Máte skúsenosti s vyšetrením dospievajúceho syna na urológii
Bola som zo 16 ročným synom kvôli bolestiam v semenníku. Manžel nemohol , lebo chodí pracovať do Nemecka. So synom som bola dohodnutá že ho počkám. Nakoniec si musel vybral medzi mnou a sestričkou, lebo musí byť prítomná dospelá osoba.
Šokovalo ma, že v ordinácii nebola plenta, kde by lekár takéto vyšetrenie urobil, síce mu to decentne najorv prehmatal, keď bol syn otočený chrbtom ku mne. Na sono sa už musel vyzliecť , sono mu robil aj v stoji nie len po ležiačky. A je normálne aby mu vyšetroval prostatu v 16? Ani o.tom nepoveda, len zahlásil, že to bude teraz trochu nepríjemné!
Nález má len tekutinu a má sa to sledovať, objednal ho na kontrolu vo februári, ale zvažujem , že nájdem inégo s ľudským pŕístupom.
Ešte aj ako sme čakali tak sestrička normalne na chodbu meno a priezvisko , choď sa vycikať, alebo sa ho pýtala či je 1x , vraj všetko musí byť 1x.
Áno je normálne, že na urológii vyšetrujú prostatu, ak by to robil zubar, tak by mi bolo podozrivé
@anonym_765218 16 ročnému???
@anonym_autor áno, aj mladším pri podozrení na “pánske problemy”
Samozrejme ze je to normálne...je to bezny úkon pri urologickom vysetreni..a aj to ze ho poslala sa vymocit
Akeho urologa chces ? Takeho, ktory syna vysetri rtg ocami bez vyzliekania ?
Lekar je studovany, nie ty. Zapal prostaty moze mat aj 13 rocny, lekar mu to urcite nevysetril z dlhej chvile. Tu nie lekara, ale matku nacim vymenit !
Zda sa mi to ok, ved si predstav navstevu dievcata na gynekologii... tiez by to bolo podobne. A ze sestricka povedala, ze vsetko je 1x - no ano, je, v tom ma pravdu. No a ak pacient nema pridelene cislo, tak inak, ako menom ho oslovit nemoze... ci to je ok, o tom sa da polemizovat, ale u vacsiny lekarov ma volaju priezviskom.
Mysleli sme si len že bude mať viac súkromia!
Mysleli sme si len že bude mať viac súkromia!
@anonym_autor ved ty si sa, predpokladam, otocila chrbtom a nepozerala si sa na neho. Len si musela byt pritomna ako zakonny zastupca.
@anonym_autor ved ty si sa, predpokladam, otocila chrbtom a nepozerala si sa na neho. Len si musela byt pritomna ako zakonny zastupca.
@simsalabim nepozerala som.sa , ale niekedy som reagovala pohľadom keď mu niečo povedal. Syn trochu aj zmätkoval.
v takom veku uz bezne aj sexualne ziju a ty prezivas navstevu urologa a jeho neludsky pristup 🙂 Neprehanaj
@anonym_autor prehanas o dost, na takyto priebeh sa stazovat
Čo sa ti zda neľudské a nenormálne na celom prístupe? Keby si bola precitlivela pri malom dieťati ešte pochopím. Ale je to 16-ročný chalan, ako niekto vyššie písal zvyknu uz aj sexuálne žiť a ty sa správaš ako hysterická matka s bábätkom. Čo keď mu povedala, že všetko je raz prvý raz? Veď to tak je.
@anonym_autor Preháňaš. A čo že ho volal menom? Ako ho mali potom zavolat dnu? Veď tam sestricka nakricala meno priezvisko a rovno aj diagnózu pohlavnej choroby, tak čo hystercis?
Bola by som rada že chalana poriadne vyšetril ako sa ma a že sa našťastie nič nenašlo, či bolo by lepšie keby prostatu nevyšetrí a potom nedajboh by tam mal nejaky nádor, tak by bolo lepšie?
A hlavne to prestaň rozoberať, lebo v synovi vyvolas tak akurát odpor k urologovi a už nepojde na vyšetrenie nikdy ani ako dospelý keď bude mat problém, vďaka tebe a tvojmu zbytočnému pochybovaniu.
