Mohla dcéra dostať parazity od mačky?
Som v strese. Mame malu kocku. Minuly pond.dostala pirulu na odcervenie a dalsiu mala dostat pondelok co teraz bude ale dnes na vecer zacala grcat a vygrcala aj neakeho parazita.Bol jak sliz a dlhy neakych cca 5cm aspon co som videla.Len mame dcerku 20mesacnu a ona a nou bola v kontakte cele dni co ju mame. Hrozne sa bojim ci to od nej nedostala.Neviem za kolko dni by sa to u nej prejavilo?mali ste s tym skusenost?
Chcem sa spytat na odcervovanie parazitexom, mate niektora skusenosti?
@0silvia0 mali sme 7 maciek..1 bytova, 6 vonkajsich postupne.. a veru, vsetky lovili mysi..a este ich aj doniesli sem.. niekedy aj 2-3za den, zozrali tak jednu, ostatne nam doniesli pre nas🤣🤣🤣.. zeru normalne aj tasticky, granule, mame tu dost volnych pozemkov okolo, tak tam maju raj..aj kastrovani kocuri lovili jak divi, aj macky.
Inak v poslednej dobe dlho nic nedoniesla, ale to meznamena, ze nezozrala na mieste niekde, nemusime vidiet.. lebo zas je zacervena.. potvora..
@katrin21 mame presne takeho isteho kocura. On chyti mys, nas pes mu ju ukradne, potom kocur si ju zoberie naspat a takto sa o tu mys handrkuju. My kocura krmime premrazenym surovym masom a granulami. Tasticky a konzervy odmietal vzdy zrat. A ako odkontrolujes zacervenie po odcerveni ked mas macku vonku? Lebo ja som odcervila, ale neodkontrolovala, lebo sa kocur vykadil niekde vonku. Ako zistis ze je zacervena?
@0silvia0 ona u nas na zahrade hadam ani nekaka..dokonca mame piesok pre malu a nikdy sa tam nevycurala, alebo nedajboze nieco horsie... vie, ze nesmie a je tam poduska,kde dcerka sedava a ona na nej rada spava, takze tam kde spi si nespini..😉👌
Co sa tyka odcervenia... klasicke nemam sancu skonrrolovat, kym nevidim hovienko...ale vidim, ked z nej vyjde kusok pasomnice.. lebo to ide a zostane to na srsti pri zadku, alebo kde jedava tak su tam na zemi.. oni vypadnu,chvilu sa hybu a potom je to uz len ako biela mala spinka... radila som sa s veterinarom, ze ako.... niekedy jej davam tabletu aj 3x po sebe po 2-3dnoch a potom zas o 3tyzdne.. niekedy len za tri tyzdne, preventivne..
Hold, viac sa urobit neda.
@katrin21 nas kocur ma tiez macaci zachod vo vnutri, ale pouziva ho len ked ho niekto omylom zatvori vo vnutri. Ako maca ho pouzival, ale teraz radsej vydrzi a vyspini sa vonku. Tak teraz neviem aku frekvenciu odcervovania zvolit ked neviem odkontrolovat hovienko. Je to nas prvy kocur, tak nemam velmi skusenosti.
@anjelicek26 a cim odcervejete ludi?
@vektricka16 ahoj, priniesli sme domov stena ama skrkavky, jasne ze odcervujem ako bláznivá, mame ho týždeň ale oblizalo moju 4 ročnú dcérku a dostala som strach, ako ste dopadli vy?
k nám sa zasa priplížila mačka s troma mačencami a zistila som, že majú škrkavky, jedno mača som včera odchytila a odčervila pastou, druhé niekam zmizlo a to tretie sa mi nedá chytiť. Kedy mám odčerviť to mača znova? Lebo nemám možnosť odsledovať, ako je začervené, čo z neho vyšlo atď. A aký je príznak začervenia? Nechutenstvo a vychudnutosť? Inak, nemám z toho dobrý pocit, tiež sa bojím, aby sme nejaké parazity nedostali. Minulý rok som celej rodine kúpila parazitex, čo sa dá ešte voľne kúpiť na odčervenie? Ci musím ísť k lekárke a dať si predpísať?
@0silvia0 všetky zvery majú parazity..ak si videla u jedneho mačata, tak budú mat aj ostatne..prenáša sa to z matky ,,ak nebudete pit vodu, jest hlinu kde sa mačky vykadili, tak nemáš sa ako nakazit..a myslím, že už nemáš malé deti, takže prenos len tak lahko nehrozí..škrkavky - nájdeš v truse, vedia ich mačky aj vygrcnut -vidíš v zvratkoch, alebo vajíčka v truse- tie nevidíš..najdi si návod k paste , tam máš ako často podat- aj ked to je komplikovanejšie podanie..radšej minitabletky do pusy alebo spot on na krk..dajú sa chytit už?
