icon

Migréna u 12-ročnej

a_adamcova
21. jún 2022

Ahojte, máte skúsenosti s migrénou u 12 ročnej? Ja zvyknem mať zriedkakedy, ak už mám tak teda riadnu.
U nej sa od januára objavilo asi 4 krát. Mne osobne nepomáha nič na to, len sa zavrieť do tmy, a pospať si. Len som nepočula ešte, že u takého dievčaťa sa môžu objavovať. Dnes som pre ňu musela ísť zasa do školy, kvôli tomu.

Strana
z2
zuzkaa1991
21. jún 2022

@a_adamcova ja som mala bolesti hlavy tiez ze migrena aj mesiac mA bolela hlava nonstop...az po porode vdaka svokre som zistila ze zaseknuta krcna ;) ak ma boli hlava viem ze je z krcnej ak je velmi zle skusit lieky na uvoľnenie svalov(dorsiflex, a podobne nenapadaju ma lieky) poradit sa s lekárom co moze vekovo slecna ;) vysetrne neurologické na fyzioterapiu ale na kvalitnu masaze cvicit ;)

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@zuzkaa1991 Ale ona má tie typické svetielka pred očami, ktoré sa objavujú pred začatím migrény. Aj pri krčnej to je?

kiki68
21. jún 2022

@a_adamcova ja som mavala, v 23 presli. Z nicoho nic. Od 12 som bola na quarelin a maxalt

kiki68
21. jún 2022

@a_adamcova a neurolog co na to?

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@kiki68 Nebola som ešte s ňou, ale budem musieť zájsť :/

zuzkaa1991
21. jún 2022

@a_adamcova tak svetielka mam tiez a migrénu mi nikdy nepotvrdili aj pred 15rokmi pamätám si ze matka ma raz zobrala na pohotovost to som nevedela.ist ani na wc len som lezala nonstop a nejaky mlady mi dall infúziu a povedal ze mi nic nie je 🤣🤣 doteraz si to pamätám bral.ma.za pubertacku aj tak po infúzii sa mi neulavilo.....skusit obehat aj to

kiki68
21. jún 2022

@a_adamcova cim skor objednat, urcite aj eeg pytat a mozno mri hlavy. Lebo toto neni sranda. Mne potom uz zacala napr trpnut aj polka tvare, tie svetielka tiez boli. Cize ta aura

jana005
21. jún 2022

@a_adamcova môj syn má migrény od 2,5 roka.
Dievčatám zvyknú začať,keď dostane menzes.
Čiže akurát by to sedelo.
Nám nepomáha nič, len tma, ticho,vracanie a spánok.
U neho to trvá pol dňa, ďalší deň je už fit.
Cca raz do mesiaca má záchvat.

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@kiki68 :O Preboha

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@jana005 To vážne, tak maličký ??? 😢 Áno ona tiež zvykne vracať 😒

pribinak
21. jún 2022

@a_adamcova nie je pred menštruáciou?

veronika946
21. jún 2022

Vidí dobre?

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@pribinak Nevšimli sme si súvislosť medzi tým, ale cca za týždeň má dostať

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@veronika946 áno, nemá problém so zrakom.

acrobaleno
21. jún 2022

Ak ešte nemá menzes, tak sa možno už telo pripravuje. Ale na 100% k neurológovi.

sojorez
21. jún 2022

Ja som chodila na rehabky so synom kvoli bolesti hlavy a tam mi rehabilitacna vravela, ze uz male deti mavaju migreny. U nas migrenu vylucili, ale absolvoval syn neuro, ocne, usne, ortopediu a ct hlavy. Ja mavam migrenu spojenu s nastupom menzesu, davam si magnezium a dodrziavam pitny rezim, pomaha to. Drzim slecne palce, aby ste skoro poriesili.