Ide skôr o to, že keď berie pacientov do 18 rokov, mohol a vyžaduje si prítomnosť dospelej osoby mohol byť na to trochu pripravený.
Je to ako by 16 ročné dievča na gyndu išla so svojim otcom, musela by prejsť polonahá cez ordináciu a ešte z dôvodu neznalosti situácie by bola poučovaná ako sj ma lahnúť. Všetko c prítomnosti rodiča.
Ide skôr o to, že keď berie pacientov do 18 rokov, mohol a vyžaduje si prítomnosť dospelej osoby mohol byť na to trochu pripravený.
Je to ako by 16 ročné dievča na gyndu išla so svojim otcom, musela by prejsť polonahá cez ordináciu a ešte z dôvodu neznalosti situácie by bola poučovaná ako sj ma lahnúť. Všetko c prítomnosti rodiča.
@anonym_autor a? No je príjemnejšie, ak by dcera išla s matkou a otec na urológiu so synom. Ale to uz nie je problém lekára, ale tvoj.
Skôr mám pocit že ty máš problém s tým že si ho videla naheho a on ma problém že si ho videla naheho tak si sa mala otočiť chrbtom úplne ak vám to tak prekážalo. Za mňa vyšetrenie lekára v norme tak asi on je lekár a vie čo a ako má vyšetrovať ... Keby mu neskôr zistili niečo s prostatou sťažovala by si sa že mu ten orst do zadku nedal...podľa mňa rakovina prostaty a bolesť semenníkov môže súvisieť a lekár to proste chcel vyšetriť...áno majú to väčšinou chlapi po 50tke ale tak dnes nikdy nevieš čím ťa nechcem strašiť ani hovoriť že má rakovinu len proste lekár zjavne vie čo a prečo ma robit a treba sa pýtať v ambulancii a nie na MK ak by si sa opýtala prečo je potrebné toto vyšetrenie tak by ti to možno aj povedal že chce vylúčiť tona to q musí to vyšetriť lebo... Na gynekológii nikto nerieši prečo tam dievčatám pchaju ruky len muži sú na svoje zadky citlivý a vnímajú to ako niečo spojené s homosexualitou podľa mna
@anonym_autor mohla si byt celu dobu otočená chrbtom.
@anonym_autor A mne vyšetrovali prostatu, keď som bol v 30. prvýkrát u urológa s problémami s močením. A prebiehalo to tak, ako opisujes. Žiadna plenta, nič také.
@anonym_autor A ty si nepredpokladala, že bude nahý ak ide k urológovi? Mohol tam s nim ist otec.
Ja neviem, pripadas mi ako z inej planéty. Ked ides ku gynekológovi ako to prebieha? To iste prebieha u urológa.
@anonym_autor A ty si nepredpokladala, že bude nahý ak ide k urológovi? Mohol tam s nim ist otec.
Ja neviem, pripadas mi ako z inej planéty. Ked ides ku gynekológovi ako to prebieha? To iste prebieha u urológa.
@anonym_569506 Videl som film z Afganistanu. Zena za plentou, lekar 5m daleko, pytal sa otazky a ona odpovedala. Fyzicky kontakt nebodaj vyzliekanie nepripustne. Pani zrejme pre syna pozaduje nieco podobne.
@anonym_569506 Videl som film z Afganistanu. Zena za plentou, lekar 5m daleko, pytal sa otazky a ona odpovedala. Fyzicky kontakt nebodaj vyzliekanie nepripustne. Pani zrejme pre syna pozaduje nieco podobne.
@patrike 😁
Nechápem čo si mimo alebo čo? Vsak sa otočím a nečumím na syna, to je tvoj problém, že si nezapla mozoček, však keď je podozrenie na problém, vyšetria všetko čo treba, úplne bežný postup, zase jedna premotivovaná matka, rovno podaj sťažnosť na doktora, nechápem nieže by ti išlo o zdravie syna, ale riešiš ako keby nikdo nikdy ešte nevidel predok a zadok človeka
A prečo si sa neotocila? Lekár predsa hľadá problém a áno môže sa stať, že aj mladý chlapec má rakovinu prostaty. Síce raritne, ale môže. tak samozrejme že musí vyšetriť aj tu, aj miesok, penis pri podozrení. Čo je pre teba dôležitejšie? Plenta okolo pacienta alebo dobre vyšetrenie zdravia dieťaťa? Keby otec šiel s dcérou ku gynekológovi, snáď by mal toľko chochmesu aby nestal.pri koze.
