icon

Máte účinné tipy na atopický ekzém u detí?

vandas
16. júl 2007

maminky, mate osvedcene a ucinne "babske recepty" na exem u babatiek? rada by som sa vyhla hormonalnym mastiam...

barbora2525
4. máj 2012

Mám prosbu, myslíte si že když peru v aviváži, tak proto má můj Honzík 3 týdny, pořád suchou kůži a vyrážku, nebo je to normální? Kamarádka říkala, že díky aviváži prádlo nedýchá. Děkuju za vaše zkušenosti.

erikovamamka
4. máj 2012

@luthien.k Od dnesneho dna mame mlieko Aptamil pepti 2. Na zaklade tvojej rady som si ho pytala. Uvidime, co to urobi. Este raz ti DAKUJEM.

lojzina
4. máj 2012

@alexkvet AHOJ,KAZDYMU VYHOVUJE NECO JINEHO-MY TEDA OILATUM POUZIVAME,ALE NE DLOUHODOBE,STRIDAM HO TREBA S ODVAREM Z VLOCEK NEBO DUB.KUROU...pises ze mams novorozenve...ja myslim ze obden bohate staci a stacila by dle meho i cista voda.mmch-oilatum je i na predpis ale od kozni dr.nepises ale jestli m,ate ekzem nebo nejaky problem?

lojzina
4. máj 2012

@barbora2525 ja odmala macham v octu.

barbora2525
4. máj 2012

@lojzina No sousedka si dělá nějakou mýdlovinu z octu a tvrdého mýdla. Prý to je dobré. Takže tu aviváž asi budu muset vynechat. To bude manžel rád, že nám to bude doma vonět po octu. NO ještě si o to pročtu. Ještě se zeptám, možná blbě, ten odvar z dubové kůry, je přímo z kůry ze stromu?

lojzina
4. máj 2012

@barbora2525 nebude,to neni citit 😉 ,proste do posl,machani nalejes decentne ten ocet,pradlo sice nevoni po horske louce ale octem citit rozhodne neni.
ne,da s ekoupit v lekarne nadrcena dub.kura, 🙂

barbora2525
4. máj 2012

@lojzina super, jsi hodná. Hned to o víkendu zkusím, snad vydrží počasí na uschnutí. Tu kůru si také pořídím, protože Honzík má pořád suché nožky. Třeba by to pomohlo i mě🙂 Oilatum jsem dostala v balíčku od tchýně ale zatím jsem nezkusila. Trochu se bojím experimentovat, přeci jen jsou nám 3 týdny🙂

lojzina
4. máj 2012

@barbora2525 pozor,kura vysusuje,my ji pouzivame na atop.ekzem,pokud je malej sussi,ja bych radeji dala to ioilatum,par kapek.a klouze,tak pozor at malej nevypadne z ruk

barbora2525
4. máj 2012

@lojzina aha, tak to jsem netušila. No zeptám se v lékárně na tu kůru. My máme problém, že se loupeme jak had🙂 Doktorka říkala, že to je normální.Měli jsme šupinky hodně na hlavičce, ale už se to vytrácí. Už zjišťuju ten oilatum, vidím, že mají i mýdlo. No snad to budou mít v lékárně u nás. Moc děkuju.

alexkvet
4. máj 2012

@lojzina Tak Sabinka už spí a můžu sem. Na kožním jsme ještě nebyly. Zatím vše řeším s dětskou dr. Já mám atopický exém. Jednou za čas se mi objeví na bradě. Tak snad to malá nebude mít po mě. Teď má vyrážku v podpačí a pod kolínkem ze spod. DR říká že nemám plašit, že si malá zvyká. 🙂

lojzina
4. máj 2012

@alexkvet no,ja nevim,zvyka-na atopak si asi nezvykne 😅 😒 .nejsu odbornik,kolik je male?

alexkvet
4. máj 2012

@lojzina Malé jsou 3,5 měsíce. Dr říká, že atopický exém to není. Musím se zeptat na to zda nezajít na kožní. Ach, jo zase něco řešit.

lojzina
4. máj 2012

@alexkvet to ti nejlip reknou na koznim,jetsli je nebo ne.preju at neni.ja mam oba kluky atopiky,a je PORAD co resit 😖 😖

xmalij
4. máj 2012

@valentynkaa07 z toho mi je zle..jeste detem.. 😠. Ten link od tebe ale vypada fakt dobre..🙂.

zuzuzuzu7
4. máj 2012

@xmalij no ja tiez uz nemam doveru k nicomu-ja malu natieram cistym bambuckym maslom-nastastie nemame teraz nic -sme cisty stale...fakt je to strasne...vsade sama chemia a niekde aj nelegalne kortikoidy...juj, a inak som dnes kupila melasu-tak napeciem melasky🙂))))

lenkax7
4. máj 2012

@luthien.k no teraz mame nozky pekne,ostali este take svetle fliacky tam kde bol predtym ekzem a prestala si to konecne skriabat.Uvidime ako dlho nam to vydrzi 😉

xmalij
4. máj 2012

@zuzuzuzu7 sikulka..ja vcera delala buchtu bez vajec (nekdo sem nedavno daval odkaz), upravila jsem si ji podle sebe a super. Viktorka mi celou snidani tleskala 😀. Priste ji udelam jako muffinky a naplnim, bude zmena.
Melasky upeces od oka nebo mas figl jak na ne s pomerem surovin a tak?

