Máte skúsenosti so škúlením u 8-mesačného bábätka?
Ahojte, idem si po radu. Syn škúli skoro od narodenia na jedno oko, niekedy sa pridá aj druhé väčšinou keď si zblízka obzerá hračky, ale má aj priamy pohľad. Pediatrička nám dala výmenný lístok, chcela som sa objednať do dfnk ale sestrička mi povedala, že zbytočne vraj sa čaká do 4 rokov veku dieťaťa. Hľadala som na internete rôzne diskusie a články a nikde som sa o takom dlhom čase nedočítala max. jedna súkromná klinika má na stránke, že do 18-24 mesiacov sa to zvykne upraviť. Nechcem niečo zanedbať, aké máte skúsenosti? Ďakujem.
do roka má na škúlenie nárok - takto nám to vravel náš pediater.
Ešte môžeš počkať.
@anonym_776c99 naša lekárka hovorila, že aj pri svojich deťoch čakala do roka, ale žeby radšej išla a tak nám dala lístok 🤷♀️😂
@anonym_776c99 naša lekárka hovorila, že aj pri svojich deťoch čakala do roka, ale žeby radšej išla a tak nám dala lístok 🤷♀️😂
@domi122 syn dostal v roku okuliare,lebo po rozkvapkani zaskulil. Dala som mu vtedy preventívne skontrolovať oči,keď som chodila so staršou ktorá bola predčasne
@domi122 a prečo počúvaš sestričku? Však hádam není múdrejšia ako lekárka. Keď Dr dala lístok tak asi vie prečo.
@domi122 a prečo počúvaš sestričku? Však hádam není múdrejšia ako lekárka. Keď Dr dala lístok tak asi vie prečo.
@anonym_5476b2 lekár z očného povedal to isté čo jeho sestrička 🤷♀️. Nie nespoliehala som sa na ňu ale zhodou okolností vyšiel von práve aj lekár a povedal to isté, že je to ešte zbytočné (to som vyššie zabudla napísať).
@anonym_5476b2 lekár z očného povedal to isté čo jeho sestrička 🤷♀️. Nie nespoliehala som sa na ňu ale zhodou okolností vyšiel von práve aj lekár a povedal to isté, že je to ešte zbytočné (to som vyššie zabudla napísať).
@domi122 neviem odkial ste ale skus Lexum v Martine, urcite by som škulenie nezanedbala a ešte ked utekaju obe očka. Verila by som pediatricke a hladala očneho pre male deti, čo je naozaj veľmi ťažke, ale nevzdala by som to. Dcera začala škuliť v 3 rokoch a dioptrie nam vyrazili dych 😅, a to ešte aj na tupozrakosť vyzeralo.
@domi122 neviem odkial ste ale skus Lexum v Martine, urcite by som škulenie nezanedbala a ešte ked utekaju obe očka. Verila by som pediatricke a hladala očneho pre male deti, čo je naozaj veľmi ťažke, ale nevzdala by som to. Dcera začala škuliť v 3 rokoch a dioptrie nam vyrazili dych 😅, a to ešte aj na tupozrakosť vyzeralo.
@nyphadora dnes som volala do Lexum a u nás ani neberú nových pacientov a v Martine od 1 roka z čoho mi vychádza, že dieťa má "čas" do roka na vývin tak ako sa hovorí.
@domi122 určite choď, moje deti vyšetrovali už ako novonarodené a v 3 mesiacoch a potom staršieho v 3 rokoch ešte. Síce neškúlili ale bol iný "problém", ktorý sa áno odstránil rastom a dozrievaním.
Tak male dieta neozaj este nevie ovladat ocne svaly a moze byt skulenie to vsak neznamena ze dieta aj realne bude potrebovat okuliare, okluziu ci operaciu
No neviem, ja napr trochu skulim od tych 5 rokov ale viem tie svaly ovladat, ze ked vidim ako sa mi rozdvoji pohlad proste dam oko rovno. A nenosila som ziadne pomocky na to. Cize podla mna ak to nie je vyrazne, tak s tym nie je problem. Mne to napr ani nikto neodporucal, nosit to prelepenie, ani nic ine.
Pediatricka cakala do roka, ci sa to zrovna alebo nie. V roku este stale syn trosku skulil, tak nas poslala na ocne. Kym sme sa tam dostali, tak uz bolo vsetkp ok. Nepamatam si uz presne kolko mesiacov sme cakali na termin.

do roka má na škúlenie nárok - takto nám to vravel náš pediater.
Ešte môžeš počkať.