Mesačný syn je nervózny
ahojte dievcata,prosim Vas mam problem s mojim syncekom.Ma jeden mesiacik a je strasne nervozny,nespi mi dlhsie ako hodinku a to je uz moc dlho.nemate nieco s cim by som ho ukludnila a nastavila tak neaky rezim?dakujem Lucka
ahoj, to nie je nervozita, ale normalne spravania. predstav si, ze babatko bolo pred tyzdnom v Tvojom brusku, poculo Tvoje srdiecko a teraz je vonku, v obrovskom priestore, velmi vela vnemov, ma strach, vela vnemov, nevie, co ma s tym robit, chce len Teba, Teba a Teba, takze nosit, nosit , tulkat, prsnik dokaze divy, moj maly bol v jeho beku na prsniku nepretrzite . A rezim? Som sa musela trosku zasmiat. V tomto veku ziaden a ani tak skoro ziaden, pokial to prenechas jemu. Ale v tomto veku to nema vyznam.
drzim palce, spoznavajte sa a to narcone obdobie bude ani sa nenazdas prec.
@terka258 Teraz v tomto veku mu fakt nenadstavíš žiadny režim.. Chce Teba.. Tá šatka je dobrý nápad - ja som si po pôrode pripadala ako indiánska babička 😀 😀 😀 😀 😀 - stále som ju mala na rukách..
Režim môžeš ako tak nadstaviť iba tak, že ráno, popoludní a večer začnete robiť ten istý rituál - napr. večerné kúpanie o tej istej hodine, predpoludním prechádzka, potom spať... Proste zo začiatku robiť približne v rovnakom čase to isté - dieťa to ukľudňuje... No plače Ti hlavne preto, že chce byť pri svojej mamičke... - vieš ako mu je, keď ho zobrali z toho fajn prostredia v Tvojom bruchu? 😉
Veľa som jej spievala, rozprávala sa s ňou, keď som varila, v jednej ruke malá v druhej vareška... Občas sa mi ju podarilo upať aj na dlhšiu dobu.. Najlepšie spia aj tak zimné deti - ak Ťa to ukľudní v zime Ti prespí aj tri hodinky v kuse /myslím cez deň/ bez ohľadu na to že bude starší...
Neboj, zvládneš... Deti v tomto veku ukľudňuje napr. vysávač - vraj vydáva také zvuky ako boli v bruchu - vieš črevá a tak... No tak hor sa do upratovania...
ahoj ako píšu babenky mojkat bozkavat ja som mojmu spievala a dala ciciku 😉 aj teraz cicka zabera
@mirka7582 u nas zabera didka doteraz 😀 😀 ale aspon sa ukludni,a viem co ju ukludni 😉
Mňa hneď napadla otázka, koľko magnézia si brala počas tehotenstva? Vraj ak magnezko berie mamička dlhšie, alebo ho berie denne viac ako 1 x, môže byť dieťa nervózne. to viem aj od sestričiek v pôrodnici, ktoré na deťoch vidia, ktorá mamička brala viac magnezka ako bolo vhodné...Ak patríš do tejto skupiny, teda si brala často magnezko, tak by si si mala dať aj teraz počas kojenie jedno magnezko denne-Jedna detská doktorka mi to povedala pred pár dňami...že odporúča potom mamičkám nejaký čas ešte brať, aby to dieťa dostalo v mliečku 🙂
A režim nehladaj žiadny režim babo si ho spraví samo 😉 len musíš byt kludna 😀
tak prsko, mamina blizkost, nosenie v satke. a hlavne tvoj klud, mamina 😉 viem ze je to teraz nove, iste si aj ty unavena, ale rezim postupne pride, a potom sa zas bude menit a tak dookola.
nebud nekludna, nesnaz sa urobit veci v domacnosti nasilu. proste sa venuj babatku podla jeho potrieb a spi s nim,ked si k nemu lahnes, alebo bude spavat v satke, je takmer iste ze bude spat lepsie a dlhsie.
babo nechce byt samo v postielke alebo na posteli, ked ta citi, spi pokojne.
este mozes skusit na noc zavinut, babatka sa budia aj na vlastne pohyby
Suhlas s babami. Cim viac bude dietatko pri Tebe, tym skor spoznas aj Ty jeho - co ho zrovna trapi, ci kakanie, ci hlad, tuzba po komunikacii (prihovaranie sa, ocny kontakt) alebo naopak nechce byt vyrusovane a chce mat pokj od vonkajsich podnetov.