@luba41 jasné, vygrcnuté škrkavky som videla, teda jeden kus a hneď ma chytila panika. Sú to plaché mačky, jedna sa mi chytiť dá, tú som odčervila včera pastou. Tabletky si netrúfam, minule ma jedno mača strašne doškriabalo, sú to polodivé mačky a nechcem mať preťatú tepnu 😕 Aj nášmu kocúrovi musím tabletku strčiť až do krku, inak ju vypluje, takže pasta sa mi zdá vhodnejšia. Ide o to, že sa od týchto mačiek môže nakaziť aj náš kocúr, síce ho odčervujem, ale on chodí aj dovnútra a leží na kresle... tak sa trocha bojím, že niečo donesie aj do interiéru. A kocúra hladkáme všetci, aj veľké deti. Na paste je uvedené, že mačatá sa odčervujú každé 3 týždne a potom každé 3 mesiace, ale mne sa to zdá málo...
@0silvia0 ešte ste ich neskrotili? potom je tažká manipulacia s nimi..už sú dost velké, takže už sa vam to asi nepodarí..kocur to nedostane, ak pravidelne odčervuješ..resp. doteraz- takisto chodil von, stretal sa s inými cudzími takže príležitostí nakazit sa mal až až..ak sa aj nakazí, dalšou tabletou to zlikviduješ..a netreba to zase prehánat s tým odčervovaním,,.viac je nie kedy na škodu..a doma sa nemusíte bát..na začiatku odčervujem mačatá 3x každé 2 týždne..to stačí ..inak sú tuším aj tablety s prichutami - takže by to zjedli aj v jedle..
@luba41 stará mačka je v pohode, tá je skrotená, jedno je neskotiteľné a hryzie a škriabe a ďalšie dve sa dajú chytiť, pohladkať, chytiť, ale vôbec si hladkanie od človeka neužívajú, skôr ho strpia. Ale aj to už je pokrok. Ich mama sa až po mesiaci nechala odo mňa pohladkať, ale je to taká vychcanica prefíkaná falošná. Obtiera sa mi okolo nôh pri kŕmení, ale keď som minule manipulovala s jedným mačaťom a mača zamraučalo, išla do mňa s bojovým výrazom, bála som sa, že sa do mňa zahryzne.
Tie príchuťové tablety pozriem, to som ešte nepočula. Kocúr začal menej žrať, tak preto mám podozrenie, že má nejaké potvory v sebe...
@0silvia0 na leto väčšinou mačky jedia menej, aj sú pochudnutí..ale príchodom studenších dní, začnú jest viac a naberat tuk na zimu..ak by sa ti dlhšie kocur nezdal, radšej veterinarovi..pokial ho odčervuješ , tak to chudnutie z parazitov asi nebude..a inak stačí 2-3 do roka odčervit..
Ahojte oživim túto tému. Mame doma kocúrika od septembra riadne sme ho odcervovali pipetami nexgard a pred par dnami som objavila v stolici skrkavku. Mame doma 2 male deti ročne 4 ročne. S kocurikom sú nonstop v kontakte strasne sa bojím ci to nemohli dostať od neho . Dali sme mu hneď pipetu a o deň z neho vyšli ďalšie dva. Nám som dala predpísať vermox a ideme si dnes nasadit. Mate niekto skúsenosť ako reagujú deti na tento liek ?
Ved ale to trvá kým červy vylúči z tela, preto sa tie tbl opakujú a nejaký čas trvá kým "vyjdu" z tela. Jedine co sa naozaj odporúča aj po psoch je po nich dôkladne upratovať výkaly atď. Aj vonku.
Pokračujte ďalej,cak by sa ti nezdalo niečo tak detská lekárka ti poradí. Ale tiež netreba utekať hneď, lebo keby ebodaj nejakého parazita dcéra mala, tak za týždeň neviem ci by bol otestovatelny ( ale to teda ja neviem naozaj
Ahojte, oživím túto tému, my tiež máme doma mačiatko a má skrkavky, dnes po odcerveni sme to zistili, tiež mám malé deti, preto má zaujima ako ste dopadli? drobec_avril

@katrin21 zaujimave,, ze vasa macka mys zozerie. Nas kocur len ulovi ale nezozerie. Nastastie.