prosím po framykoine používali?dakujem

radka1007
28. apr 2022

@nuskovci my sme pouzivali ten krem urcite dlhsie ako jeden mesiac, uz si nepamatam ale, kolko to bolo.

ijuska1982
28. apr 2022

@nuskovci tiez ten ialungel. Asi mesiac a potom dalsie 2 mesiace kalciovu mast. Raz za den.

ivivivi
28. apr 2022

@sisda Ahoj baby. Aj nam sa urobili fistuly😪. To sme zbadali ked sme uz boli doma po operacii(2 tyz. po operacii?). To uz je 3 roky dozadu. Cika ako dievčatá, po sedačky..... Zoperoval nas ešte Dr. Molčan. Mali sme 2 operacie. Čo doporučujete, čo s tými fistul.? Ďakujem

anettt183
3. máj 2022

Ahojte. Mam na vás prosbu. Viete dat niekto tip na dobrého lekára. Ba, BB, MT. Je mi jedno kde. Syn má hypospadiu,. Chodíme do ba kde je dr slobodnikova v ambulancii, tlači nás rychlo do operácii led sa jej na niečo pýtam nikdy neodpovie. Keď sme prišli na príjem tak dr co mal syna operovať nás poslal domov s tým ze musí malému viac nárast popis a odporučil nás na endokrinológia. Dr slobodnikova nič také ani nenavrhla. A dá sa nejako dostať na vyšetrenie ku konkrétnemu lekárovi ktorého by sme chceli? Slobodnikovu už nechcem ani vidieť. Syn má skoro 3 roky a už máme za sebou meatotomiu a slevodnikova tvrdila ze ešte operácia na 2 doby. Lekár na prijme povedal ze ho budú operovať až keď bude mať väčšieho pipika a spravia mu to na 1 x. Chcela by som tentokrat zobrat syna už k nejakému dobremu odborníkovi.Ďakujem veľmi pekne

fifko26
3. máj 2022

@anettt183 my sme sa tan stretli s vela lekarmi, bo sa tam stale striedajú. Dnes sme prišli domou. Minuly rok operacia hipospadie, maly mal 2 roky a 11 mes., operoval dok. Polak ml., tiez nas upozoznili ze sa to na prvy krat podarit nemusi, ale podarilo sa... Ale späť k Slobodnikovej, maly nemal zostupene vajko, vstci tvrdili ze casom padne dolu a prd, jedina povedala, ze musi sa to operovať, bo z vajka sa moze spravit nádor, tym ze je v brusku stále.. Takze ja som s nou spokojna, za tri roky sme na nu naraziki len raz.. Ak mate otazky, kludne sa pýtajte... Operuju inak od troch rokou, alebo ked nema dieta uz plienku, čím skor, tym lepšie (na psychiku (maly si to doteraz pamätá, ked niekam ideme, ma strach ze ho budu pichať do pipika)

stanulka27
3. máj 2022

@anettt183 skuste kontaktovat dr Javorka v MT dr.Molcan

zoja1234
3. máj 2022

@anettt183 prosim ta a vy ste sa dozvedeli alebo ste prišli na príčinu? Resp. je synček z umelého oplodnenia alebo si jedla v tehu ženské hormóny? Nás operácia ešte len čaká, zatiaľ len patram po pricine 😢

katkaba1
3. máj 2022

@anettt183 my sme sa dostali tiež k nej a ja teda odmietam syna nechať operovať na Kramároch.
Zaplatila som vyšetrenie u Dr.Molčana (Poliklinika Mlynská Dolina) on už ale neoperuje. Odporúčil nám v BB jeho kolegu, Dr. Martina Jonáša tak som malého rovno objednala na kontorlu, ideme 14.7. Je tam dlhšia čakačka ale som s tým zmierená. Malý bude mať koncom mája 2 roky takže sme stále v dobrom čase.
V MT je Dr.Javorka ale tam bude čakačka asi ešte dlhšia (a keďže mám dvojičky a sme z BA tak BB mi je aj bližšie).

anettt183
3. máj 2022

@zoja1234 ahoj. Nie a ani som nejak extra nepatrala. Nie je z umelého oplodnenia, a mala som akurát stres v tehu a inak nič. Takže neviem. Ani v rodine o nikom neviem ale vraj to ide až do 7 generácie ss to môže dediť. Takže tak. Som si povedala ze nemá zmysle pátrať po príčine, a radšej sa zameriavame na riešenie a uľahčenie mu co sa da. Mam ešte mladšieho syna a ten je v poriadku

anettt183
3. máj 2022

@katkaba1 ďakujem pozriem sa na to

anettt183
3. máj 2022

@stanulka27 ďakujem

anettt183
3. máj 2022

@fifko26 no my sme mali byť už teraz v apríli. To mal malý 2 a pol roka. Bez plienok už je, len nás poslali domov že musíme počkať kým mu viac narastie. Takže máme prísť na kontrolu o pol roka. Tak som z toho trosku vynervovana a hlavne ze nám toho endokrinologa nedali hneď ( chodíme tam už rok a pol) a už mohol mať všetko za sebou. Ale slebodnikova nám proste povedala ze ho ma malého a s tým sa nedá už nič robiť ze mu taky ostane.... a zrazu sa dá niečo robiť....

