icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

Strana
z90
zoja1234
28. okt 2024

@anettt183 vďaka bohu ste dopadli takto dobre ❤️

anettt183
29. okt 2024

@zoja1234 verím ze aj u vás dopadne všetko dobre. Držíme palce

juliavolna
17. mar 2025

Ahojte ja mám na vás niekoľko otázok
1. Užívali ste počas tehu duphlaston
2. Ako vyzera erekcia u deti, všetko v poriadku?
3. Povedali vám aj nejaké “sexuálne veci” do budúcna čo môže hroziť ? - neplodnosť?
4. Ako tie operácie nakoniec dopadli?

luci305
23. mar 2025

@juliavolna
Zdravim,

Ano ja som uzivala duphaston od 7.do 10.tt.
Operacia u nas v poriadku na prvy krat chvalabohu, my sme boli v Michalovciach, operoval Dr. Polak ml....a nevraveli nam nic konkretne do buducnosti, vraj to nic neovplyvni, chodime teraz na kontrolu kazdy rok, uz mame skoro 3roky po operacii a vsetko vyzera byt v poriadku.

ijuska1982
24. mar 2025

@juliavolna nepamatam si ale v ramci umeleho oplodnenia som asi brala Duphaston, alebo ine hormony. Ale dieta sme splodili po tom prirodzene.
Co sa tyka erekcie, mierne zakriveny. Mame po operacii vyse roka. Ja sa stale stazujem u doktorky ze je strasne malicky, vobec nerastie. Vraj mam pockat do puberty a ze nebojte sa, bude mat deti. Tak ostava len verit ze maju s tym skusenost a bude to v poriadku.

anettt183
25. mar 2025

@juliavolna ahoj. Syn už po 3 operáciách. Našťastie to už vyzerá ze je to ôk a ďalšia nebude. Erekcia je ok. Problém je ze ho ma naozaj maličkého. Vždy keď na to upozornim a spýtam sa tak dostanem odpoveď ako vyššie. Ze treba počkať lebo teraz mu nemá z čoho rast ( netvorí sa testosteron). Syn má 5r. Ale chodíme zároveň aj na endokrinológia a tam už pred 2r dostal testosteronovu injekciu. A o rok na kontrole by mu mala dr predpísať testosteronovu mast. Ale dr nás ubezpečila ze inak je všetko v poriadku a nemáme sa toho báť.
Operácie dopadli fajn. Bolo to náročné obdobie ale syn to dal na výbornú. Operácie mal v Nudch Ba

zoja1234
25. mar 2025

@anettt183 ako ste zvládli druhu dobu? Mal vývod? Museli ste doma cievkovat pipik? Ako dlho mu trvala rekonvalescencia? Kto ho operoval prosím?

anettt183
25. mar 2025

@zoja1234 dilatovali sme len po 1.dobe. po druhej nie. Momentálne je pol roka po 2.dobe. operovala ho dr. Novotna. Ponodchode z nemocnice po týždni ešte 3 týždne doma ale (ak by bol školák tak yz po týždni doma mohol do školy) ale je skolkar a hooodne aktívny tak ostal pre istoty ešte doma aby si neublížil pri blazneni. Ale zvládal to aj v nemocnici super. Nesťažoval sa ani na bolesti po operácii. Jediným problémom bolo ze ho dráždila cievka co sa prejavovalo ako stipanie ritky. A s tým mu nevedeli moc pomôcť. Keby nebolo toho tak by ani nevedel ze ho dačo bolí.

ijuska1982
26. mar 2025

@anettt183 ano s tou ritkou to ma kazdy, nakolko je ta cievka hlboko zavedena cca 20cm. Tiez tam lezmo naskakoval cely den, ale ako mal ist vecer a spat, si to viac uvedomoval a vtedy ho ta ritka bolela.

zoja1234
1. apr 2025

Ahojte ženy. No takže mame od včera po 2.dobe, III stupen.. Sme v nudch, zatiaľ to zvláda, dopuju ho liekmi na bolesť atď.. Ma cievku, a povedali ze možno už na 5ty den pojdeme domov, no ale vývod vraj ma mat ešte aspoň 2 týždne. Ja sa desí ísť sním domov, neviem ako sním fungovať, ledva sa tu posadí, co ak sa mu to doma zapáli ci nejak zaspini? Neviem ako bude kakat, ako spat aby sa nepretocil na brucho, ženy ak ste to takto mali, ako ste prosím fungovali doma?

