Mohla dcéra dostať parazity od mačky?
Som v strese. Mame malu kocku. Minuly pond.dostala pirulu na odcervenie a dalsiu mala dostat pondelok co teraz bude ale dnes na vecer zacala grcat a vygrcala aj neakeho parazita.Bol jak sliz a dlhy neakych cca 5cm aspon co som videla.Len mame dcerku 20mesacnu a ona a nou bola v kontakte cele dni co ju mame. Hrozne sa bojim ci to od nej nedostala.Neviem za kolko dni by sa to u nej prejavilo?mali ste s tym skusenost?
netreba stresovat.. dalej odčervovat podla pokynov veterinara..je mizivá šanca, že by sa dieta nakazilo..
@vektricka16 nalakala som sa....lebo od kedy ju mame tak dostala hned tu tabletku na odcervenie a bola len vnutri s nami a cez noc v kotelni tak reku je zdrava lebo nebola nikde inde a dcerka ju stale chytala mojkala a clovek nie vzdy ustriehne aby si ruky nedala do ruky alebo jedlo chytila :-/
@lubiss skrkavky / ascaris/ su prenosne na cloveka velmi lahko... a ich neviditelne cysty mozu zostat kdekolvek v tele/ mozog, srdce, zaludok, creva, pluca.../ a mozu byt zivot ohrozujuce.
To nepisem kvoli panike, tiez mame macku a riesim tieto veci... len to nezlahcujte
@vektricka16 mala si toho parazita dat do nadobky a dat vetovi, aby nastavil konkretny liek.. klasicke nie su na vsetko!!! Pripadne si to mohla odfotit a ukazat.. urcite ju opakovane odcervi, aspon 3x za tyzden a potom zas o 10 dni...
Predpokladam, ze je to vonkajsia macka..
parazity idu z nej uz von,pocuvaj veterinara,ten ti tiez povie ze je miziva sanca,macka by musela zakaslat ,akoby vygrcnut a vtej chvili tvoje dieta by muselo prave maca doslova bozkat,rucky mu umyvajte castejsie do podstielky pre macku ho nepustajte,skrkavka vyzera ako sliz v polievke,a ak bola mrtva v stolici,super odcervovak ich likviduje.Ste zodpovedny,to je dobre.
Este sa pytas na prejavy u dietata..no...to moze trvat aj velmi dlho...a mozu byt uplne nespecificke a nikoho nemusi napadnut, ze moze ist o parazota. To mi ver. Ak by mala nieco, co jej nebude prechadzat ani po beznej liecbe, tak mysli na to
Ale hadam jej nic nebude... dufajme.
Odcervi pre istotu macku opakovane a aj dieta, aspon budes lepsie spavat. My odcervujeme kocura preventivne kazde tri mesiace - a nas dospelych kazdych 6-12 mesiacov... aj bez akychkolvek priznakov... pokial maju kontakt zo zvieratami, hrabu sa v hline, su v kolektive, mozu chytit kedykolvek a kadeco...
@denisa098 zakaslat?? Kychnut? Kolko vies toho o parazitoch? Asi velmi malo,ked toto napises..
Nastuduj si zivotny cyklus parazita, ako sa rozmnozuje, akych ma medzihostitelov atd.. vacsina sa vylucuje stolicou, pricom cysty su neviditelne volnym okom
. Macka si lize zadok pri umyvani , nasledne srst... dieta macku hladka...
Fakt si myslis, ze treba kuchanie?
Ja macky milujem, ale problemy parazitov sa podcenuju.. pozri si par casti serialu Monsters inside me.. realne pribehy ludi..chodi to na TLC kanali Sky linku, ale mozno najdes aj na nete..
@anjelicek26 presne. Idealne je sa odcervovat..
Mozem sa spytat co pouzivas? Mozes do spravy
@katrin21 vermox nam vypise lekarka alebo dr.clarks kuru pre nas dospelych. Deti to pod 12 myslim nesmu (ani tej som este neskusala). Ona ma rovnaky nazor na parazity ako ja, ze uplne podcenovana zalezitost... ze mala uz aj deti s podozrenim na astmu a nakoniec parazity uplne vsade uz aj v plucach 😵
@anjelicek26 presne !!! Uplny suhlas.. a ked si predstavis,,ze dnes su zvery v jazdej domacnosti...a aj nadory to sposobuje, cysty na peceni , zlcnikove kamene a x inych veci..
