icon

Miesto dudla mamin malíček. Čo s tým?

csina
11. mar 2010

zdravím všetky maminky...chcem vás popýtať o radu a prečítať vaše skúsenosti s cmúľaním maminých prstov...moja dvojmesačná drobuľa už je podľa mňa závislák...mienené to bolo z mojej strany dobre ale upletla som si na seba bič..
vec sa má takto..ešte pri prvej dcére mi v pôrodnici jedna sestra ukázala, že je to celkom dobrý ukľudňovák, ak odmieta cumlík...prvú dcérku to bavilo len občasne, neplakávla veľa, ale zato bola nonstop na prsníku..čiže som ako dudel fungovala aj tak..
lenže tento drobček si na to časom zvykol až príliš...cumel vehementne odmieta, zaspáva len nacucnutá na malíček...aj by mi už asi nevadilo, keby zaspávala radšej na prsníku, lenže ak aj občas zaspí, vypľuje ho, po chvíli sa preberie a hľadá...zo začiatku som si myslela, že je ešte hladná, núkala som jej prsník, ale ju to niekedy tak rozčúli, že až dych lapá...ale akonáhle jej strčím malík, v momente je ticho, oči zavreté a spí...doteraz som to brala skôr ako výhodu..vravím si fajn, niekto musí bábo hodiny nosiť a tak a ja len strčím prst do pusy a spí..ale stala sa mi takáto vec...už asi 2-3 dni pozorujem, že dokonca uprednostňuje takéto cmúľanie pred jedením!! stalo sa, že aj 4 hodiny nejedla, hoci som ju vickrát núkala, ale keď videla prs, tak spustila hrozný rev..najprv som si myslela, že je unavená, potom, že bruško otravuje..ale nakoniec sa z toho vykľulo, že má problém sa prisať na prsník...už som poskúšala rôzne fígle, aby sa najedla, strkám jej prs skoro že nie spolu s prstom do pusy...pokúšam sa nenápadne ich vymeniť..niekedy sa podarí, niekedy nie..ale ak sa podarí, vždy sa naje a mám pocit, že a jej aj máli...ak nie, tak je to aspoň veľký plač a hnev...už mám obavy ako budem ďalej dojčiť, dosť ma to stresuje ak pri každom priložení zvádzam boj s hladným bábätkom...ešte som zabudla podotknúť, že keď cmúľa, tak skôr takým spôsobom, ako pijú bábätká z fľaše..teda, aspoň si myslím,lebo my sme fľašu nepoznali...čiže nesaje, len tak opiera jazyk o prst a cucká..neviem ako z toho kruhu von, chcem aby pekne papala, ale ten ukľudňovák nám ozaj dobre pomáhal...
poradíte, čo s tým???

editah222
11. mar 2010

Csina - já jsem nechěla malé dávat dudlík a tak jsem ji taky v porodnici dala svůj malíček, přišlo mi to jako super, ale tenhle můj pocit mi taky dlouho nevydržel. Když byly malé 2 měsice tak jsem toho začala mít plné zuby a snažila se ji vnutit dudlík, nechtěla ho ani za boha. Bez malíčku prostě neusnula, byla jsem zoufalá a říkala si - zlatý dudlík.
Pak jsem si někde přečetla, že některé děti usinají s plenou přes obličej, zkusila jsem to a ono to funguje!!
Položim ji do postýlky, dám ji plenku, ona siji nacpe do pusy a za chvilku krásně spinká 🙂