Ja som bola ako 13 a dievča s mamou u gynekológa a teda ona sa namna nepozerala, bola celý čas decentne otočená chrbtom, už tak to bolo celé nepríjemne.
Manžel cbodí na týždňovky, ten nemohol ísť.
Syn mal predstavu, že tam bude sám (iba s lekárom) , ja som mala predstavu, že podpíšem súhlas a počkám na výsledok.
V ordinácii som čakala, plentu kde mohol mať súkromie.
K pozeraniu a nepozeraniu počas vyšetrenia. Najprv mu to lekár decentne prehmatal to bol syn orločený chrbtom ku mne, bol ešte oblečený.
Keď mu kázal vyzliekať som sa pozerala na opačnú stranu, syn sa pýtal, lebo nepochopil, tak sa človek inštiktívne pozrie aj keď mu robil ultrazvuk, aj to vyšetrenie ktoré bolo bolestivé inštiktívne som sa obzrela
Syn mal predstavu, že tam bude sám (iba s lekárom) , ja som mala predstavu, že podpíšem súhlas a počkám na výsledok.
K pozeraniu a nepozeraniu počas vyšetrenia. Najprv mu to lekár decentne prehmatal to bol syn orločený chrbtom ku mne, bol ešte oblečený.
Keď mu kázal vyzliekať som sa pozerala na opačnú stranu, syn sa pýtal, lebo nepochopil, tak sa človek inštiktívne pozrie aj keď mu robil ultrazvuk, aj to vyšetrenie ktoré bolo bolestivé inštiktívne som sa obzrela
@anonym_autor tak sa synovi ospravedln, ze si sa instiktivne otocila... neviem, ja nevidim, na tom, ako lekar vysetroval, nic zle. Hovoris o plente - napr. na gynekologii som nikdy ziadnu plentu nevidela. A ani na urologii (chodila som s dcerou pravidelne na detsku) a raz som bola aj ja na dospelackej.
dnes môjmu 17 ročnému synovi robili výter z konečníka. No a žiadna plenta, neuveriteľné 🙈
Ja ako matka som sa otočila. Vybavené 👍
@anonym_autor tak sa synovi ospravedln, ze si sa instiktivne otocila... neviem, ja nevidim, na tom, ako lekar vysetroval, nic zle. Hovoris o plente - napr. na gynekologii som nikdy ziadnu plentu nevidela. A ani na urologii (chodila som s dcerou pravidelne na detsku) a raz som bola aj ja na dospelackej.
@simsalabim u nás na gynde je plenta v minul9sti nebola teraz ju majú.
U nás nie je detská urologia, tento starší lekár berie aj neplnolerých, ešte ai mladá lekárka, ale tá má beznádejné termíny. Tu sa dlho čakať nemuselo, išlo aj o to aby sa čím skôr zistila príčina bolestí, keby bol problém, ktorý by sa musel riešiť.
A keď mu niečo kázal povedal mu to stroho, potom bol z toho nervózny keď niečo syn nespravil podľa predstáv.
@anonym_autor ja som zdravotná sestra v špecializovanej ambulancii. Podľa vášho opisu prebehlo vyšetrenie presne tak ako má a správne. Lekár bol dôsledný a áno,prostata sa vyšetruje u urológa aj v takomto veku. Asi by ste nechcela aby niečo prehliadol (napríklad rakovina nepozná vek pacienta). Druhá vec je čo ste očakávala. On ho musí vyšetriť v sprievode dospelej osoby kým nemá 18 rokov. Váš manžel si mal vybaviť voľno,ak vám bolo nepríjemné to absolvovať so synom.
dnes môjmu 17 ročnému synovi robili výter z konečníka. No a žiadna plenta, neuveriteľné 🙈
Ja ako matka som sa otočila. Vybavené 👍
@mondolina len to je rýchlovka, toto trvalo 10 minút

Áno je normálne, že na urológii vyšetrujú prostatu, ak by to robil zubar, tak by mi bolo podozrivé