icon

Môj 8-ročný syn sa cíti ako dievča

29. nov 2022

Dnes sa mi syn 8 rocny priznal, ze obcas sa citi ako dievca, rad sa hra na dievca, to viem, pozorujem to uz dlho, rad si oblieka sukne, obtaca deky okolo pasa, dava si satku na hlavu akoze to su vlasy, je taky jemny a citlivy, od malicka je taky dievcenskejsi proste, v skole je v dievcenskom kolektive, rad sa hraje s dievcatami, inklinuje aj k dievcenskym hrackam, ked som sa ho opytala ci by aj v skuticnosti chcel byt dievca keby si mohol vybrat povedal, ze nie, ani nechce dievcenske meno ani sa nechce v realnom zivote obliekat ako dievca, len sa rad hra na dievca a je stastny ked sa tak hra a obcas sa tak citi, inak ma aj chlapcenske crty, sprtuje, vie sa blaznit ako chalan. Hrozne ma to zaskocilo a hrozne som sa zlakla, normalne ma od stresu prehnalo, povedala som mu ze neni nic zle na tom, ze sa hra na dievca a nech mi povie ked sa bude citit inak, ked bude mat potrebu mi povedat, ze sa aj citi ako dievca, rozplakal sa a povedal, ze je to iba hra, uistila som ho ze ho budem lubit nech je co je, len nech je uprimny, prosom vas mate s tym niekto skusenost? Mozete ma ukludnit ze to je iba nejake obdobie a prejde ho to? Ja uz vysilujem riadne, som uplne mimo, vdaka

Strana
z3
katuskamala1
29. nov 2022

Skor som myslela, ze by to mal mat v rukach jeho otec.. Robit s nim take chlapske prace.

autor
29. nov 2022

@jabadabadu dakujem❤️

lolita555
29. nov 2022

Haló pani matka,má 8rokov,je to dieťa!!!no normálne skúšať rôzne hry a veci ,viem ako sa cítiš tiež mi bolo blbo keď som svoje 8 ročne dieťa pristihla ako si z kamarátkou v izbe pozerajú do gatí ale tak je to úplne prirodzené skúmanie iného pohlavia.tvoj syn to ma takto ,poznám dokonca chlapca presne ako tvoj,dokonca chodil von v plienke okolo hlavy že vlásy a zásteru mal .nikdy sme to neriešili veď ešte je dieťa.a keď náhodou tak čo bude iny ale stále tvoj.hlavne ak ti naozaj mozem poradiť nerieš to stále a hlavne nie s ním ,,už ti povedal že sa hrá,lebo v ňom zbudis pocit že niečo je zle a paradoxne potom prídu problémy ✌️

mata90
29. nov 2022

Ja ťa upokojim. Mali sme suseda, chlapca,čo v kuse vo voľnom čase si obliekal šaty,sukne a hral sa na dievča. Asi to potrebovali čas,je úplne v poriadku a končí posledný rok učiteľstvo. Takze asi to nechať tak.

autor
29. nov 2022

@lolita555 uz to nebudem riesit a berem ze to je iba dieta, chcela sim iba ukludnit

autor
29. nov 2022

@mata90 dakujem ukludnilo☺️

lolita555
29. nov 2022

Jasne človek sa lakne,neboj sa všetko bude ok ,tiež sme mali svoje ako deti.

mata90
29. nov 2022

Ale fakt, no my sme si mysleli čo z neho bude, fakt inteligentný mladý muž , nič nenaznačuje čo bolo v detstve.

svetlonos
29. nov 2022

Ja ti napisem moju skusenost s chlapcom, ktoreho som 3 roky videla rast ako au pair (6-9 rokov)Rad sa fintil, pouzival kremiky na tvar, casom sa zaujimal o modu. Dievcata od malicka obdivoval a hovoril, ake su pekne. Nestalo sa z neho dievca, mal nastastie vnimavych rodicov, ktori si tieto signaly vsimaly. Je z neho gey, ma uz niekolko rokov priatela a je stastny. Rodicia su s tym v pohode, on ma uspesnu firmu, ktoru si zalozil ako 24 rocny. Takze chalan aj napriek problemom v skole - nadpriem. inteligentny, mnohymi ucitelkami pre to sikanovany, to dotiahol daleko. Na zenu sa preoperovat nemieni, je muz, ken ho pritahuje rovnake pohlavie. Kamoska nasa spolocna sa ho na drzovku spytala, kedy zo vlastne zistil. Povedal, ze okolo puberty mu to uz bolo jasne, okolo 15-16 rokov. Ano bol to sok i pre mna aj ked naznaky som si vsimla davnejsie. Ale zije spokojne a rodicia su v pohode. Vobec to s nim neriesili ako ty. Vyvinie sa to postupne. A mozno sa tvoj maly ozaj len hra. On vycitil tvoj nepokoj, ze je to nieco zle a preto sa rozplakal. Mozes mu ty rozpravat co chces, deti z rodicov vycitia pravdu pokial maju dobry vztah, co vy teda asi mate 🙂 Decko tak lahko neoklames. Skus si to poriesit v sebe, tuto temu, pripadne s psychologyckou. Ale koli sebe, aby si si v kazdom pripade vedela so situaciou zžit. Nejdem ti tu teraz hovorit ake je to skvele a super, ale casom by si vstrebala aj keby isiel inou cestou. A mozno je to fakt len nevinna hra. Netrap sa predcasne zbytocne, ani maleho.