Takisto mozem potvrdit, co hovori Irriss - nervozita mamy sa prenasa na dieta - zazila som to s prvou dcerou - v porodnici len papala a spala, ja som bola kludna. Ale ked mal prist den odchodu domov, citila som, aka som nervozna, co bude doma, ako to budem zvladat, ci sa budem on vediet postarat, ako vydrzim s babom v plnom dome (nebyvali sme sami, aj bez dietatka som bola obcas na pokraji zrutenia) a male zacalo v ten den plakat a plakalo a plakalo, prerevalo cestu domov aj cely zvysok dna, zaspalo poriadne az o jednej v noci. A to bol len zaciatok. Uspavali sme ho hodinu, spalo polhodinu, na prsniku bolo nalepenu aj tristvrte hodinu. Po troch mesiacoch sa to zlepsilo. Pri druhom uz som bola skusenejsia, nebala som sa, ci ho zvladnem, doverovala som si (!!!). A bolo aj ono pokojne 🙂 A kupila som si pre to druhe aj satku na nosenie a nosila som ho a bolo to uzasne aj pre mna 😎 😎 😎
@terka258 obmedz podnety - hlavne zvukove - pustena telka, radio, navstevy atd.. Moze to zbytocne zatazovat zmysly dietatka a tym ho znervoznovat. A mimo toho len to, co pisali dievcata - do satky, prso do pusky a spinkat spolu. Vela sa mojkat priamo na telo, prihovarat sa, spievat tichucko, hmkat..Spinkat spolu - naraz aj pri sebe. A zbytocne ho naozaj neprepinat s podnetmi. U nas, ked sa objavila navsteva, spanok sa skratil na polovicu a zaspavanie sa predlzilo na dvojnasobok. Deticky proste potrebuje svoje zvuky, svoje prostredie, svojich najblizsich (2-3, nie celu rodinu 20tich ludi) ;)
@angellinka dufam ,že aj unas bude 😀
@terka258 a spava kde? ... v postielke? ... moj syn, ked bol takyto malicky a aj neskor, tak nevydrzal spat samostatne ani hodinku, na rukach alebo na mne, neskor v satke prespal aj 3 hodinky, takze som mu vysla v ustrety a nosila som ho v satke, neskor v nosici, velmi to pomohlo jemu aj mne ... co sa tyka rezimu, tak sa obavam, ze take malinke babo na rezim este nenastavis ... on sa ti nastavi casom sam - mozno skor, mozno neskor, treba trpezlivost ... moj syn zacal mat naznaky rezimu nejako pred 18.mesiacom a teraz uz mozem povedat, ze je to ok, jasne, ze nefunguje ako hodinky, nie je stroj, ale nejaky rezim tam je ... takze moja rada - vydrzat, nerobit veci nasilu a riadit sa dietatkom, ono ti ukaze, co je spravne, len ho musis vediet pocuvat a hlavne vela fyzickeho kontaktu - nosenie a spolocny spanok 🙂
@terka258 Lucka neboj 😉 je to normalne, treba sa len uistit, ze mu nic nie je zo zdravotnej stranky- kaka dobre? nema nafuknute brusko? nie je hladny? ... ja som vzdy postupovala takto- pitie, jedlo, kontrola plienky, spanok- ked bolo vsetko ok tak len chcela byt na rukach alebo chcela aby som sa jej venovala 😉 niekedy staci len tak lezat a babo citi tvoju pritomnost a je mu dobre 😉 a kasli na to, ze nebude poriadok v byte, alebo navarene pre muza- hlavne ze ty budes v pohode a bude aj maly 😉 este ma napada ze nam velmi pomohla manduca- mala bola na mne nalepena cez den- zas nie cely 😀 - a popri tom som stihla aj co to porobit 😉 alebo je to mozno len prechodne obdobie, kedy si zvyka na svet 😉 😉 😉 vsetko prejde, hlavne bed v pohode ty a ak sa da tak co mozno najviac zapajaj do prac aj muza 😉 drzte sa
