icon

Máte viac detí s dyslexiou?

8. máj 2026

Neviem či som len paranoidná, no dcéra má dyslexiu. Syn je prvák a mám pocit, že sa mu dosť pletú písmená a nečíta dobre.
Paradoxne pri dcére sme to zistili dosť neskoro lebo na 1.stupni čítala dobre.

anonym_094262
8. máj 2026

Nie je nič výnimočne že súrodenci majú rovnaké poruchy učenia
Kľudne môžeš už na konci 1. rocnika dať syna odtestovat v CPPaP

autor
8. máj 2026
@anonym_094262

Nie je nič výnimočne že súrodenci majú rovnaké poruchy učenia
Kľudne môžeš už na konci 1. rocnika dať syna odtestovat v CPPaP

@anonym_094262 najradšej by som ho dala hneď, no kdesi som čítala, že prvákov veľmi nechcú diagnostikovať, pretože sa ešte učia.
Bože, dúfala som, že pri druhom to bude jednoduchšie 😢

anonym_094262
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_094262 najradšej by som ho dala hneď, no kdesi som čítala, že prvákov veľmi nechcú diagnostikovať, pretože sa ešte učia.

@anonym_autor je maj, je otázne či ešte fo konca júna vôbec dostanete termin v CPPaP

kacena4
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zvycajne dg. poruchy učenia az v 2.rocniku, kvoli utvrdeniu si pismen. obrat sa na skolsky specialnuu pedagogicku v škole vie spravit orientacnu dg

anonym_525214
8. máj 2026

Ano bohužiaľ obe deti plus ďalšie dys k tomu.

anonym_0f1d1b
8. máj 2026

@anonym_autor bezne pri surodencoch
Ries to

autor
8. máj 2026

Mne je z toho tak smutno...

zuzana76
8. máj 2026
@anonym_autor

Mne je z toho tak smutno...

@anonym_autor ano, mam, starsi dysortografia, diagnostikovany, ale bez ulav, konci gymnazium a ide studovat informatiku, mladsi dysortografia, dyslexia a dysgrafia a testovanie urobil SJL 90 a Mat 93, hlavu hore, nic nie je stratene, treba sa im viac venovat, oboch diagnostikovali v 3. rocniku

autor
8. máj 2026
@zuzana76

@anonym_autor ano, mam, starsi dysortografia, diagnostikovany, ale bez ulav, konci gymnazium a ide studovat informatiku, mladsi dysortografia, dyslexia a dysgrafia a testovanie urobil SJL 90 a Mat 93, hlavu hore, nic nie je stratene, treba sa im viac venovat, oboch diagnostikovali v 3. rocniku

@zuzana76 ďakujem za povzbudenie ❤️ syn je práveže o dosť šikovnejší ako dcérka, no pri nej som na toľko natrápila(je dosť svojhlava), že už som dosť vystavená. Dúfala som, že to už bude jednoduchšie...

zuzana76
8. máj 2026
@anonym_autor

@zuzana76 ďakujem za povzbudenie ❤️ syn je práveže o dosť šikovnejší ako dcérka, no pri nej som na toľko natrápila(je dosť svojhlava), že už som dosť vystavená. Dúfala som, že to už bude jednoduchšie...

@anonym_autor poznam, u nas bol trdohlavy mladsi, stale si isiel svoje, ale neskor pochopil, ze ak sa chce dostat niekam do skoly, tak bude musiet pracovat, ale ano, je to narocne, drzim palce

anonym_9d4fb8
Včera o 03:47

Je ich ako maku…. V každej triede minimálne 1,2deti