verca898
29. nov 2022

Pre Boha ved sa lem hra nerob z neho hneď ze chce byť dievča ja keď som vola v jeho veku hrala som sa len s chalanmi a na chlapca tiež a teraz mam dve zdravé deti q som úplne normálne orientovaná sám povedal ze nechce byť dievča tak mu to nepripomínaj nech sa hrá je dieťa....

majkabambulik
29. nov 2022

Ja ti poviem moju skusenost, moja princezna ma 9r a mala obdobie ked rozpravala ako chlapec, nastupili sme do taxika na letisko a ked sme vystupovali tak taxikar nam povedal, jaaj ja som celou cestou myslel ze to mate chlapca! No a preslo to, dnes je to krasna paradnica princeznicka a ja ti mozem poradit, ze deti jednoducho skusaju vsetko nove, a das mi za pravdu ze skusaju aj nase hranice hlavne ked neposluchaju, ale to poznas... Jednoducho v klude vysvetluj a nestracaj nervy - ja som bola este aj za logopedickou 😝 no ta ma tiez ukludnovala, ze dieta sa iba v tomto velkom svete snazi zorientovat a nemam tratit nervy, kricat, plakat, vycitat si a podobne. Neboj sa!

sidicek
29. nov 2022

Keby sa naozaj cítil ako dievča tak by bol taky väčšinu času, nie len občas pri hre.Podla mňa to je v tomto veku normálne. Aj keby sa hral na psa tak si snáď nemyslíš, že sa cíti ako pes a nestresujes .

tehotna40
29. nov 2022

Ahoj, nečítala som všetky komentáre ale nerobila by som z toho žiadnu paniku. Môj ma 6 a mame oproti domu restiku kde sa konajú svadby, cez leto na celú ulicu vonku zahlásil, že aj on raz bude taka krásna nevesta. Tiež sa kadejako hráva, dcéra má taký stan ktorý vyzerá ako hrad, malý sa tam hral na princeznú. Je to ešte dieťa, skúma sa, keď bude v puberte a bude to robiť, tak by som už zbystrila pozornosť ale teraz? Ešte je malý, nechaj ho nech sa hrá a hoď sa do kľudu, mozno s nim skus ty alebo muž, navrhnúť nejakú "chlapskú" hru. U nás zabrali lego a zatĺkačky.

kabinka11
29. nov 2022

Mam brata, bezne sme sa hrali na modelky. Sukne, sponky, lodičky,este sme sa aj namaľovali. Nikto sa nad tým nepozastavil. Možno pre to, že sme boli dvaja. Teraz je z neho dospelý muž, ktorý má 2 deti a manželku. Ja si myslím ze to nič neznamená.

simca06022011
29. nov 2022

ukludnit sa, nadych vydych. Netreba to prezivat tolko, riesit, je xy deti ktore sa hraju tak ci onak a riesit v 8 rokoch takto prehnane (vnutri seba, lebo podla mna s nim si to v pohode zvladla) to ze si da na seba deku, alebo co, hra sa ako dievca... no neviem. Aj ked je zvlastne, ze dieta pride s takymto niecim, ze sa "citi ako ...". Ale teraz su deti rozne, ine ako sme my boli, moja preziva niektore veci tiez inak, tak menej detsky uz roky, az mi to na nervy lezie :DD clovek by nevinne hluposti s nimi este riesil a to uz ako stara tetka :D Ono toto bude castejsia a castejsia realita, deti v citlivom veku su dostavane pod vplyv roznych "nazorov" a "moznosti", ked sa formuju budu mat pochybosti a skusat este viac, neistota atd.... este magorenie len pride. Nemusi to byt znak nicoho este. A ak nebodaj bude, tak aj tak nic s tym nenarobis, a bude sa to riesit neskor. Kazdy uz teraz ovlada, ze nutit dieta robit nieco ine a pretvarat ho na "normalnost" nie je spravne, cize nespravis nic 🙂 Treba vyckat a uvidi sa co sa bude diat.... Ja som mala spoluziakov dvoch-troch, kazdy (fakt kazdy) na zs (chodili sme spolu 1-5roč.) riesil ze na milion percent to budu gayovia.. a figu. Normalni chlapi, pomaly 40tnici s rodinami bez problemov...
Mne toto pripomenulo ako si moja skoro prssty do krku strcila pri predstave ze frajer :D a ze deti nebodaj... a spoemnula som si, ze vlastne v mladosti sme toho navyvadzali aj my az az a nazory sa nam menili vekom a skusenostami :D ako napr. so sestrou jednaza barbinu a druha za chlapcisko :D detto kamosky som mala ktore dobreze v kopačkach nechodili do školy...