dakujem vies uz som skusala vsetko no nic nepomaha,a je to preto si myslim ze to ma s tych stresov co som prezivala ja pocas tehotenstva.moj manzel mi pripravoval perlicky kazdeho dna a ja som sa len trapila a suzovala preto si myslim ze je nervozny z toho
@zuzanockamt cez den ho davam bud do kociara von alebo postielky ale v noci spava pri mne pretoze nedavam ho v noci ogrgavat a bojim sa aby sa nezadusil tak ho sledujem celu noc ale hrozne nepokojne spava budi sa kazdu skoro hodinu
@terka258 nasa sa narodila 2mes. skor,na sale bola kriesena ale je to bojovnica ...len jej vsetko vadi,je strasne drazdiva ..usmievat sa zacala az okolo 3mes.no aj dodnes mi venuje zo 3,4 usmevy viac nie... no a vsetko sa toci okolo nej,stale je na rukach,ked ju hoc kde polozim koniec...reve ako tur.a to uz ma 5mes.korigovane 3mes.este k tomu musime chdit po vysetreniach a cvicit vojtovku... viem ze je to narocne mat doma zarevane dieta,ale bud rada ze je ,,len,,zarevany...s toho vyrastie 😉
@terka258
Ahojky Lucko, pokud si myslis, ze jde o toto,jak mi sama pises.. 😉 🙂 ☹ soustred se na to, aby se to kompenzovalo klidem... 🙂 😉
Ja jsem behem 1. tehotenstvi take mela "jeden" VELKY problem a odrazilo se to na diteti..kompenzoval se jeho klid s danym obdobim dost dlouho.. 😉
p.s. Nastehuj se k nemu do postylky..at ma pocit jistoty😉
samozrejme receno s nadsazkou 🙂
Hodne stesti 🙂
neboj, rezim sa vam postupne vytvori ako bude rast, teraz to nechaj na neho ako dlho chce spat, take male babatka aj často su hladne tak ti az tolko neprespi, ano su aj take čo prespia celu noc od narodenia, ale to su skor vynimka, tes sa ze nema koliky a reflux ako nas, ze sme museli uspavat na rukach 3 hodiny a kym zaspal uz bol zase hladny :(( uzivaj si jeho blizkost a to ze ta teraz velmi potrebuje, este budes na tie časy spominat a moj sice v satke byt nechcel a teraz v manduke ale tak skus aj to. drzim prsty
@terka258 no tak to skus vypnut. Aj zvonkohru, aj radio. a zabudni na hranie a preberanie ho. Ked chce hajkat, nech hajka, ked nie, tak nie. Je to malilinky drobcek, este nepotrebuje rezim. Mojkat sa aj ked je pokojny, aj ked znervoznie, nie az vtedy, ked krici. A kup si satku, uvidis o kolko pokojnejsi bude uz po tyzdni.. Drzim prsty 🙂
no ja chapem ale ked ho dam odgrgnut tak sa prebere uplne a nespi ani tolko

@terka258 kojit,nosit,mojkat,a dokola to iste.Take male dieta nic ine okreem teba a tvojej blizkosti nepotrebuje 😉
vobec to neries,a hlavne nebud z toho nervozna,,,,vsetko velmi rychlo prejde,Mas satku?zaobstaraj si,uvidis,ako mu bude dobre pri tebe a prespi urcite dlhsie,ked ta bude citit,drzim palce 😵