icon

Menzes u postihnutých dievčat

18. aug 2022

Dobrý deň. Máte niekto skúsenosť ? Viete niečo poradiť? S vysvetľovaním je to úplne zbytočné.
Je to len na mne ako na matke - výmena vložiek a pod. Pomohla by gynekol. aby sa dieťaťu menzes úplne zastavil? Alebo nejaké rady, skúsenosti. ďakujem.

anjelicek26
18. aug 2022

Nas sa to netyka, ale kamaratka dava dcere pichat kazde tri mesiace hormonalnu injekciu, aby nemala menzes vobec...to dievca je mentalne na urovni 4 rocneho dievcatka, tie bolesti a krv, proste to nechapala... porad sa s gynekologom.

autor
18. aug 2022

@anjelicek26 má to aj nejaké vedľajšie účinky? To na sK?

zorienka333
18. aug 2022

Nie horsie, nez tradicna HAK. Ja som na HAK a mam tyzdenne pauzy, ale kedze je to zbytocne, tak si pri dalsej navsteve dam bez pauz, aby som nemala kramy vobec. Myslim, ze hormonalna injekcia je dobre riesenie, a robi to aj vela zien bez postihnutia, ktore neplanuju deti.

liloastitch
18. aug 2022

V takýchto prípadoch sa zvykne menštruácia potláčať liekmi. Sesternica užíva lieky od gynekológa, lebo to je hotový stres a panika pre ňu.

anjelicek26
18. aug 2022

Ano ziju na slovensku.. vedlajsie ucinky ona nebada, ono to dlhodobo sposobuje neplodnost, ak ju clovek skutocne pouziva roky roky... ale u nich neprichadza tehotenstvo ci osamostatnenie nikdy do uvahy. Tabletky neboli alternativa kazdy den jej vysvetlovat, preco ma prehltnut tabletku, takto idu "po vcelicku" raz za tri mesiace aby bola "zdrava" a akceptuje to dobre...

jaskolka
18. aug 2022

Áno existujú, lieky aj injekcie. Robila som v ústave, mali sme dve ťažko postihnute dievčatá, dostávali lieky na zastavenie menzesu. Treba sa poradiť u gynekológa

dzejn80
18. aug 2022

urcite to ries s gynekologom, riesi sa to liekmi