matullienka
29. nov 2022

Upokoj sa a nechajho nech sám zistí čím je. Inak by si sa čudovala koľko mužov chodí na kozmetiku, prípadne si nechá upraviť obočie aby nevyzerali ako Brežnev, k sestre chodil jeden na japonskú manikúru raz za mesiac a bol to normálny zdravý chlap s rodinnou dokonca úspešný lekár. Čo bolo tabu pred 20 - 30 rokmi je teraz normálne

autor
30. nov 2022

Ahojte baby ako sa hovori rano je mudrejsia vececera, tak u mna to plati 100 nasobne, sz mi je smiesno ako som vcera “vysilovala”, samozrejme je to 8 rocne dieta, uplne normalne, len sa hra na dievca, ako moze take dieta vediet co je a ako sa citi ked ja 37 rocna obcas neviem kto som a ako sa citim, samozrejme suhlasim so vsetym co ste pisali, ze sa mam uklidnit, nechat to tak, neriesit to uz , nevrtat sa v tom a hlavne sa ho uz take veci nebudem pytat nikdy, teda aspon kym sa nebude chciet… a suhlasim aj s tym ze som hystericka, ale keby ze vam toto dieta povie aj vy by ste boli, to vam garantujem na 100%, ten sok a strach… ale po vyspati sa si tukam na celo ze mi sibalo, zbytocne som rozrusila seba a hlavne maleho, on je uzasna bytost, uzasny chlapec, budem ho milovat vzdy a za kazdych okolonosti, aj ked viem ze urcite je s nim vsetko ok, ma iba bujnu fantaziu a pacia sa mu veci, ktore su visc dievcenske, ale po tom co ste mi tu napisali vidim ze je to uplne v poriadku☺️ dakujem vsetkym

jankaconkova
4. feb 2023

Dobrý deň môžem si svami otom popísať? Ja mám ten istý problém prosím ozvite sa mi

mikadooo
4. feb 2023

Môže to byť obdobie a nemusí. 8 ročné dieťa ešte samo nevie a ešte pár dobrých rôčkov vedieť nebude. Ja by som vypočula a akceptovala jeho pocity. To je všetko. O rok ti možno bude rozprávať niečo úplne iné. Alebo naopak, jeho pocit zosilnie. Ešte nie je sexuálne aktívny, nech to už s ním dopadne akokoľvek, načo sa vopred stresovať? Hlavne by som ho ľúbila a zbytočne by som sa v tom nepitvala. Moja 11 ročná sa správa ako chalanisko, neriešim. Tiež som v jej veku bola na tom podobne. Chlapci a podobne ma začali zaujímať možno okolo 13-14 rokov. Našťastie moja mama to nikdy neriešila a neanalyzovala, s kým sa hrám,s akými hračkami sa hrám a čo si obliekam, proste to rešpektovala a nenútila mi sukne a silonky (doteraz nosievam oveľa radšej nohavice - sukne len v lete a dlhé, sú praktickejšie z hľadiska horúceho počasia).

jankaconkova
12. dec 2023

Dobry deň môžme si popísať potom kľudne tá mamička čo písala o 8 ročnom chlapcovi neviem kto to písal ozvite sa mi prosím

joannita
12. dec 2023

Autorka, ale coho sa vlastne bojis? Ze bude transexual? Alebo gay?
Ja neviem, ale podla mna su ovela horsie veci v zivote, ci?

jankaconkova
13. dec 2023

@joannita áno máte pravdu aj ja som toho názoru že hlavne nech je zdravý celý život a sú oveľa horšie veci ale bojim sa oňho a myslím že každá mamina by sa bála lebo budú v živote trpieť a mať to ťažké a celá si siahli aj na život

Strana
z3