A ludia ani netusia..a este sa vysmievaju z toho.
Dokonca iste paraziry su spajane sj do samovrazednymi sklonmi a depkami, ked su v mozgu..
Ja som zatial skusala iba bylinne Jukl antipataxitny balicek,len ma fost komplikovane davkovanie,meni sa po dnoch... ale vyborny je SCRAM, len ten neviem dostat...
A potom lekarske tie co si napisala a este Zentel.
@vektricka16 panoboze dievcata az mi je zle ☹ pojdem do lekarne sa opytat ci nieco maju nato aj pre take male deti a ked nie zavolam doktorke nech jej zoberie odbery a skontroluju to preistotu lebo zblaznim z toho stresu :-/
@vektricka16 aj keby si nemala mačku, donesieš si hocičo na topánkach..aj vajíčka parazitov zvonku -vtáky kadia v truse majú, psy majú, mačky, vonku, hlodavce vylučujú..takže oho už ste mali v domacnosti..atd..absolutne nestresuj,..a odborníčku katrin21 / ktorá je fundovaná odborníčka na MK cez všetky zdravotne aj psychické problemy, výchovu detí atd /ber s rezervou..
ešte dobre, že doma nemám žiadne zveri a to presne z týchto dôvodov.
Noo presne toto iste riešila suseda ktorá má 2 psoch a tri deti a teraz zistila ze pes má skrkavku, niečo sme s manželom o tom preštudoval a poviem vám bola som zhrozená s tých parazitov aké sú to svine,veterinár povedal susedke že vraj ich ma každý 2 človek len o tom neviem, a tie testy čo robia lekári ani vôbec nemusia ukazovať že ich mate a zbaviť sa ich vraj je dokonca nemôžme aspoň keď ich dostane človek a najmä dieťa, to proste neustrazis aj keby neviem čo si robila.... Ja mam z nich normálne paniku a to ani zvieratá žiadne nemáme a teda moje deti sa v piesku nebudú hrať, aspoň ja im to určite nedovolím suseda všetko dezinfikuje a vkuse upratuje ale čo čítam tak tie vajíčka aj tak nieje vidno voľným okom takže je to ako sa hovorí beh na dlhé trate,... Tie parazity sa majú pri ľuďoch veľmi dobre a žijú tu už roky roku e, podľa mňa je ich nemozne zbaviť sa :(
parzity sú súčastou života človeka aj zvierat..boli, sú aj budú tu..netreba robit z nich strašiaka, pokial sa nepremnožia - nesposobujú problemy..je malinká šanca, že človek dostane parazity od zvierat..každý živočích má svoje parazity / vnutorné aj vonkajšie/ a ine mikroorganizmy v tele, s ktorými funguje celý život bez problemov..a dokonca ptrebuje ich k životu..tým že ich chemicky často ničíme, sposobujeme, že akurat vyničíme aj tie , ktoré sú pre telo užitočné ..a panický strach pred nimi / aj z hocičoho ineho/, je tak akurát prípad pre psychiatra.
@luba41 a ty si kde prisla na to ,ze moje informacie su z MK?? 🤣🤣 to si na velkom omyle... uz ako dieta na viac bavilo citat zdravovedu, nez rozpravky.. a mimochodom o parazitoch konkretne som citala medicinske skripta s popisom zivotnych cyklov atd. Pozicane od kamosky + citam aj alternativme veci, na doplnenie. mam rozne knihy..Ale kludne si mysli svoje.😉 bavime sa tu p inom, nie o mne.