ijuska1982
1. apr 2025

@zoja1234 nas pustili tusim na 8 den. Ale za 10 dni sme sa tam vratili lebo sa nam ta rura zuzovala. Dostal vyvod a doma sme boli 2 tyzdne s vyvodom a sackom na moc. Ja mala tiez strach ze si to cez noc vytrhne lebo sa otacal tak som bola celu noc v strehu. Drzim palce aby sa to podarilo.

zoja1234
1. apr 2025

@ijuska1982 ako ste to zvladli doma s vyvodom?

sisda
1. apr 2025

Baby moj syn mal vyvod niekolko krat v pohe to drzalo ale treba vymienat a cistit aby sa neupchavalo

zoja1234
1. apr 2025

@sisda ja sa toho desím. Ma 3,5r, cize kúsok rozumu už má ale v noci budem spať asi naspäť sním... A to vrecko mu viem ako a kam pripevniť? A ako často sa to čistí? A vedelu sa vaši chlapci a tým vyvodom aj v pohode vykakat? Do nocnika ci do zachoda?

ijuska1982
2. apr 2025

@zoja1234 bol v pohode. Nosil iba volnejsie teplaky na tom a hadicku mal prilepenu paskou o nohu. Len ta cievka sa mu pod tou paskou sem tam pocas dna uvolnovala tak to maval take stiahnute co som sa vzdy zlakla aby to nevytrhol z pipika. Ale aj dr.povedal ze len tak by to nevytrhol. Jeho som musela krotut aby aj s tym sackom nerobil premety. Cistit som tu hadicku necistila, nam sa neucpavala. A som rada lebo som dostala sadu na vymenu a cistenie a taky rychlokurz od sestricky a v strese ze som hned zabudla co kde kam ide.

zoja1234
2. apr 2025

@ijuska1982 bože ďakujem za info, toto mi pomôže, čokoľvek mi pomoze lebo ja normálne mam des z toho, ako bude doma fungovať... A sáčok si nosil alebo ste mu ho nejak pripevnili o nohu? A ako chodil kakat? A umývali ste ho v sprche normálne?

zoja1234
2. apr 2025

@ijuska1982 ja pri mojej hlúpe hlave si tie instrukcie asi natočím na mobil 😂😭

ijuska1982
2. apr 2025

@zoja1234 najdem fotku a poslem ako nosil sacik s mocom.

ijuska1982
2. apr 2025

@zoja1234 kakal normalne. Sadol viac dozadu na wc aby si neopieral tu hadicku. A pri sprchovani som mu sacok odpajala.

annyq
9. aug 2025

Ahojte, ako zistím, či má syn hypospadiu? Ak cika do kriva? Má 4,5 roka ale ešte nemá stiahnutu predkozku.

kety123
9. okt 2025
@juliavolna

Ahojte ja mám na vás niekoľko otázok
1. Užívali ste počas tehu duphlaston
2. Ako vyzera erekcia u deti, všetko v poriadku?
3. Povedali vám aj nejaké “sexuálne veci” do budúcna čo môže hroziť ? - neplodnosť?
4. Ako tie operácie nakoniec dopadli?

@juliavolna Ahoj tiež som brala duphaston od cca 6-7 týždňa. V príbalovom letáku sa píše o nežiadúcich účinkoch, o hypospadii ...

kety123
9. okt 2025

Ahojte chcem sa opýtať dnes nás v Martine zaradili do čakačky na operáciu. Termín budú volať. Ako dlho trvalo kým zavolali termín? Aké dlhé sú teráz čakačky? Ďakujem

katkaba1
12. okt 2025
@kety123

Ahojte chcem sa opýtať dnes nás v Martine zaradili do čakačky na operáciu. Termín budú volať. Ako dlho trvalo kým zavolali termín? Aké dlhé sú teráz čakačky? Ďakujem

@kety123 Ahoj, my sme zaradení na čakačku v MT od 12/2024, teraz v decembri tam ideme na kontrolu, predpokladam, že skôr ako o rok nám volať nebudú. Povedali aby sme rátali aj 2 roky. Sme z BA a syn mal v máji 5 rokov (má ale 1.dobu už za sebou).

Strana
z90