Držím palce, aby jsi i ty našla něco jiného než tvůj malíček.
P.s. původně jsem chtěla dudel velikosti mého malíčku, ale nesehnala jsem, mám prý moc hubené prsy a tak malé dudlíky se nedělaji 😉

strapco13
11. mar 2010

csina...nas maly frcal na mojom ukazovaku..ale my sme s kojenim nemali problem /teda az na mykozu, ale to s tym nesuvisi/, vzdy sa prisal dobre...tiez nechcel dudlik, takze zozaciatku som ho uspavala s prstom v ustach, niekedy som zaspala prevesena cez postielku 😅 ...potom som mu v takom polospanku vymenila prst za dudlik a postupne sme sa dopracovali k tomu, ze na spanie ma cisto dudlik, cez den nepotrebujeme dudlik, to zuje moj ukazovak, lebo momentalne co sa mu dostane pred usta po tomsa vrhne..ale ked je hladny, tak len prsnik ho ukludni
dudlik mi zo zaciatku vypluval, napinalo ho z neho..vysuval ho jazykom...potom ho zacala bavit hra..on dudlik jazykom vystrci a ja ho zastrcim spat do pusiny, tak sme sa pretlacali, kym nezaspal..no a teraz ked v noci vypadne dudlik je zle 😀..niekedy si to nevsimne ale su noci kedy som len nahanacka dudlika
mam doma milion dudlov /prehanam/..ale drobec chce len aventacke take na konci s plosou ceresnickou, nie s bambulkou, len take trochu rozsirene
ale doteraz ked ma brutal nervy alebo stresik z niecoho, tak ho ukludni len moj ukazovak

csina
autor
12. mar 2010

kočky vďaka za rady...ja len dúfam, že sa mi celkom neodstaví, lebo som nahraná..keďže nechce dudel, ani fľašku nechytí...už som skúšala.to bol ešte väčší hysák...

beruska24.9.
12. mar 2010

Když jsem přišla o mlíčko, tak jsem malou naučila na flašku právě přes dudlík. Ale tu naučili na dudlík už v porodnici. Předtím, když viděla flašku, tak také hystericky řvala. Jak se to naučila, tak jen vidí flašku, celá se klepe radostí, že bude papat 😀

csina
autor
12. mar 2010

staršia dcérka tiež nedudlovala, a eď som mala laktačnú krízu..vyskúšali sme všetky dostupné UM a dudle, fľašky, striekačky lyžičky....nič nezabralo....čakala až mamka bude zase vyrábať mliečko.. 😅 lenže táto keď nebude chcieť ani prsník, čo potom?? 😕

annag
12. mar 2010

csina

- skús vymeniť malíček za väčší prst - ukazovák, prostredník
- ak ide o fakt problém s jedením, skús spolu s prstom zaviesť i cievku s odsatým mliečkom, bude to akoby predpríprava na prsník. Zistí, že spolu spolu s prstom tečie i mliečko - teda klasické kŕmenie po prste s pokusom o priloženie na prsník

- ak bude potrebovať naprázdno sať , skús tok mliečka na prsníku priškrtiť nožnicovým úchopom stlač tuhšie dvorec , lebo je možné, že začala tak intenzívne uprednosťovať prst práve preto, lebo ju rozčuľoval tok mlieka

- predpokladám, že by mohlo zabrať , ak by prst dostala vždy spolu s mliečkom , že by sa ho ľahšie vzdala

- ale 4 hodiny nie je dlhá doba, môže ju rozčuľovať práve nútenie na prsník - na to si daj pozor, lebo si vytvorí averziu , ak pije veľa mliečka, tak môže mať i dlhšie pauzy

csina
autor
12. mar 2010

vidíš, to s tým tokom mlieka môže byť asi najbližšie pravde...budem postupne skúšať tvoje rady, iste niektorá zaberie.. 🙂 ďakujem..

kackaaaa
12. mar 2010

A zkoušela jsi na dudlík nakap něco sladkého? Mě malá taky chtěla cumlat, ale jen prso, tak mi doktorka doporučila, ať ji naučím na dudlíka. Nakapala jsem na něj pár kapek Sab (proti prdíkům), skutečně jen párkrát denně, a malá se na dudlíka naučila. Teď ho máme jen na uspání.

csina
autor
13. mar 2010

zatiaľ som skúšala len namočiť do môjho mlieka, ale mlieko zlízala a dudel vyplula, hotovo... 😀