xmalij
4. máj 2012

@barbora2525 nemusi to byt z avivaze vylozene, ale muze drazdit a zhorsovat to..ocet je fajn, ja peru ve strouhanym jadrovym mydle a protoze mame tvrdou vodu, tak jeste davam sodu, lip to rozpusti.
Nekdo si dela sliz, ale na to jsem jeste nenasla cas a odvahu 🙂
http://www.mimibazar.sk/navod.php?id=86

luthien.k
4. máj 2012

@alexkvet na kožní bych zašla v každém případě, diagnózu atopický ekzém pediatři spolehlivě stanovit neumějí. Pokud má červenou vyrážku kdekoli, není koupání v Oilatum vhodné, nejlepší je čistá voda. Nekoupala bych častěji než 1x za 3 dny, pokud nejsou zrovna velká vedra (pokud se děti zpotí, tak klidně každý den, ale opravdu krátce).

luthien.k
4. máj 2012

@barbora2525 aviváž není pro děti vhodná, jak holky radí, máchat v octu, u citlivých dětí klidně jednou i dvakrát navíc.

luthien.k
4. máj 2012

@barbora2525 loupání kůže u novorozenců je normální fyziologická věc. Do koupele bych nepřidávala nic (už i kvůli bezpečnosti, ono to fakt klouže dost) a dítě natírala hydratační emulzí (Bioderma Atoderm PP, A-Derma Exomega atd.), klidně pro lepší promaštění smíchanou 2/3 hydratační emulze a 1/3 žluté vazelíny z lékárny. Nebo z přírodních věcí bambuckým máslem.

luthien.k
4. máj 2012

@lenkax7 tak přidej postupně od jedné lžičky jogurt a testuj alespoň pět dní a uvidíš.

lenkax7
4. máj 2012

@luthien.k ok,dakujem 😉

kajus0803
4. máj 2012

@vandas
dobry den, pisem moju skusenos dcerkou ktora mala 2a pol roka ked sa jej objavili pupaciky a o 2 dni ich mala po celom tele, trvalo to tristvrte roka co sme skusali kadeco, nepomohli lekari a ani homeopatika......Znama mi poradila irisdiagnostiku a to robi jeden liecitel z ciech jeho stranka je www tečka wojnar tečka cz a po jeho navsteve behom tyzdna atopicky ekzem zmizol...

karmella
5. máj 2012

Ahojte, nečítala som celú diskusiu, ale ja mám najlepšiu skúsenosť s masťou z lastovičníka. A to babmbucké maslo je tiež výborné a pre tie najmenšie detičky je najlepšia obyčajná modrá nivea

baklik
5. máj 2012

@karmella kde sa da kupit ciste bambucke maslo a ta tvoja mast? lebo ja poznam len vyrobky, ktore obsahuju bambucke maslo ako jednu zo zloziek...

xmalij
5. máj 2012

@karmella nivea na ekzem??? 😕.
Na promazavani urcite existuji hodnotnejsi pripravky, si teda myslim.

radka35
5. máj 2012

dělala jsem nějaký čas na kožním,niveu v žádném případě.Každý druhý problém byl po nivei nebo avonu.Na promazávání mám vyzkoušené mastnější excipiaL LIPOLOTIO nebo méně mastný Excipial hydrolotio.Na koupání kromě oilata je dobrý i balneum hermal.A na vyrážku na zadečku prcka nejlíp fungovala obyčejná ondřejovka střídaná po zlepšení s bepanthenem.

baklik
5. máj 2012

@radka35 a na premazavanie suchej pokozky na lickach po vylieceni lisaja by nebol tiez vhodny Bepanthen? zaroven predchadza zapareninam a malemu sa na lickach a krku dost vyhadzuju vyrazky od zaparenia, pricom pokozku na licach ma suchu, takze mu tam nemozem patlat kremy s obsahom zinku.

radka35
5. máj 2012

na tváře na promazávání cokoliv bez chemie-tedy pokud je hodně citlivá pokožka.V zimě na holky používám obyčejnou kosmetickou vazelinu z lékárny.Stojí pár korun a je dobrá i na rty.Samozřejmě se dá použít i bepanthen,ale použila bych něco trošku mastnější.U dospělých se používá i třeba obyčejný olivový olej nebo sádlo.Rozhodně nic s bylinkami-měsíček a heřmánek a tak.na sobě mám vyzkoušený modrý dětský olejíček a taky ujde-mám ho místo nočního krému 😉
Na krk bych dala ten bepanthen nebo calcium panthotenicum a na tvářičky tu vazelinu.Ale záleží na tom,jak moc jsou suché.Stačí maličké množství,po chvilce se dobře rozetře.
Doktorka dávala míchanou mast-říkalo se jí lenienska.Ale nevím,jestli se dá bez receptu koupit.Problém byl,že trvanlivost míchaných je jen měsíc.Ale používala se i na celé tělo na promazání.Taky byla dost mastná.