icon

Migréna u 12 ročného syna

vergilius
21. máj 2015

Mam dlhodoby problem, a to je migrena u syna. Zacala niekedy v 9 roku, intervaly rozne, teraz sa to zhustuje, ma 12 rokov. Vysetrenia vsetky, diagnoza migrena. Zacne to aurou, prestane vidiet. Potom do hodiny sa spusti taka migrena, ze dieta vracia, krici od bolesti, no hrozne. chemia nepomaha, a ani ju nechcem v takom mnozstve do neho pchat. ake mate skusenosti?

Strana
z2
wewe22
3. júl 2015

@evica01 ja rozmyslam nad liecitelkou uz pojedla tolko paralenu a obdobných veci ze do par rokov jej nebudu zaberat

vergilius
autor
3. júl 2015

@evica01, marianka0101, snopkulka, pravdepodobne to moze byt aj strava / ako spominate mlieko alebo lepok. budeme musiet na tom popracovat. len niekedy je mi tazko ustriehnut, najma ked som v praci a on uz doma, tu pohar mlieka, tu sladke kraviny, ktore uz mam pre istoutu zamknute. a nezavidim vam, ktore mate deti s migrenou aj 3x tzydenne. dufam, ze nam deti z toho vyrastu 🙂

evica01
3. júl 2015

@wewe22 nasa bola. Chodila s mojim otcom na volaco. Chlap ma pristroj a ten po povie nieco 😀 uz neviem. A vies, ze bolo chvilu dobre? 🙂
Vravi sa, ze ked dostane menzes, tak prestane.
Moja mama je uz po prechode a furt ma migreny.
Mna tiez mrzi ten Panadol. Neznasam to uz. Decko kojim vyse dva roky. Je zdrava, ziadne antibiotika a paralen do nej pcham. Inak je fyzicky velmi aktivna, je vesela, dobre sa uci.
Moja mama vravi, ze to dieta je unavene. No ja uz neviem... 🙂
Cez prazdniny ich mava menej.

karinka2009
23. aug 2015

ahoj mam 37 rokov migrenu mam uz od dectva od 25 ky som vylucila klobasy parky a ziadna salama migrena zmyzla mavam ju tak 2x do roka aj to od sackovych polievok tak som vylucila aj to 😉

evinka400
13. okt 2023

@simsalabim Ahoj, sice je tvoj prispevok do diskusie starsi, ale velmi by ma zaujimalo, ako sa ma dcerka teraz, ci je stale bez migreny. Spominala si, operaciu oci a zlepsenie. My behame po doktoroch so synom a tiez som mala podozrenie na suvislost migreny s okuliarmi. Kazdy doktor mi tvrdi, ze oci s tym nemaju nic spolocne. Syn ma diagnostikovany astigmatizmus, ma vysoke cylindre a migreny mava od skolky, ako zacal nosit okuliare. Lieky od neurologa nepriniesli ziadany ucinok. A teraz patram, co dalej. On mal v podstate vsetky vysledky v poriadku, ale tie migreny neustupuju. Spustace sme neodpozorovali ziadne. Nemozem sa zbavit toho pocitu, ze to suvisi s jeho zrakom.

simsalabim
13. okt 2023

@evinka400 dcere sa vratili migreny s nastupom puberty - lekari to aj predpokladali, hormony su znamy spustac, ale ma ich zriedka. Snad 3-4x do roka (co oproti 2x tyzdenne je super).

evinka400
13. okt 2023

@simsalabim Tak to je urcite rozdiel, ale skoda, ze sa jej vratili. Moj mava 2-3 krat do mesiaca. A aky problem mala s ocami?

minenkak
13. okt 2023

@vergilius ja som to mávala ,to bolo strašne, vylúčiť syry,, všetko čo je ťažké na trávenie,pomaly jesť ,poriadne poprežuvať,pravidelne jesť,hýbať sa.A dávať pozor čo to spúšťa,môže to byť aj hrozno, jablká,čokoláda ,mlieko čokoľvek ,mne to spúšťali jablká a čistá voda

simsalabim
13. okt 2023

@evinka400 uvolnene okohybne svaly, ale smerom von, teda nie klasicke skulenie dovnutra k nosu ako maju male deti. Ocna aj neurolog sa dudovali, ze to je iba spolupodielajuci sa faktor a vyrazne zlepsenie nemame cakat a teda niekolko rokov bez tych migren bola, na ich velke prekvapenie.

evinka400
14. okt 2023

@minenkak Ďakujem za radu. Vyzerá to tak, že všetko čo si vymenovala, má rád. Okrem hrozna. Budem to musieť viacej sledovať.

evinka400
14. okt 2023

@simsalabim Tak to je úľava , keď jej to takto pomohlo. Mne povedali, že s operáciou musíme počkať do dospelosti. Nechápem, prečo lekári u syna vylučujú súvislosť migrény a zraku.

simsalabim
14. okt 2023

@evinka400 skuste si pisat migrenovy dennik-co jedol, pil, ako spal, ci ho daco trapilo/tesilo den pred zachvatom. Mozno daco vypozorujete. Ja mam spustace jasne, u dcery sa nam ich nepodarilo zistit, i ked mam pocit, ze silne emocie u nej hraju rolu. Nastastie ma migrenu s aurou, takze si da liek vzdy vcas. U tvojho syna sa v suvislosti s operaciou opytaj na nazor ineho lekara… nie su neomylni a ludske telo sa nesprava ako v kontrolovanom labaku.

evinka400
14. okt 2023

@simsalabim Skúsim, ďakujem 🙂

simsalabim
14. okt 2023

@evinka400 a este mi napadlo, nedavaju mu nejake lueky na znizenie frekvencie zachvatov? Lebo 3x do mesiaca je tiez dost. Klasiku - dlhodobo magnezium - ste skusili?

veronicka88
14. okt 2023

Krčnú chrbticu má v poriadku???skúsila by som dobrého ozaj dobre fizioterapeutku spolu s tou akupinkturou. Naučí ho cviky na uvoľnenie svalov a nemusí mu to prejsť do takej šialenej bolesti. Som dlhoročný migrematik a toto pomaha

evinka400
14. okt 2023

@simsalabim bral peritol a sandomigran, ale nesadlo mu to. Magnezium sme neskusali. Je to riadna zataz pre neho aj pre mna.

evinka400
14. okt 2023

@veronicka88 sme objednani na rehabilitacie. Skusame vsetko mozne. Dakujem za tip.

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
14. okt 2023

@vergilius moja teta to mala roky rokuce a po mnohých rokoch, ked uz brala tazke lieky, lebo nevedela pracovat, tak zistili, ze jej to spôsobovali platnicky, ktore tlačili na miechu. Chrbat ju ale nebolel a ak, tak iba normalne ako kazdeho. Nikdy jej nerobili magneticku chrbta, vzdy iba hlavu a max krčnú. Raz sa jeden dr nasral a robili jej chrbat cely na 2x. Isla na operaciu, zacala cvicit , vylucila lepok a komplet latktozu a migrény ustúpili. Ale uz ju bolieva len chrbat. Ona tiez hned musela lahnut do tmavej miestnosti. Bolo to hrozne chuda.

Strana
z2