icon

Moja 6-ročná dcéra má už 3 týždne nádchu

margotka1111
2. nov 2022

Ahojte
Dcéra ochorela od spolužiakov.Nádcha, kašeľ.ATB od doktorky, na kašeľ aj nádchu.Kašeľ prestal.Nádcha sa už drží 3 týžde, už som ju naparovala, kúpila ďaľší sprej do nosa, teraz badám, že začala v noci chrápať.Poraďte niečo, čo zaručene pomôže.Nechcem do nej stale tlaciť lieky a spreje.

dzulli1980
2. nov 2022

Treba dať urobiť výtery z nosa, z hrdla ... ak jej dala doktorka širokospektrálne ATB a má v nose nejaké "zvieratko", tieto ATB nepomôžu ... presne podľa výsledku výteru sa nasadzujú účinné ATB.
@margotka1111

nikpa
2. nov 2022

@margotka1111 ja neviem čo su to teraz za sople ale naši majú to isté, jeden doniesol niečo zo škôlky. Kašeľ, bolesť hrdla už prešli ale sople ich držia uz mesiac. Vyter z nosa, z hrdla aj krv majú v poriadku. Spreje, kvapky už im ani nedávam, veď z nich spravím narkomanov 🙈 v noci majú otvorené izby a z každej počujem akoby traktory štartovali. Cez deň sú zas chuchmavi. Už len inhaluju Vincentku a párkrát za deň im dám morskú soľ, mladšiemu ešte ťahám s odsávačko, nevie smrkat.

doriiis
2. nov 2022

Pridávame sa k soplavym....mala ich má už mesiac

marianarem
2. nov 2022

@margotka1111 Presne aj my tak, nekonecny priebeh. U nas teda to vyzera uz na koniec, ale maly to mal dlhe tyzdne. Nieco take teraz koluje, aj susedia to maju. Pomohol jedine cas.

20erika07
2. nov 2022

Detto aj dcerka, od zac.šk.roka bola mesiac aj par dni v skole dokopy, este sa nam nestalo aby bola tak dlho soplava , robime vyplachy a morska voda sprej, davam betaglukany na imunitu, rybi olej, aerius ,kalobu a ništ, je to lepsie ale stale je

nevenka
2. nov 2022

My to iste, uz druhy mesiac jedno kolecko za druhym, s kratkou prestavkou, ale takou, ze sice netiekli sople, ale huhnavi boli, tak chodili aj do skoly. No a ja s nimi, tehotna, uz neviem kolky raz tu dychcim. Vytery mali robene, nic tam nenasli, ja uz neviem...

cica8
3. nov 2022

@margotka1111 ja som mala vyše roka... Bola. Som síce tehotná... Pripisovala som to tehotenskej nádche ale keď to neprešlo ani za pol roka po pôrode a ja som už pomaly začínala byt závislá zniva na nasivine, objednala som si od tiande slaviton, není to reklama,raz natretie a mam pokoj 4 mesiace od nadchy

lula313
3. nov 2022

U nás tiež od septembra. Výter negativny, mala byt zdravá, ale poslali nás na rtg, tam sa ukazalo zapalove ložisko v dutinach, tak dostala atb, ale furt jej tam niečo sedi, takze zajtra s nou ideme na ORL na kramare.

oblecenie99
3. nov 2022

Detto aj u nás, výtery robené, všetko OK , nekonečný príbeh, no a vysvetlite to v škôlke a naopak, zamestnávateľovi... minule mi volali po troch dňoch od nástupu po chorobe zo škôlky, že mám prísť po syna, že začal citujem "akoby sucho kašlať" tak som išla, decko okolo mňa behá ako besné a vyrehotané, učiteľka ma poučuje o nezodpovedných rodičoch, ja volám zamestnávateľovi, že znova a zas a opäť a stále, tak som malého rovno brala k doktorke rovno na výtery - všetko OK, výtery z ORL všetko OK, alergo kontrola OK, ona ho aj vyšetrila, vraj je v poriadku, tak ja hovorím, rozhodnite sa. Zostal doma, samozrejme to chytil neskôr od nás, tak vtedy už kašlal aj vlhko a ZASE zostal doma. Teraz už aj na ATB, lebo ma nebavilo to riešiť dookola a zbytočne sirupmi, ale akurát dnes dobral a zakašle síce len raz za deň, ale vtedy tak, že ďakujem... ja už fakt neviem. Vláčiť ho po ešte ďalších a ďalších vyšetreniach s čakačkami, kedy je už dávno PO chorobe, navyše do priestorov, kde je X ďalších chorých detí sa mi tiež nezdá ako dobrý nápad.. čo nemá, ešte chytiť môže.

Najmä teda, keď viem. že minulý rok sme mali podobné, no a po čase v jasličkách boli aj deti s kašľami a sopľami, pokiaľ to nebolo na teploty, dieťa bolo ináč v poriadku, nešlo sa tam zadusiť samozrejme, tak tam proste chodili takto. VŠETKY. Tu to zatiaľ vyzerá tak, že ak sa budú držať hesla "decko nemôže ani zakašlať a ani trochu smrkať" , ako nám to hovorili na rodičovskom, tak asi budeme hľadať natrvalo opatrovateľku alebo neviem. V každom prípade, dosť ma štve, že sa z toho nevie akoby normálne vyhrabať.. našťastie bez teploty a pod., je ináč v stave "besnenia a lietania" - chvalabohu - ale nechápem, nechápem, či to stále chytí alebo nie je preliečený... Som už z toho naozaj zúfalá aj podráždená.