fifko26
4. máj 2022

@anettt183 tak maleho ho mal aj nas, teraz mu oo operacii trci len taky ako stuplik, ale ked ma erekciu, nestacim sa čudovať 🤣endokrinologa načo, ohladne čoho, my za takym vobec neboli... Vcera sme odchadzali a bola tam pani zo 7 ročným co mu to robili, ze chodili do Martina k lekárovi, nic s nim dozeraz nerobili, tak vybavili BA, a 4 ročný chlapcek z Banskej Bystrice, toho operovali včera, tiez ho lekari skor neriesili... Ja som rada ze to mame tak skoro za sebou

anettt183
5. máj 2022

@fifko26 no nám práve v ba povedali ze nie..endokrinologa na to, že predpisal malému niečo na podporu rastu penisu aby sme mohli tu operáciu absolvovať.

mauuutinka
9. máj 2022

@zoja1234 neoznačil nebojte, to závisí aj od toho aký bude človek, môj otec s tým žije 56 rokov, splodil dve deti a na ostatné sa nesťažuje...držím palce

bubu25
14. aug 2022

ahojte, nasho maleho caka operacia koncom septembra. Viete mi prosim napisat aktualne info, co vsetko si treba zobrat do nemocnice? Niekde som citala, ze aj postelne pradlo, co mi naozaj v 21. storoci pripada absurdne 🙄 na to, ze musim mat svoj pribor, pohar, mydlo, toaletak, ... som si zvykla, len teda nech nie som potom prekvapena, ze nebudem mat nieco so sebou.
A viete mi prosim povedat, aka je aktualne cena nadstandardnej izby? Mali by sme ju mat, aj ked teda neviem ktoru, kedze viem, ze su 2 typy nadstandardnej izby 😉 dakujem pekne za vsetky informacie

zoja1234
14. aug 2022

@bubu25 aká nemocnica?

bubu25
14. aug 2022

@zoja1234 aha, zabudla som uviest 😄 Kramare ;)

zoja1234
14. aug 2022

@bubu25 ďakujem, tiež by sa mi zišlo podobne info ako potrebuješ

ijuska1982
14. aug 2022

@bubu25 boli sme pred rokom v normal.izbe pre dve a nepotrebovala som obliecky. Teraz v novembri tam ideme znova a tiez mam neviem ktoru zahovorenu nadst.izbu. a nepytala som sa co to bude stat. Pribory taniere mali aj v kuchynke keby ste si zabudli. Netusim co vlastne v tej nadst.izbe je. Ale pochybujem ze je tam chladnicka alebo mikrovlnka.

nuskovci
14. aug 2022

@ijuska1982 obliečky nám tento rok nebolo treba.mali sme tu lacnejšiu vip izbu a mali sme tam aj mikrovlnku,aj chladničku aj televizor

fifko26
14. aug 2022

@bubu25 ahoj, boli sme minuly rok.. Nadštandard izba, boli dve.. Jedna za 15€ a druha za 35€,rozdiel len, ze si mala sama kúpeľňu ankolko za 15€ som mala kupelnu ktora bola spojena s izbou mamičiek, ale ziadna tam nebola, tak som ju mala sama pre seba... My sme mali tu za 15€...v izbe je mikrovlnka, kanvica, chladnicka, telka, velka skriňa... Obliecky ti daju ak budes chciet,za poplatok, ktorý ti potom vrátia. Ja som si priniesla svoje, pre maleho netreba.. Ak este nieco budes potrebovať vediet, napíš.. My sme boli spokojný,aj s personalom.. Podarilo sa na prvy krát zoperovat. Drzim palce💪

doma262
15. aug 2022

@anettt183 na podporu rastu sa dáva testosterón v kreme...my sme to malemu boli zháňať až v linzi v rakúsku tam je nemocnica špeciálne na uro...na sk sa to zohnať nedalo...na koniec sme mu to ale nedali...lebo som čítala, že umelo používaný testosteron znižuje plodnosť dosť vysoko.neviem ci síce to ma vplyv aj v takto malom veku ale nedali sme,operácie boli dve a podarili sa parádne...ale teda pýtajte sa Dr co povedia lebo zase bez operácie nemôže ostať...a narastie iba dočasne,keď prestanete natierať tak sa znova zmenší 👍😃

zoja1234
15. aug 2022

@doma262 a mali ste ťažšiu formu? A ten krem to nariadil doktor ze to treba? Čiže keďže ste mu ho nedávali, tak bol pipik malý a nebol problém zoperovať, chápem spravne?

bubu25
16. aug 2022

@fifko26
@nuskovci
@ijuska1982 dakujem dievcata velmi pekne za informacie. A treba si este nieco specialne zobrat, co Vam alebo drobcovi pomohlo?

fifko26
17. aug 2022

@bubu25 malemu stačil tablet, dvdcka, hracky obľúbené,ine ti netreba myslím

doma262
17. aug 2022

@zoja1234 ano mal ťažšiu formu...a nebol problém...vtedy nám to doktor skôr odporučil,keďže to nikde na blízku nebolo.a viac sa na to nepýtal...keby sme mu to dávali asi si to všimne ale keďže to nebolo nariadené tak neriešil...ale vás poslal na endo takže pýtajte sa urxite tam že aké to má vedľajšie účinky,ako funguje...a možno sa veľkosť pipikov líši...jasne ze im sa lepšie operuje,keď je väčší...a tym pádom je aj väčšia šanca na uspech

bubu25
17. aug 2022

@fifko26 aj som si tak myslela, ze hlavne rozpravky aby mal a nejake hracky. On je dost akcny, tak to bude narocne ho udrzat na tych par m2 cely cas 🫢😀
Co sa tyka oblecka, mam brat aj nejake teplacky, ci len pyzamka? Bude vobec po par dnoch moct aj behat, ci cely cas bude musiet byt len v posteli?