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@acrobaleno Má už rok

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@sojorez Ďakujem, určite to budeme riešiť.

pribinak
21. jún 2022

@a_adamcova skús zo sledovať, či sa to nebude opakovať aj budúci mesiac.
Migréna mize bez kľudne súčasť PMS

jana005
21. jún 2022

@a_adamcova áno, taký makyybok, keď mu to začalo.
Migréna absolútne niekoho nenapadlo,až potom neskorý lekárku.
Teraz má už pomaly desať,tak už sme si na ňu "zvykli"

kiki68
21. jún 2022

Este jedna vec, moj kamos mal migreny, tazke stavy a pricinou je alergia na lepok. Ked uz nevedeli co s nim, tak testovali rad radom a tak sa nejak dostalo na tuto moznost. Nesmie ani stopy lepku, inak je migrena naspat. Do 16 rokov bol chalan v pohode. Potom to zacalo a v 19 mu zistili toto. Odvtedy ma pokoj, len to musi naozaj bedlivo pozerat.

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@kiki68 Ďakujem za postreh, pripomeniem keď budeme pri dr.

cookiecook
21. jún 2022

@a_adamcova, Ahoj, ja mám 13 rokov, a tiež mávam migrény. Menštruáciu ešte nemám, ale migrény už zhruba dva roky. Zhruba jeden krát za dva mesiace. Bola som s rodičmi na neurológií, odtiaľ ma poslali na magnetickú rezonanciu a EKG/EEG ( neviem presne 😊). Migrény mávam aj s aurou. K neurologičke chodíme na kontroly pravidelne. Mne pomáha brať každý deň magnézium. Keď ho beriem, mávam ich menej. Vyskúšajte 😇.

kacena4
21. jún 2022

my ju máme od 4r. a častejsie takze super ste na tom

zonjushe
21. jún 2022

Moja dcera ma migreny od 3rokov, potvrdene neurologom..asi do 6-7 r. ich mavala so zvracanim, teraz uz nezvykne zvracat. Priemerne ju ma raz do mesiaca, niekedy 2x..

jana_eyre_2
21. jún 2022

Ja mávam pravidelne migrény od 10tich rokov.. niekedy mám lepšie bolesti, inokedy horšie ale stále ich mávam, každý mesiac aj 2-3x.. tak to bolo aj v detstve.. môj syn najstarší to má pomne tak isto, ale u neho je to spôsobené skôr HIT ktoru má, aspoň teda si to viem spojiť keď zje niečo čo mu nesadne..

jana005
21. jún 2022

@zonjushe to máte super, že už nezvracia.
A prosím, videla som, že si z Košíc, môžem vedieť kde chodíte na neurológiu?
Ďakujem

a_adamcova
autor
21. jún 2022

@cookiecook Ďakujem ☺️

a_adamcova
autor
21. jún 2022

Bože
... Ani som netušila že to fakt už tak malé deti môžu mať 😳
Ako ja sa idem zblázniť keď ju mám, to je fakt masaker
Začne to s aurou a už vtedy viem že je zle. Raz ma to takto chytilo v aute mimo bydliska. Zle videnie, musela som zastať,lebo som vedela že o pár minút bude masaker. Tak museli pre mňa prísť, som nebola schopna ani odsoferovat už.
A ak toto majú deti tak ďakujem pekne

marca12
21. jún 2022

@a_adamcova ano aj pri krcnej. Mavala som migrenu s aurou a dlhe roky si davam doporiadku krcnu chbticu a konecne su vysledky. Nemavam migreny,ked tak uz su znesitelne. Predtym kazdy tyzden migrena,vygrcana aj 3-4 dni posledny den som zvracala a takto dookola. A ked vidim dnesne deti s predklonenou hlavou v ruke mobil,tie budu mat strasne problemy s chrbticou. Musi sa naucit odsledovat priznaky,cize ak ma auru-svetielka ihned si musi dat tabletku,necakat. Ak stihne vcas tak bude mat miernejsie bolesti. Ja som s migrenou musela chodit do roboty,to bolo strasne obdobie. Roky som tak fungovala.

Strana
z2