@katrin21 lenže tým čo si tu popísala, si autorku a kopu dalších čo si to tu prečítali, akurát tak zneistila a prepokladám, že to mača u nich dlho neostane...a tie potecionalne, ktoré by aj chceli zviera doma, už nebudú chciet, aby nejaké prekročilo ich prah domu .. a vonku sa budú strániť čo i len pozriet na psa alebo mačku..ano treba povedat pravdu a ešte ju aj "prikrášlit" a dobre postrašit☹
@luba41 sama som napisala ,ze mam macku, aj ich milujem, mame aj psa, my napr
Bojujeme pravidelne s pasomnicou psou, ktora ma medzihostitela mys a nasledne macka ked zozerie mys, tak ju dostane.. a kusky vychadzaju z konecnika, ked sa nam to stalo brala som to l vetovi, ten to potvrdil, odcervujeme, ale ono jecto prd platne, ked ona stale tie mysi chyta... to by sok ju musela odcervovat kadych 10 dni dookola priblizne.. odcervujem tak raz za mesiac...
Raz sme si vzali maca z utulku v BA a do rana malo krvave hnacky, giardie a hned sme ho vratili a oni sa este tvarili , ze co nam vadi.to ma dojalo...kokos... pritom to su najhnusnejsie parazity, lebo ani dezinfekcie ich bezne nezabiju...
Ono, jasne ,ze netreba panikarit,,len zas ani zlahcovat to.. tak nech ma baba informacie... treba dokladne preliecit a ked bude len v byte, uz sa velmi nema kde nakazit az tolko, ako vonku a bude to Ok.
@vektricka16 Načo sú vám mačky, psy? To nemáte dosť roboty s dieťaťom? Mňa moja tak zamestnáva, že si neviem predstaviť starať sa o zviera. Ľudia nemajú starosti. Moja starká chovala túlavé mačky, aj sme ich ako deti naťahovali, nič nám nebolo.
Ja mam cerstvo doma kocurika, teda riesim podobne veci. Musim povedat, ze
@katrin21 pise pravdu. My sme odcervovali na 1.,7.a 21.den zatial, po odcerveni boli v stolici kraaaasne crviaky, fuj. Len sa tak hemzilo. Veterinarka mi prizvukovala, poriadne umyvat ruky, wc vysypat, vyumyvat, oprat mu pelech, oprat si vsetky deky kde lezal. Umyvat mu po stolici konecnik haandrickou s mydlom, lebo tam mozu byt vajicka, ktore kdesi optrie a my cez rozne povrchy, kde sa obtrie alebo po hladkani prehltneme.
Rovnako ale mi povedala, ze parazity ma vela ludi a nevie o nich. Dostaneme ich ako bolo pisane, napr prinesenim si na topankach, neumytim ovocia a podobne. Ja mam jablka na trave co spadli zo stromu, macky chodia okolo, dieta pride.... Aha, jablko....
Ked ho riadne odcervis a nebudes mu davat surove maso (iba ak riadne premrazene) nemal by uz mat parazity, ale moze ich dostat aj cez spominanu obuv z vonku, teda pre istotu raz za cas zas treba odcervit.
Sama inak uvazujem o odcerveni, alebo vysetreni nas, teda clenov mojej rodiny-ked som tie cervy videla. Ale poviem vam, hnusi sa mi uz len ten pocit, ze by sli so mna von. Blee.
@lubiss no, pisanie cez mobil ma svoje uskalia..neznasam to rolovanie, clovek vidi len kusok stranly,straca prehlad a robi milion preklepov.a mate podobne nicky... ale reagovala som na teba spravne ohladne tych skrkaviek, len teraz som si ta pomylila s tym stresovanim.. mate podobne nicky..lubky..
@luba41 konečne normálny príspevok, aj ľudia majú dáke parazity, len jedno s druhým funguje, ak je problém rieši sa, ak sa mamina boji tak nech ide na odber stolice k detskej a dúfam že nezačne odčervovať svoje dieťa rôznymi odporucanými liekmi z koňa. Čudujem sa že mačka ešte neni znenavidená. Rada si sem občas idem niečo z nudy pozrieť ale asi radšej prestanem, lebo občas mi to tu príde ako hon na čarodejnice.

zrejme to bola skrkavka dost bezna zalezitost mlade sa tym nakazia uz od matky...ak sa bojis daj dceru otestovat na toxocaru, toxoplazmu atd..hlavne macku pravidelne odcervujte